ענייני ברוקולי

dance of life

New member
ענייני ברוקולי ../images/Emo6.gif

אמנם לא תרופת סבתא, אבל יכול להיות
בזמן האחרון יש לי תשוקה עזה לברוקולי, אני אוכלת כמעט כל יום לפחות חצי ראש. (אמנם לא בצורה הכי בריאה - למדתי מחברה לשים במיקרו עם מים וזה יוצא מעולה...) רציתי לדעת מה היתרונות של הדבר הירקרק הזה, והאם יש לו חסרונות?
ברבורה וטוטס!

indigo boy

New member
שלמלום:)

אז ככה החיסרון היחיד שידוע לי (זה ממש לא אומר שהוא באמת היחיד:)) זה שהוא עושה גזים:) היתרונות שידועים לי זה שתורם לסידן וברזל. הברוקולי גם מנקה את הגוף וטוב להגנה מפני החורף הקר. ואחרון אחרון חביב (שוב שידוע לי) זה שיש בו חומצה פולית שעוזרת לחיזוק הזיכרון. בתאבון, אינדי. נ.ב - אם את מחוברת לרפואה הסינית אז ברוקולי הוא מחזק יין שמומלץ לגיל המעבר.

dance of life

New member
../images/Emo6.gif

הרבה תודה
נראה שאף אחד מהדברים לא פועל עלי
סידן עדיין חסר לי (הצפרניים שלי לא במצב טוב לאחרונה), הזכרון עדיין של סוליה... נו טוב

../images/Emo203.gif ברוקלי מרקד:

קודם כל - לא רק שאין לו חסרונות, אלא שעל החסרון שכבר הוזכר - ניתן להתפאר. מערכת עיכול המייצרת "גאזים" היא בדרך כלל, יעילה, פעילה - ולבריאות !!! תמיד יש סופחי גאזים כמו כמון למשל) אלא מה? איך אני יכולה לדבר על יתרונות, כשאת יקירתי
טורחת בתשוקה "לרצוח"
את הירק הנפלא הזה ב"מיקורגל" (אגב, אם תשאלי אותי על "חסרונות המיקרו' - אני אושיב אותך להרצאה של 8 שעות שבועיות למשך שנה
) ). אם ברוקולי שינה את צבעו הירוק החזק - את יכולה להגיד שלום לכמה ממרכיביו החשובים ביותר. לבד מהעובדה שהוא עשיר בסידן, בויטמין C וגופרית ובעוד ויטמינים ומינרלים, הוא אחד מנוגדי החימצון הטובים שיש (בנוסך כמובן ל"כתומים" למינהם). עשי הרבה יותר פשוט: קני לך רשת אידוי (מתאימה לכל סיר) שימי בסיר מים עד מעט מתחת לגובה הרשת רחצי היטב את הברוקולי במים קרים !!! והניחי על הרשת. לאחר רתיחת המים (שלא נוגעים בברוקולי) הרתיחי עוד כדקה - ויאללה לאכול, עם לימון, כמון ומעט שום ושמן זית... הלוווווווווווווו בוינה, לאן את הולכת???? איפוא המנה שלי????

dance of life

New member
../images/Emo6.gif הרסת אותי מצחוק עם הכותרת ../images/Emo6.gif

ותודה על כל הפירוט
אני אכן רוצחת אותו בדם קר במיקרו
(סכין נראית לי אכזרית מדי
) נו... אני פשוט כל החיים עסוקה ורצה, וכשאני מגיעה הביתה ובא לי ברוקולי (כל אחד והסטיה שלו
) אני מכניסה למיקרו ל-7 דקות ומתפנה לענייני... להשאיר את זה על האש יהיה חסר אחריות
אבל בהחלט אנסה כשיבוא לי משהו קצת פחות אינסטנט ופחות מזיק
ואני רוצה סידן! זקוקה לו מאד! אפשר שמות של מאכלים עשירים בסידן? (יש לי בעניין ויטמנים בורות של ילד בן 4, עמכם הסליחה
)

תיקתקית

New member
גם אני מתה על ברוקולי

וזה נדיר כי אני לא אוהבת ירקות ופירות .. אבל לברוקולי תמיד שמחתי מאז שהייתי קטנה. וגם לי יש כתמים לבנים על הציפורניים - אבל אמרו לי שזה לא בהכרח מחסור בסידן.. מאכלים עישרים בסידן: אני חושבת שכל הירקות והעלים הירוקים, וגם טחינה גולמית (מומלצת היונה) וחלבה (שמכילה טחינה). אני ממליצה לך להכין צנימים מלחם, למרוח עליהם טחינה גולמית ודבש - זה ממש טעים.. (וזה מציל אותי בימים טרופים אלו)

למעלה