ענייני אבא

The Bellinda

New member
ענייני אבא

הקדמה: הורי גרושים. אמי נשואה מחדש לגבר שאני מאד מחבבת. אבי גרוש פעם שניה (מאד אהבתי את אשתו הקודמת) וחי עם מישהי שהשכל ממנה והלאה. כל פעם שאנחנו נפגשים, היא מעבירה אותי ואת הבנות מסדר "מראה", ויש לה כל מיני הערות כביכול בטוב לב, אבל לגמרי כדי להראות לי כמה שהיא יותר כוסית ממני למרות שהיא מבוגרת ממני בלא מעט שנים (נגיד, היא יכולה להגיד לי כל פעם מחדש בקול כאילו מתפעל "אוי, כבר כמעט חזרת לעצמך מלפני הלידה!" - נקודה רגישה אצלי ממילא, ואז מיד פוצחת ב"כשאני הייתי אחרי ההריון השני, יצאתי מבית החולים כבר בג'ינס, ירד לי הכל עוד יותר מהר מההריון הראשון" ועוד מיני תופינים, והערות טיפשיות על גידול הילדות). אני מאד מאד מאד מנסה לסנן אותה, ולתת לדברים שלה להכנס מאוזן אחת ולצאת מהשניה, בעיקר כשאני באמת *יודעת* שהאישה הזאת טיפשה נורא. העניין שמתישהו הפיוז קופץ לי במהלך הביקור, ולהערה השישית או השביעית אני כבר עונה לה בטון תקיף (ואז אבא שלי מתערב ונעלב בשמה וזה). בקיצור, היא לא באה לי טוב בכלל. אבל בכלל. בנוסף, לפני שנה בערך, הם עברו לגור בעמק יזרעאל. אנחנו גרים באיזור המרכז הסמוך לכביש 6. שאר המשפחה שלנו (וגם הוא, עד לפני שנה) היו מרוכזים בטווח של חצי שעה אחד מהשני, כך שנסיעה צפונה כללה את כולם. מאז שהוא עבר לעמק יזרעאל, באופן טבעי, אנחנו מתראים פחות. הוא מתעקש בתפיסת העולם ההזויה שלו שעמק יזרעאל זה "בדרך הביתה", למרות שזה הכי לא. לא נוח לנו אצלו בבית, גם בגללה וגם בגלל הילדים שלה, האוכל לא טעים ועל כל ביס חייבים להלל את הטבחית הנהדרת שהיא כי היא מצפה לזה וזה מתיש אותי נורא, ציפורת לא מרגישה טוב ממילא בנסיעות אז להגיע אליהם כרוך בעינוי נוסף שלה (בעוד שאם אנחנו נוסעים לצבר המשפחה השני, אנחנו נוסעים כל פעם לצד אחד ואז כל השאר באים לבקר שם). הוא ממשיך להזמין אותנו, כולל "תבואו לשבת ותשארו לישון פה, מה הבעיה" (מה שלא מתאים לנו בשום קנה מידה שהוא וגם אין לו באמת איפה להלין אותנו עם הבנות מבחינת מיטות, זאת סתם הצעה שהוא זורק), וגם נעלב שאנחנו נוסעים לבקר את שאר המשפחה אבל לא מגיעים אליו. ויש עוד עניין. הוא חתם איתה על חוזה כשבנו ביחד את הבית החדש, שבמקרה של פרידה, הכל הולך אליה ואל ילדיה. במקרה של מוות שלה, הכל הולך אליה ואל ילדיה. במקרה של מוות שלו, הכל נשאר אצלה והוא גם מוריש לה את כספי הפנסיה שלו ויתרות כספים. בתוך ההסכם הוא הכניס גם דירה שהוא קיבל מתנה מסבא וסבתא שלי, מתוך כוונה שתעבור בבוא היום אלי ואל אחותי (ועכשיו לפי ההסכם החדש, תעבור אליהם). איתם הוא בקשר שוטף, עבורם הוא מממן דברים, ובאופן כללי הרבה יותר אבא שלהם מאשר שלנו. אז אני מרגישה שתכלס אני לא חייבת לו כלום. ובכל זאת הבטן שלי עושה קוועץ'. בשישי הזה אנחנו נוסעים צפונה. הוא שוב לוחץ שנבוא. ממש ממש ממש לא בא לי. מה אני עושה? ***לא לציטוט!!!!!!***

h 3

New member
מממ....

