ענייני גננת - מה עושים?

She Dolphin

New member
ענייני גננת - מה עושים?

בגן של תומר יש שתי קבוצות גיל, תומר בכיתת הקטנים. הגננת של הגדולים נמצאת בתחילת הריונה ונמצאת בחופשת מחלה בבית. כבר כשלושה שבועות הגננת (המקסימה והנפלאה) של הקטנים מתפקדת בתור הגננת של הגדולים ונמצאת איתם רוב שעות היום. הקבוצה של הקטנים מונה 7 ילדים ועל פניו המטפלת שלהם (המקסימה והנפלאה לא פחות) זה בעצם מספיק. אבל אנחנו אוהבים את הגננת ורוצים לדעת שהיא מלווה את הגמדים שלנו, כמו שהיה מתחילת השנה. אני רוצה לציין שלא דיברתי עם אף אחד, גם לא עם המנהלת של הגן על זה, ואני שואלת רק בעבור עצמי. מה אפשר לעשות? אני מבינה שאי אפשר לפטר את הגננת השניה בגלל הריונה, אבל האם מצב כזה יכול להשאר לאורך זמן? האם אנחנו, כהורים יכולים לדרוש משהו בנידון? תוחזר הגננת שלנו לאלתר!

למה את חושבת שזה קשור להריון?

כתבת שהיא בחופשת מחלה... אני הייתי פונה למנהלת הגן ובודקת מה אפשר לעשות. אולי גננת מחליפה לגדולים, אם החופשות הולכות להיות ארוכות. בגן של הבת שלי הגננת הייתה בבית משבוע שישי, ומכיון שהיה זה סוף השנה (חודש לפני הסוף) למעשה היא כבר לא חזרה לגן, לא למסיבת הסיום ורק הגיעה לתמונת המחזור. אם זה גן פרטי, לדעתי את בהחלט יכולה לדרוש שהבעיה תפתר בקבוצה של הגדולים בלי לערב את הקטנים. אין סיבה ליצור בעיה בשתי הקבוצות.

לאה_מ

New member
מסכימה עם אמא של ים.

אם יש בעיה בקבוצת הגדולים (ולא משנה ממה היא נובעת) היא צריכה להפתר שם בלי שקבוצת הקטנים תפגע.

דסי אשר

New member
"תזוזה" מהנושא- מטפלת,גננת בהריון

הי, השבוע התקשה אלי מטפלת, מפעילת משפחתון, אשה עובדת, כמובן - אם לשני ילדים. המטפלת, האם , האשה, מנויה על ירחון ידוע להורים לילדים... במסגרת מדור היעוץ להורים, העלתה אם שאלה: מפעילת המשפחתון בהריון מתקדם, חודש שמיני, האם לאור המצב, כדאי להוציא את הילד מהמשפחתון?. היועצת של הירחון ענתה לאם השואלתשהיא ממליצה לאם להוציא את הילד שלה מהמשפחתון,למשפחתון אחר - משום שהשינויים ההורמונליים אותם חווה המטפלת, משפיעים על איכות עבודתה. המטפלת שהתקשרה אלי, שלא מגדירה עצמה כפמיניסטית, אבל היא אשה, מפעילת משפחתון, אם לילדים, ותגובתה ליועצת הייתה חריפה מאד - כאילו היא חברה בפורום של חנה בית הלחמי (הי חנה, היכן את? עסוקה? ). מה דעתכן/ן? דסי

She Dolphin

New member
היועצת הזאת היא בושה וחרפה ../images/Emo10.gif

האם יכול להיות שהיא ענתה לאותה אם את התשובה המוזרה הזאת בזמן שהיא היתה, נניח, במחזור וההורמונים חירפנו אותה במקצת?

נעה גל

New member
מענין שחברה שלי סיפרה לי גם כן על

התשובה הזו (היא כנראה הסעירה כמה וכמה בתים במדינת ישראל...). אני אישית לא קראתי אותה. מצד אחד זו תשובה באמת מאוד מקוממת, מצד שני, יכול להיות שהשאלה לא הובאה במלואה וחסרים לנו פרטים. אני אסביר למה אני מתכוונת: לפני מס' שבועות ערכתי סיור בכמה וכמה משפחתונים - חלקם ממוקמים בדירות קטנות וצפופות בבניינים חדשים אבל, ללא מעלית (ידעתם שעוד יש דבר כזה במדינת ישראל?). סביר להניח שמטפלת בהריון שצריכה להוריד לטיול 5 זאטוטים בגילאי 5 חודשים- שנתיים תוותר על התענוג המפוקפק הזה. זו פגיעה מסוימת במה שהילדים מקבלים. לא בטוח שזו סיבה מספיק טובה להוציא ילד ממשפחתון אבל... מה עם מדובר על הריון יקר ומטפלת כזו לא תשתדל לא להרים את הילדים על הידיים מחשש להריון שלה (לא נדיר נכון?)? ומה יקרה בחודשים מתקדמים (ללא קשר להריון יקר או לא) כשהיא לא תוכל להרים את הילדים אבל גם תתקשה להתכופף ולחבק אותם? האם מישהי כאן יכולה לחשוב על מצב שהילד שלה יזדקק למגע ולא יקבל אותו בגלל מצב גופני של מטפלת? תזכרו שמדובר על אישה המטפלת ב-5 ילדים עד גיל שנתיים. לא בילד אחד. יש נשים שמסוגלות לעשות את זה, ואפילו ראיתי משפחתון שהמטפלת בחודש שמיני יורדת עם הילדים למטה, לא מוותרת על 3 פעמים בשבוע טיול. זה ראוי להערצה ואני לא בטוחה שיש הרבה כאלה שיהיו מוכנות לעשות את זה. ומה עם מצבי הרוח שמאפיינים חלק מהנשים בהריון - אני לדוגמא? ואם אני לא טועה, צפי ג. סיפרה פעם שהיא עצבנית לאללה בזמן ההריון. גם אז תרצו שהילד שלכם יהיה תחת טיפול כזה? בקיצור, צריך לבדוק היטב כל מקרה לגופו. כל מטפלת והאישיות שלה והיכולות שלה להתגבר על הקשיים בזמן הריון. בניגוד לעבודות אחרות שבהן להריון יש פחות השפעה - במקרה של משפחתון (בו יש מטפלת אחת בלבד על 5 ילדים) אני חושבת שכן כדאי לשקול את הדברים בהתאם לנסיבות.

