ענייני חיסונים

ענייני חיסונים

אקדים אתכם - אני יודעת שאתם לא רופאים וכל זה אבל סך הכל זקוקה לדעה אישית :)
אני טסה בתחילת אוקטובר לסרי לנקה, בורמה, לאוס, וייטנאם ותאילנד, לתקופה של 4 חודשים.
עשיתי חיסון צהבת A בקופת חולים, צהבת B יש לי כבר מהילדות, טטנוס יש לי מהצבא, הלכתי למרפאת מטיילים(פרטית) והומלץ לי על טיפוס הבטן, כלבת וקדחת המוח היפנית. עשיתי טיפוס הבטן ובנוגע לשניים האחרים אני מאוד מתלבטת. יש כמה סיבות, קודם כל לדעתי כל עשיית חיסון היא לקיחת סיכון מסויים, הרי החיידק מוחדר לגוף בכמות מוחלשת כדי לייצר נוגדנים וזה תמיד מסוכן לעשות חיסונים למחלות קשות. עוד סיבה היא שקדחת המוח היפנית - עושים פעמיים, ביחד יוצא 1000 ש"ח וזה החיסון היחיד שקופת החולים לא משתתפת בו כלל. אין לי כסף מיותר ואני לא אוהבת את הגישה של "ליתר ביטחון" כי הרגשתי שהרופא מנסה למכור לי מוצר בכלל. והסיכון ללקות במחלה בקרב מטיילים נמוך מאוד. כלבת - אם לא אתקרב לאף חיה שמתכוונת לנשוך אותי אני מאמינה שהכל בסדר. אז למה בעצם?
מה אתם מייעצים? זה הופך לקשה יותר כשהשיקול צריך להיות שלי. אין לי מושג בזה ואני סתם אהמר.
תודה מראש

הייתי ממליצה

ללכת לעוד חוות דעת אם הרגשת שהוא סתם משווק לך חיסון.
אני לא זוכרת מה עשינו, אבל זה לא יצא 1000 שקל.
עלה לי בערך 700 בגלל שהייתי חיילת ולא הייתה השתתפות קופת חולים ולבן זוג 150 כולל בונוס טטנוס:)
מה זו מרפאה פרטית? במה היא מיוחדת? אנחנו היינו בשיבא והשיחה עם הרופא, ההמלצה והחיסונים היו עם יחס מצוין והעבירו את החלק הלא סימפטי הזה בכייף ובקלילות.

מרפאת מטיילים בראשל"צ

כי בשיבא התור הכי קרוב שהיה זה עוד חודש וזה כבר ממש ממש מאוחר מדי לחיסונים. כלומר את החיסונים האלה צרים לעשות כמה פעמים ועוד חודש זה לא יתן לי כלום.
וזה המחיר של החיסון של קדחת המוח היפנית, ואין שום השתתפות של הקופת חוים בחיסון הזה. כלבת גם יקר, אבל יש איזשהי השתתפות

אבשלום68

New member
בנוגע לחיסון נגד כלבת

נדמה לי שזה בולשיט.
כיוון שבמקרה של נשיכה - ממילא צריך לקבל זריקות.
כך לפחות נאמר לי כשננשכתי.

sailor

New member
טעות, החסון רב ערך

במקרה של נשיכה של מי שלא חוסן הוא צריך לקבל כמה זריקות נוגדנים (לפחות 3) וברוב המקרים, לפחות בארץ, ממליצים גם על חסון אחרי סדרת הנוגדנים.
חיבים לקבל את הזריקה הראשונה בסדרה בהקדם האפשרי אחרי הנשיכה. במקרים מסוימים יכולה להיות סכנה ששבוע זה מאוחר מדי, עד כדי סכנת חיים או נזק לצמיתות.
מי שחוסן ועברה שנה מאז החסון יקבל רק זריקת דחף (בוסטר) תוך חודש מהנשיכה.

כשהולכים לטייל במקומות שהגעה מהם לטפול ראוי יכולה לקחת כמה ימים, כדאי מאד להתחסן.

אבשלום68

New member
כדאי מאד שתבדוק היטב את מה שכתבת

ראשית נשכתי ע"י חולדה בפאי לפני כ 5 שנים.
קיבלתי טיפול ראשני בבית החולים בפאי כולל זריקת דחף שמופקת מדם תרנגולות.וכולל כרטיס חיסונים המקנה לי זריקות חינם (המשך טיפול)בכל מקום בתאילנד.
כיוון שזה היה שלושה ימים לפני החזרה לארץ ובטיסה למעשה הייתי צריך לקבל את הזריקה השניה מתוך ה5 פניתי לרופאים של הביטוח בבנגקוק (international doctors) שם הוסבר לי שצריך להחליף את הנסיוב כיוון שבארץ משתמשים בנסיוב שמוכן מדם אדם!!!
ועיכוב של יום לא ישנה מאומה כיוון שבכל מקרה אצטרך לקבל 5 זריקות מהנסיוב הישראלי.
כשהגעתי לארץ הייתי בטוח שבכל קופ"ח ובכל מקום ידעו מה לעשות.
ולמרבית הלעג אף אחד לא ידע מה לעשות כיוון שכלבת היא כבר מאד נדירה בארץ.
זה היה יום שישי ודי הייתי בפאניקה כי עבר יום וכו' בצר לי פניתי לוטרינארית שטיפלה בחתול של זוגתי.
והיא הסבירה לי שבכל מקרה של נשיכת בעל חיים החשוד בכלבת ראשית מחזיקים אותו לפחות שבועיים בהסגר כדי להיות בטוחים שהוא חולה, לא נותנים סתם זריקות נגד כלבת - כך שזריקה ראשונה מקבלים לכל המוקדם שבועיים לפחות לאחר האירוע
וה"בהקדם האפשרי" היא סתם החדרת פאניקה
נכון כשהחיה לא נתפסה ההתיחסות היא כאל חיה נגועה אבל יש שבועיים זמן
ונא לברר את זה אצל גורמים מקצועיים ולא להתחיל בהתנצחויות סתמיות -זו האינפורמציה שנמסרה לי ע"י וטרינארית וע"י החאיות במשרד הבריאות ברח" הארבעה בת"א שם קיבלתי 5 זריקות
קופ"ח בכלל לא מטפלת בזה
רופאים רגילים כבר ממש לא עוסקים בזה
וכדאי לקרוא בקישור שאני מצרף
http://www.infomed.co.il/question-11367/
ובבקשה לא להבין שאני ממליץ לא להתחסן , אלא שמהמידע הזה שברשותי גם אדם מחוסן מקבל אחרי נשיכה נסיוב שתים או 3 זריקות.
אסור לזלזל בכלבת כי היא מחלה חסרת מרפא למי שלא טיפל בה בזמן