אני הייתי באמת עוברת בדרך, לחצי שעה, לא כולל ארוחה, אומרת שלום וממשיכה... תראי, אני לא ממש בקשר עם אבא שלי כבר שנים... הוא גר בצפון הממש רחוק (ליד ק"ש). לפני כמה שנים, הוא העביר את סבתא שלי לגור לידו, ומאז אנחנו משתדלים כן לבקר מדי פעם (מדי פעם יכול להיות גם פעם בשנה, כן?) אבל באים באמת לשעתיים - שלוש וזהו. יושבים אצל סבתא שלי, אם הם (הוא, אשתו או הילדים שלהם) מגיעים לשם גם - סבבה, אם לא - גם סבבה... אשתו מקפידה להזמין אותנו בכל פעם שנפגשים, יש להם צימרים והיא מזמינה אותנו לבוא לסופ"שים... לא מתאים לי. תמיד אני אומרת בסדר ומעבירה הלאה. תמיד אתם יכולים להגיד לו שאתם ממהרים לחברים ולבוא אלינו, אנחנו ליד...
H

mayalonet

New member
עד הקטע הפיננסי הגישה שלי היתה לגמרי שונה

אם אבא שלי היה בוחר לתת את כל (!) הכספים שלו לאשה אחרת ולילדים שלה, דואג לילדים שלה פיננסית ומתעלם לגמרי ממני ומילדי, אני אישית היתי מנתקת איתו קשר לחלוטין. זאת בכלל לא היתה אצלי אופציה. זה לגמרי לא ברור ההתנהלות שלו! איזה מן דבר זה??? ועוד נותן דירה שמיועדת במקור לך ולאחותך - וכך היתה כוונת הדברים מהסבא והסבתא אני מבינה, לה ולילדים שלה? כמה שנים הוא איתה? היא נשמעת מכשפה אמיתית, אבל הוא אחראי לכך שהוא נגרר אחריה - כך שהיא לא האישיו, אלא הבחירות שלו. בכלל לא היתי הופכת את זה לדיון סביבה וסביב ההתנהגות שלה. הצעד הכלכלי שהוא עשה הוא צעד עם המון משמעויות שלמעשה אומר (וסליחה שאני חריפה) - אתן לא חשובות בעיני, אתן דרגה ב. מזעזע בעיני. מה אומר בעלך? מה יוצא לך מההתקשרות איתו מעבר לתחושה שאת שווה פחות? מעבר לעובדה שהוא לא מוכן לעשות שום מאמץ עבורך ויוצר מרחב בעיתי ומעליב לך? לדעתי עד שלא תלכו ליעוץ משפחתי ביחד - היתי מנתקת איתו את הקשר לחלוטין. רק עם מייעץ ומגשר היתי מוכנה ליצירת קשר. אני חושבת שאת צריכה לעשות את זה ביחד עם אחותך (יצירת חזית מאוחדת).

adif11

New member
תשובה הכי לא פוליטיקלי קורקט אבל מהלב:

אל תסעי ! גם לי יש קטעים כבר שנים עם אבא שלי ואשתו ה"מתוקה" אני עושה לעצמי הנחות כי אחרת אשתגע בלאו הכי גם הוא עושה לעצמו הנחה אחת ענקית בזה שהוא מעדיף אותה בגדול עלינו - ילדיו