לאה_מ

New member
לא שאני לא מסכימה עם הדוגמאות שלך

אבל כשקראתי אותן נאנחתי אנחת רווחה, משום שאני במקצוע המתאים כדי להכנס בו להריון... מה שאת אומרת בעצם, בשורה התחתונה, זה שנשים צעירות שרוצות ללדת אל להן לבחור במקצועות שיש בהם אלמנטים של טיפול פיזי בילדים (מטפלת, מפעילת משפחתון, גננת, פיזיותרפיסטית, מרפאה בעיסוק... בטח יש עוד כמה וכמה).
לא נשמע לי סביר!

נעה גל

New member
לא... מה שאני אומרת זה שבניגוד

למקומות עבודה אחרים, כאן כן יש רלוונטיות למצב הריוני של אישה וכדאי לבדוק כל מקרה לגופו. יש נשים שההריון עובר עליהן בקלילות ויש כאלה שעולמן מתהפך עליהן. מכיוון שמדובר בטיפול בילדים (שלנו), כדאי לוודא שהמטפלת היא לא מאלה שעולמן מתהפך עליהן. כשיש כמה בצוות זה נראה לי, באופן אישי, יותר קל מאשר שמדובר באישה אחת בלבד שכל נטל העבודה (הקשה ושוחקת מאוד, יש לציין) נופל עליה. אני יודעת שבאופן אישי, לא כל כך איכפת לי שפקידת הבנק העצבנית עושה לי פעולות בחשבון שלי, אבל, כן קשה לי לחשוב על מישהו שמתקשה להכיל את הילדים שלי. אז שוב, אין לעשות הכללות. בגלל זה, אני חושבת, התגובה של היועצת באותו ירחון נראתה תמוהה, כי הבנתי (שוב, לא קראתי את התשובה שלה בעצמי) שהשאלה הוצגה באופן מאוד כללי והתשובה שניתנה נראתה מאוד מכלילה, וזה כמובן, לא הוגן.

zimes

New member
גם אותי זה מאוד מקומם

הרבה פעמים, בפורום הורים, מעמדת המעסיק של מטפלת פוטנציאלית, אני רואה גישה מאוד זהירה כשמדובר במטפלת בהריון, נשואה צעירה, טיפולי פוריות וכדו', ובו"ז כעס עצוםפ על מעסיקים פוטנציאליים של האמהות המשתתפות בפורום על אפליה על רקע "אמהי". חוש הצדק התיאורטי שלי מתקומם.

She Dolphin

New member
אני יודעת שזה קשור להריון.

בכל מקרה, אתמול דיברתי עם הגננת שלנו (הקטנים) והיא אמרה שהגננת של הגדולים אמורה לחזור בתחילת השבוע הקרוב, אבל שום דבר לא בטוח... עם זאת, היא אומרת שהיא מסתדרת עם שתי הקבוצות - היא "מזפזפת" ביניהן, ובשתי הקבוצות יש גם פחות ילדים מאשר בתחילת השנה, כשחלק מהפעילויות בכל מקרה משותפות לשתי קבוצות הגיל, שזה משהו שאני דווקא אוהבת. וגם, הגן בבעיה, כי את השנה התחילה עם הגדולים גננת אחת שהוחלפה אחרי חודשיים בערך על ידי הנוכחית והם חוששים שהחלפה נוספת של גננת עכשיו תהיה מאוד קשה לילדים... אני רוצה להדגיש שאני לא מרגישה שיש "בעיה" בקבוצת הקטנים כתוצאה מכל זה, אבל בכל זאת... אולי אני סתם קטנונית?

kokopeli

New member
אם את לא מרגישה שישנה בעיה

אם את חשה שהילדים מקבלים את מלוא תשומת הלב, כפי שהיו מקבלים אילו היתה המטפלת החסרה, אז באמת אין בעיה. אז אפשר לחכות בסבלנות עוד קצת ולראות לאן מתפתח המצב. אבל אם בתוך תוכך את מרגישה שיש קבוצה מקופחת, או ששתי הקבוצות מקופחות, אז כדאי לדרוש הבאת מטפלת מחליפה קבועה עד שהנוכחית תחזור (אם בכלל). זה כמובן עושה בעיה למנהלת הגנון, כי היא בעצם ציכה להעסיק מטפלת נוספת, אבל, אם נראה לך שצריך, אז זו לא בעיה שלך. תחשבי גם מה היתה הגישה שלך אילו הילד שלך היה בקבוצה של הגדולים. האם המצב היה מקובל עליך? לדעתי זה מלמד על גישה כללית של מנהלת הגנון שהיא לא רצינית. בטח גם בתחילת השנה הבטיחו לכם מספר מטפלות מסויים על מספר ילדים מסויים - הם זה עדיין עומד בהבטחה? אני, במצב כזה הייתי מאוד כועסת. ובכל מקרה הרבה אור
ואהבה

למעלה