sailor

New member
או שלא הבנת מה אמרו לך

או שלמי שהסביר לך אין מושג.
המידע שלי הוא מנציג ישראל ב-WHO שעוסק במחקר אימונולוגיה ואני סומך עליו כמעט בעינים עצומות.

אם יש לך ספק, שאל בפורום חיסונים רופואת מטילים, שם עונים אימונולוגים שמתמחים בתחום.

חבל..

למתי התור הקרוב? אולי אנשים ביטלו תור? תבדקי.
גם אם תעשי את החיסונים שלושה שבועות או אפילו שבועיים מראש אני בטוחה שיהיה בסדר.
אנחנו תוך שבוע שכחנו מהתופעות לוואי הקלות.

דגנית

New member
1000 שקל?

למהאת עושה חיסונים במרפאה פרטית? לכי למרפאת מטיילים
של קופת חולים, ותתחסני.

לגבי החיסונים, אני עשיתי את כל מה שהומלץ, למעט כלבת - כי לא היה
מספיק זמן... צריך 3 חיסונים בהפרש של שבוע (או שניים, לא זוכרת)
ולא יכולתי לקבל חיסון ביום הטיסה.

בכל מקרה, זה שאת לא תתקרבי לאף חיה לא אומר שהחיה
לא תתקרב אליך / עליך... עלי קפץ קוף ברישיקש,
ובמקום אחר טיפס קופיף חמוד על הרגל,
את בן דודי נשך כלב... והוא קיבל זריקות בהודו.
(אז עוד לא הכניסו את חיסוני הכלבת לסל החיסונים)
בכל מקרה, ההוראה שקיבלתי לפני שטסתי בקיץ שעבר
היא שאם אני ננשכת - חייבים ללכת לרופא ולקבל זריקה עד 24! שעות
מרגע הנשיכה.

יש בתפוז פורום של חיסונים וטיולים.. שווה לשאול שם.
טיסה נעימה!

החיסון הזה עולה 1000 בכל מצב

איזה מרפאות מטיילים יש לקופות חולים? הרופאה שלי לא שמעה על זה.
ואני באמת נסיתי בפורום ההוא אבל נראה שקצת מת שם... טוב, כנראה שאעשה באמת כלבת, אבל עדיין יש התלבטות בנוגע לקדחת המוח היפנית ואין לי מושג איך אני אמורה להחליט.

דגנית

New member
באיזו קופת חולים את?

תכתבי בגוגל מרפאת מטיילים או כנסי לקישור הזה:
http://www.clalit20plus.co.il/Clali...el_medicine/vaccination+clinics+in+Israel.htm

קדחת מוח יפנית עולה ללקחות מושלם 109 שקלים,
במקרה אני מסתכלת על דף של שירותי בריאות כללית, אם את
בקופה אחרת תבדקי עלויות שם.
http://www.clalit20plus.co.il/Clali...cine/vaccination+clinics+in+Israel.htm#qprice

בקיצור, אני - באופן אישי ביותר - לא לוקחת סיכונים,
אם מומלץ להתחסן אני מתחסנת.
(ואני לא מחבבת תרופות באופן רגיל)

דגנית

New member
כתוב בקישור שצירפתי לך:

דלקת מוח יפנית
Japanese Encephalitis:
תעריף ללקוחות כללית: 438 ₪.
ללקוחות המושלם: 109 ₪.
ללקוחות קופות אחרות: 525 ₪.

דגנית

New member
לא יודעת מה להגיד לך, התחסנתי להכל

חוץ מלכלבת, ולא זכור לי שהגעתי לסכום של אלף שקל... על הכל ביחד.

לדעתי שווה להרים טלפון ולבדוק את העניין שוב,
במרפאת מטיילים ולא אצל רופא פרטי.

sailor

New member
כל החיסונים שעשיתי (3)

כולל זריקות חיסון הכלבת טיפואיד, טטנוס ובדיקה כ-350 שקל עם בטוח מושלם, במרפאת מטילים בסורוקה.
כדאי לך לבדוק אם הצטרפות לבטוח משלים מזכה אותך מידית בהצטרפות, לרוב זה כך לצעירים והתשלום החדשי פעוט.

למעלה