ענייני הלכה

• פותח הנושא acka
  • פורסם בתאריך

acka

New member
ענייני הלכה

פנתה אליי חברה של חברה עם בעיות כניסה להריון ליעוץ.
נראה לי שבאופן כללי היא צריכה רופא פוריות ולא רופא נשים שלדעתי בכלל לא מטפל בה בצורה ראויה.
מעבר לכך עלו שאלות הלכתיות בנושא ספירת ימי נידה, נפילת הביוץ לפני הטהרה וכו'.
זכור לי מפוסטים פה שיש למי לפנות ולהתיעץ בסוגיות הללו, רק פוע"ה או שיש עוד כתובות מומלצות?
על מי הייתן ממליצות? חילונית שכמותי מכירה בעיקר רופאים ופחות רבנים.
תודה.

מינה23

New member
פועה זה מעולה. כי מעבר לתשובות על שאלות הלכתיות

הם גם מלווים זוגות בכל שלב ושלב. ויש היום פתרונות לכל בעיה הלכתית.
מעבר לכך יש גם ארגון בוני עולם שגם הם עונים לשאלות, מייעצים ועוזרים.
בהצלחה

טוליתי

New member
: ג'רפל!!!

מקווה שתראי את ההודעה ותעני.
תודה מראש

Rמחכה7

New member
פועה בהחלט הכתובת, ואם מדובר בשאלות פשוטות אז...

כנראה שאוכל לענות לה

בהצלחה רבה

giraffelle

New member
קראו לי אז באתי

מה שחשוב זה רב שמבין בענייני פוריות, ורופא שמוכן לשתף פעולה עם הרב.
מכון פוע"ה מצוינים בשביל זה. את בוני עולם אני פחות מכירה אבל עקרונית גם הם נותנים ייעוץ רפואי-הלכתי בנושאי פוריות.
יש גם את היועצות של נשמת, אותו רעיון, רק שנשים הן אלו שעונות. יותר נחמד לנהל שיחות כאלו עם אישה. (כמובן שאם מדברים עם רב, אפשר לשלוח את הגבר לדבר. אבל לפעמים זה קצת טלפון שבור). מבחינת מקצועיות - נראה לי שלפוע"ה יש יותר ניסיון ויכולת לתת מענה למצבים מורכבים, אבל בתור התחלה לא צריך להניח שמדובר במצב מורכב.
חוץ מזה יש לא מעט רבנים שיודעים לענות על שאלות כאלו, אבל בלי להכיר באופן ספציפי קשה לדעת אם רב מסוים מספיק מבין את הנושא או לא. המליצו פה על הפורום בכיפה, זה גם מקום לקבל בו הפניות.
&nbsp
לגופו של עניין - שני הדברים הראשונים שצריך לוודא הם: (1) שתקופת הנידה לא ארוכה מדי סתם (כלומר, האם יש בעיה אמיתית, או פשוט חוסר ידע שמוביל להארכה מיותרת), ו-(2) מה בדיוק מצב הביוץ. זאת אומרת מעקב זקיקים כמו שצריך. חשוב גם להשלים בירור פוריות בסיסי, כי אין טעם לנסות לעשות אקרובטיקות להקדמת טבילה אם ממילא יש בעיית פוריות (ביוץ מוקדם, הגורם ל"עקרות הלכתית", אינו בעיה רפואית כשלעצמו, אבל לא מעט פעמים הוא סימפטום של ביוץ לא תקין).
&nbsp
ואני זמינה במסרים אם רוצים, אני לא רב ולא יועצת הלכה אבל יודעת לא מעט ויכולה לנסות לכוון ולענות על שאלות נוספות.

תולית5

New member
אולי גם מכון "נשמת" יוכלו לסייע (של יועצות הלכה מקסימות...)

למעלה