עינייני משפחה תמיד קשים כל כך

גם לנו היה עיניין משפחתי שמזכיר קצת, סבא שלי לקח אישה שנייה, שהייתה לא נעימה לכל הדעות. היא השפיעה עליו כלכך, דרשה ממנו שישנה את הצוואה כך שהדירה שהייתה מיועדת לאימא שלי ואחיה תהיה שלה, ודיברה אלינו ועלינו מאוד לא יפה. אימא שלי לא הסכימה לוותר על החלק שלה בצוואה ולחתום ויתור על הדירה, והקשר נותק ל-10 שנים. ממש שום סוג של קשר. גם היחס המשפיל, התחושה המגעילה שהייתה לנו שביקרנו אותם, והזלזול והעדפה של האישה השנייה על פני אימא שלי כל כך הכעיסו אותנו, פשוט החלטנו לא להיות בקשר. לצערנו גילנו שהאישה השנייה הייתה מכשפה אמיתית וברגע שסבא שלי חלה בסרטן התחילה להשפיל אותו, והם נפרדו, ואז אנחנו חזרנו להיות בקשר איתו, ועכשיו הוא כבר שמח שאימא שלי לא הסכימה לחתום ויתור. קשה לי לייעץ לך אם לנתק את הקשר או לקרר את היחסים איתו, היחסים עם ההורים תמיד קשים ומורכבים כל כך. אני מאמינה שכל אחד צריך להתסכל בתוכו ולעשות מה שהוא מרגיש, ואת בפירוש כותבת שלא בא לך לראות אותו. אם תחליטי לקרר את היחסים, תמיד תוכלי לחדש אותם. ואם תחליטי שעדיף לך לעשות את המאמץ ולנסוע לשעה כדי לשבת עם אבא שלך.

ברח לי הסוף...

ואם תחליטי שעדיף לך לעשות את המאמץ ולנסוע לשעה כדי לשבת עם אבא שלך, תבדקי מה המחיר שאת מוכנה לשלם כדי לראות אותו.....

adif11

New member
לא חושבת שצריך לנתק קשר ,פשוט

לנהל את הקשר הזה בהתאם למה שנעים ונח לך ,בלאו הכי הוא עושה מה שנעים ונח לו אז למה לך אסור ?

אמאyyy

New member
לפחות בקשר לפיננסים

הייתי מציעה להתייעץ בהקדם עם עו"ד לענייני משפחה. אולי יש דברים שאפשר לעשות עכשיו ושלא תצטערו שלא עשיתם אחרי 120 שלו. וכל השאר - קטונתי...יכולה בעיקר להציע חיבוק.

אענה לך בשיא הכנות

נשמע שאבא שלך הדיר אותך ממילא, אבל רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. לא ברור לי באילו נסיבות נודע לך על ההסכם החדש בו את ואחותך אינכן כלולות, האם הגבת נקודתית? אם כן, מה היתה תגובתו? בסיטואציות מהסוג "הזה" אין לי אלוהים (תרתי משמע), הייתי קוראת אותו לשיחה ובוחרת את ההתנהלות שלי מולו. הוא רוצה או לא רוצה?! ואם כן, לאן פניו מועדות. את אשתו הנחמדת הייתי ממדרת בביתה ובפניה, את לא חייבת בכבודה לאור מה שכתבת. לא נעים לי, לא מכבדים אותי, אני לא הולכת.

Koketka11

New member
מודה שאני מופתעת מהתשובות

האם יחסינו עם ההורים כל כך תלויים כסף ורכוש. מודה שגם בעיני זה מוזר, ההסכם החדש ואין ספק שהיתי מעלה את הנושא מול אבי. כי זה מוזר והיתי דורשת תשובות. משם היתי מחליטה איך לפעול. אבל בלי להתחמק אלא להסביר את הסיבה. בהצלחה. נשמע לא נעים בכלל. זאת הסיבה שאני שונאת את התיקים של הירושה אצלנו.

אני רואה את הדברים אחרת

הכסף פחות מעניין אותי, זאת אם אקבל דירה/ כסף או לא. המעשים של האב משמעותיים, האקט של שינוי ההסכם מביע הלך רוח.

angelula

New member
לא תלויים כסף ורכוש

אבל זה מראה על היחס. מדוע בחר לעשות את המעשה שבחר לעשות באופן כה חד צדדי. זה נראה כאילו יש כאן הצהרת כוונות ברורה מאד. אני הייתי מושיבה אותו (ורק אותו) לשיחה, שמה את כל הקלפים על השולחן ולפי התשובות שלו, מחליטה מה לעשות... בת זוגתו החדשה (והאופי שלה) היא בכלל לא אישיו פה. הוא צריך לנהל את היחסים שלו עם ילדים שלו בלי קשר אליה. זו דעתי...

