עניין שמאוד מציק לי..

dor219

New member
עניין שמאוד מציק לי..

4 שנים עברו מאז שנחטף גלעד שליט לשבי. 4 שנים שהוא לא כאן איתנו, 4 שנים שהוא לא באמת חי, 4 שנים שהוא סובל. קשה לי לחשוב עליו ועל מה עובר עליו, אני לא יכולה לנסות ולהבין בכלל מה הוא מרגיש, הייתה היום כתבה בחדשות על משפחת שליט, על כך ש4 שנים הם לא חוגגים את ליל הסדר, על כך שבמשך 4 שנים החיים שלהם פשוט נפסקו. קשה לי עם זה שאנחנו לא מדברים על זה, שנותנים לנושא לעבור ושאנחנו מחליקים אותו על סדר היום כבר הרבה מאוד זמן. נראה לי שכתנועה יש לנו כוח עצום, אפשר לראות את זה בנוכחות המדהימה בעצרת יום הזיכרון לרצח יצחק רבין ז"ל ובעצרת יום הזיכרון לשואה ולגבורה בקיבוץ לוחמי הגטאות. אני לא רואה דרך אחרת להשפיע על מצבו של גלעד חוץ מלמחות. נראה לי שבתור תנועה שמתיימרת להשפיע על החברה במדינת ישראל, אנו נדרשים להביע את דעתנו ולהשמיע את קולנו גם בנושא זה. זה מה שאני מרגישה, כבר הרבה מאוד זמן. יכול להיות שחלקכם גם נגד החזרת גלעד שליט. זה נושא שהדעות עליו מאוד חלוקות, לא קל להגיד שמחזירים חייל אחד תמורת עשרות מחבלים, אבל נראה לי שלפחות אנחנו נדרשים לדבר על זה במסגרת התנועה, כי זה עניין שנוגע למדינה שלנו. לחברה שלנו. הייתי רוצה לדעת, מה דעתכם בעניין?

shwolff

New member
אני לא מסכימה

אני לא חושבת שצריך להוסיף לדף העמדה של התנועה את נושא 'חיילים חטופים' אבל יכול להיות שצריך לדבר על זה יותר בפעולות, למרות שאני לא חושבת שזה יעזור, אפילו לא טיפה... מצטערת, אבל גם באופן אישי אני בוחרת בבדלנות לגבי העניין. זה בין הממשלה למשפחה לחוטפים, לדעתי, שאר תושבי ישראל לא צריכים להתערב.

dor219

New member
אבל..

למה לא? זה חייל שהוא חלק מהחברה הישראלית והחזרתו זה עניין שנוגע לחברה ומשפיע עליה לכאן או לכאן, אז למה זה לא נוגע לנו? אם אנחנו חלק מהחברה הזו?

udihecht

New member
לדעתי יש מקום לדבר על זה בתנועה

בדיוק כמו שיש מקום לדבר על כל דבר שקורה במדינה. זה אפילו חשוב. אבל אני לא חושב שהתנועה צריכה לקחת פה עמדה (כמו הצופים, ד"א, שפתאם הצמיחו חוט שדרה), זה באמת נושא רגיש.

udihecht

New member
זה נושא פוליטי ורגשי

וכמעט שאין בו אידיאולוגיה, רק אמירה. יש מספיק נושאים אחרים בחברה, עם הרבה יותר נופח ואידאולוגיה ששווה יותר להלחם עליהם, לדעתי.

Blackshift

New member
אסור לך לפחד לנגוע בנושאים פוליטיים

בתנועה שהיא פוליטית. אבל זה פחות נושא פוליטי ונושא עם הרבה מורכבויות עדינות. ולכן הנקיטת עמדה ההגיונית ביותר של התנועה היא קריאה למדינת ישראל לפעול בעניין בצורה רצינית.

העניין הוא שאין עמדה לקחת

מדינת ישראל צריכה לעשות משהו, אנחנו לא יכולים לדעת מה כי אנחנו לא מכירים את הסיטואציה לעומק ואין פיתרון שהוא הפיתרון הטוב, כול פתרון יוביל לשחרור גלעד שליט ולדברים רעים. להגיד שבאופן עקרוני אנחנו רוצים שהוא ישוחרר זה כמו לא להגיד כלום, והנה, אנחנו לא אומרים כלום...

למעלה