פישים

New member
מכלול היחסים כל כך מורכב שאין לי מושג איך

להגיב. לגמרי מקומם ומעליב +על הדירה של הסבתא אולי הייתי מתעקשת - נורא תלוי ביחסים והאם יש ראיה כלשהי לכוונה שלה. אגב, מה עם הזכויות לפנסיה של נשותיו הקודמות?

זה לא רק כסף, זו לגמרי אמירה

ואמירה מעליבה מאוד. מכירה את המצב מקרוב מאוד. מעבר לעלבון עבורי, חשתי עלבון נורא גדול עבור סבא וסבתא שלי שתמיד אמרו שהחלום שלהם לדאוג לנכדים ואני בטוחה שהיו מתקוממים אם היו יודעים שהכסף שלהם הלך למישהו זר. ומעבר לזה נורא קשה לראות את אבא שלך מתנהג כמו דביל (תסלח לי בלינדה, מדברת כרגע בעיקר על שלי), ונוהג בפזיזות ובנאיביות ובחוסר נאמנות ובוגד בכל מיני אמות מוסר ששייכת לו. זה הרבה מעבר לכסף.

The Bellinda

New member
ניסחת את זה כל כך במדויק!

אני לא מצליחה להבין מה לעזאזל עבר לו בראש. הרי זה לא שהוא מפגר או טיפש. הוא איש נבון. איך הוא יכול לחשוב שהוא עשה איתה הסדר טוב? חוזה הוגן? אין לו עיניים? (ורק בהערת שוליים, אומר שבמשפחה יש בדיחה מאחורי גבו שפשוט, היא כנראה ממש טובה במיטה)

זה לא שהיחסים תלויים כסף ורכוש, אבל הם תלויים

ביחס שלהם אלינו. בלינדה לא מתארת מצב שבו הירושה שלה ושל אחותה נפגעה כי אבא שלה בזבזבן, או כי הוא בחר להשקיע כסף באישה החדשה ובילדיה, או כי הוא החליט שיותר חשובים לו חייו החדשים בהווה מהעתיד של בנותיו ונכדיו. היא מתארת מצב שבו האב ניסה להונות את בנותיו ועשה פעולות מאחורי גבם של הוריו וילדיו. המעשים האלה משקפים את היחס שלו כלפי בנותיו, ואפשר לגמרי להבין למה שמי שסובלת יחס לא ששה להחזיר יותר מדי יחס.

זיברה

New member
לגמרי הייתי מתעמתת מולו.

לא בגלל עצם הכסף. כסף בא וכסף הולך. אבל זה מעליב *בטירוף* שאבא בוחר להוריש כל מה שיש לו (גם אם זה 1.90 ש"ח) לילדים של מישהו אחר. לא חצי-חצי, אלא רק לילדים של מישהו אחר? זה ממש נראה לי שבמקרה כזה - שהילדים של המישהו האחר יבקרו אותו. אוף, מעליב נורא, ונראה לי חשוב מאוד להגיד לו את זה. וכבר עכשיו. לשמוע בדיוק למה הוא עשה את הבחירות האלו ולתת לו את ההזדמנות לתקן אם הוא רוצה או לא לתקן אם הוא לא רוצה ולעמוד בתוצאות.

The Bellinda

New member
עונה במרוכז

אבא שלי תמיד היה בעייתי מבחינה אחת - הוא נורא אוהב לעשות שופוני, ולפעמים מתעלם מהמחיר שהוא משלם. כשהוא ואמא שלי היו נשואים, הם בנו ביחד בית, ותכלס זה מה שפירק את הנישואין שלהם. מאז, זאת היתה הפנטזיה שלו, לבנות בית מחדש ולהוכיח שאפשר או מה שזה לא יהיה. כשההיא באה עם הצעה, הוא קפץ עליה בשתי ידיים, ומיד מכר את הדירה שהוריו הורישו לו. הוא ידע שהוא עושה משהו לא בסדר, כי הוא עשה את המכירה הזאת בשושו מוחלט. לא סיפר להורים שלו ולא סיפר לנו. הוא רק סיפר שהם קונים בית ובונים וכו'. היות וכולנו מכירים את יכולתיו הכלכליות, הוריו מיד שאלו מאיפה הכסף והוא אמר - היא משלמת. אני רק מייעץ, אין לי יד ורגל בדירה שלה. רק אחרי שהם כבר עברו לגור בדירה, נפלט לו בפני שהוא מכר את הדירה ההיא והשקיע אותה בבית הזה. אני כמובן מיד הזדעקתי, ואז כדי להרגיע אותי, הוא אמר לי שהם חתמו הסכם אצל עו"ד שמגן על הזכויות שלי ושל אחותי. ביקשתי לראות אותו, ואחרי שהוא הראה לי אותו, חשכו עיני. אין לי מושג מה היא מזגה לו לכוס לפני שהוא חתם, ואני מעדיפה להאמין שאבא שלי לא עד כדי כך מטומטם, אבל הוא חתם על זה שהיא בעלת הזכויות היחידה בדירה הנוכחית, שגם אם הוא ישקיע או השקיע בה כסף אין לו שום תביעה בה, ואם ימות וכו' הכל הולך אליה ולילדיה, כולל הפנסיה שלו. שאלתי אותו איך יכול להיות שהוא חושב שזה הסכם טוב, ושהוא מגן עלי ועל אחותי, ואז הוא הסב את תשומת ליבי לזה שבסעיף קטן, כתוב שהיה ואי פעם הוא והיא יחליטו לקנות דירה נוספת (והוא נשבע לי שיש לו כוונות כאלה), את הדירה השניה הם ירשמו על שמו ועל שם אחותי. הוא גם נשבע לי שהכסף של הדירה נשאר סגור עד שהם ימצאו דירה נוספת. בינתיים, הוא נוסע על הכסף מהדירה ההיא (לפעמים מרוב שופוני הוא שוכח עם מי הוא מדבר, אז מתפלקות לו אמירות פליליות. ככה אני יודעת שהוא התפטר מהעבודה כדי לפתוח עסק עצמאי כ"יזם", השקיע חלק מהכסף של הדירה ההיא, שגם ככה רובו הושקע בדירה הנוכחית, וכמובן כשל. את היתרה הוא השקיע בג'יפ חדש, כי כיזם הוא צריך להראות מכובד. כלומר, לא נשאר שם שקל ולא תהיה שום דירה נוספת כמובן). היה בזמנו עימות גדול, גם אבא שלו מאד מאד מאד כעס, ואמר לו שאם הוא היה יודע הוא היה רושם את הדירה מראש על שמי ושם אחותי, או קונה אותה בחזרה ומוריש לנו אותה (לסבי וסבתי 3 בנים, והיו להם 3 דירות. כל אחד מהבנים קיבל דירה אחת במתנה, כשבמוצהר זאת דירה שאמורה לעבור הלאה לנכדים וזה היה התנאי המקורי, רק שאבא שלי בחר לא לכבד אותו). בפועל, זה אבוד. בתכלס, אני לא יודעת מה (ואם בכלל יש) לעשות בעניין. זה המצב. והאמת שעד שלא פרסתי פה את כל הסיפור, לא הבנתי למה אני כל כך אנטי לנסוע אליו כל פעם (וגם בלינדו כל הזמן אומר לי: עזבי, זה אבא שלך. בואי נעשה את המאמץ וניסע ודי). אבל כנראה שאני עדיין כועסת מאד. אני מבינה שהדירה היתה שלו ורשומה על שמו ובפועל כאדם בוגר למרות שציפו ממנו להעביר אותה אלינו אח"כ, זכותו המלאה למכור אותה ולעשות איתה כל העולה על רוחו. אבל למה למכור אותה ולתת אותה מתנה למישהי זרה? למישהי שהוא חולק איתה את חייו אולי 5 שנים ברוטו? מה היא כבר עשתה שמגיע לה? אחותי עוד יותר מתוסכלת ממני, אגב. כי איתי הוא לפחות טורח לדבר פעם בשבוע - 10 ימים. איתה הוא מדבר פעם בכמה חודשים... אז זהו. זה הסיפור על אבא שלי

למעלה