עניין של שפיות

עמרי 24

New member
עניין של שפיות

אתמול הלכתי למילואים,כן,הלכתי,לא מתוך אדאולוגיה,ממש לא מרצון ומרוח ההתנדבות בע``מ,גם לא בגלל שהרגשתי שאני חייב משהו למדינה,צר לי להגיד אבל קשה לי להרגיש כך. הלכתי כי הייתי חייב הלכתי כי עומד נגדי מאסר על תנאי בשל נפקדות קודמת הלכתי כי אני לא אוהב לברוח מדברים בין היתר אני חושב שהלכתי כי הייתי אדיוט... ארזתי תיק,הברקתי את הנעליים,ענדתי את הדיסקית וחשבתי איך תולשים לי אותה מהצוואר בעוד יומיים מכניסים את חציה לפי,והחצי השני ילך לחברה שלי שתשמור את זה כל חייה. (אני מתנצל בפני הרגישים שבנינו על הציניות אבל זה הולך להמשיך ככה,אז כדאי שתפרשו עכשיו) רק כשהגעתי לנקודת המפגש,בה נקלטתי,הבנתי מה אני אמור לעשות. על הצו היה כתוב אימון (24 יום) הם התכוונו חצי יום אימון ו-23 יום תעסוקה מבצעית בגזרת ראמאללה. המחשבה הראשונה שחלפה במוחי הייתה ``מה?`` המשפט הראשון שהוצאתי מהפה היה משהו כמו ``א...אב...א...`` אני,שהתגייסתי מרצון חופשי,וגוייסתי שלא מרצון ליחידה הכי לא קרבית שבעולם,עברתי טירונות,שלידה,קייטנת ההשרדות של אחי בן ה-13 נראתה כמו מסלול של המארינס,שנלחמתי חצי שירות להעלות את הפרופיל כדי אולי בכו``ז להקלט ביחידה קרבית והכי חשוב: לעבור הכשרת לוחם,ובלשון המעטה,לא הלך לי... השתחררתי אחרי שנתיים,בכו``ז עם פרופיל קרבי אבל עם ידע ``0`` בכל מה שקשור לסיכון חיי למען מטרה גלובאלית. ועכשיו אני צריך לעלות לראמאללה. איך שהוא התמונה הזאת נראתה לי קצת מעוותת המ``פ,אדם משכיל ונורא מבין,יעץ לי לאחר שהקדיש שניה שלמה של מחשבה,לפנות לקב``ן,למי שלא מכיר: קצין בריאות הנפש אז במילים אחרות: אני לא שפוי הבנתי,להלן הגדרת המושג ``שפיות`` (נוסח צה``ל המתוקן לשנת 2001 ועד שיוכח אחרת): אדם הרוצה להקרא שפויי,צריך לבצע באמונה עיוורת משימות התאבדות מתוך הכרה בחובתו הלאומית. מזכיר לי קצת את הנוסח הפלסטיני,רק ששם גם מבטיחים 70 בתולות. בהתחלה כמובן סירבתי לקבל את העובדה,חשבתי ששיחה עם המג``ד תעזור,כן,היא עזרה... מחר תמצאו אותי במרפאה לבריאות הנפש בתל השומר,מנסה להגדיר את שפיותי בין אזרחות טובה לשמירה על החיים.
 

רותי ב.

New member
עמרי, אני מקוה שהשירות הזה

יעבור לך בשלום, אם לא תצליח להכנס להגדרה של `בלתי שפוי` אצל הקב``ן. הרגת אותי עם ההגדרה שהבאת על המושג `שפיות`.. זה אמיתי הניסוח הזה??? אמא`לה... וכן, זו דילמה אמיתית, הסוף שהבאת, המשפט: `מנסה להגדיר את שפיותי בין אזרחות טובה לשמירה על החיים`. כמה נכון, ברמאללה או בתל אביב, למשל.. עמרי, שמור על קשר.
 

עמרי 24

New member
את לא מסכימה....

אבל המציאות היא זו שקובעת... אני לא היחיד שנמצא במצב הזה,אין לי מושג כמה עוד יש,אבל יש עוד הרבה שמכניסים אותם לשטחים ללא כל הכשרה מתאימה,רק כדי שיתפסו תקנים. בהתחלה זה רק תקן,אחר כך זו שורה על מצבת הזכרון.
 

רותי ב.

New member
עמרי, את יודע

כמה אני מעריכה אותך, באמת, אבל בתור אמא לבן שמשרת (מיל.) בהנדסה קרבית, ומחכים לו גם מעל 30 יום עוד שלושה שבועות, והוא גם מקטר, ועוד איך, לא הייתי רוצה שההגדרות תהיינה כאלה, באמת לא. ואני מסרבת לתכנת את המוח שלי לחשיבה בהגדרות כאלה, כי גם ככה בימים האלו שאני פה והוא שם אני לא מתפקדת. וכמוני עוד כל כך הרבה אמהות, וחברות, ומה לא...
 

עמרי 24

New member
יש המון הבדל!!!

הבן שלך עבר הכשרה,אני מניח שלא הייתה לי בעייה לעשות זאת עם הכשרה דומה. אבל (אם רק יכולתי לצעוק את זה כאן) א-נ-י ל-א ע-ב-ר-ת-י ש-ו-ם ה-כ-ש-ר-ה-!-!-! איך לעזאזל אני והוא אמורים לעשות את אותו תפקיד (ואני רק מנחש שאנחנו עושים את אותו תפקיד,סיור ממונע על צירים מרכזיים) כאשר הפער בנינו כ``כ גדול? חיילים ביחידות קרביות עברו משהו בשלוש (אולי יותר) שנים בסדיר,משהו שהכשיר אותם להתמודד עם מצבים של ירי למשל... אם יורים עליי היום,מי יבטיח שאני אתנהג כמו שמצפים שאתנהג? מי יבטיח שאתנהג כמו שהם יתנהגו? מי ערב לכך שלא אסכן אותם ואותי? אני מעריך את הבן שלך,ולא דיברתי עליו כשדיברתי על אי שפיות. דיברתי על אותם אנשים ש(שוב) גם ללא הכשרה מתאימה,נשלחים לשטחים. זה לא נראה לך קצת התאבדות?
 

רותי ב.

New member
אבל, שני דברים

1) אתה בנית הגדרה חדשה של `שפיות` וההגדרה שבנית מפחידה אותי, לפחות. 2) אני לא יודעת מה הוא עושה שם, והאמת היא שאני גם לפעמים פוחדת לשאול, מנסה להדחיק, עד כמה שאפשר, אם בכלל אפשר. 3) מה שאני מציעה לך זה לפנות לנציב קבילות, ולספר לו שבלי שום הכשרה מתאימה רוצים לשלוח אותך לשם, ושאתה לא מוכן לזה, או משהו כזה, בעצם גם מה שכתבת לנו אתה יכול להגיד לו, ולקוות שיתייחסו לזה, ואני יודעת שמתייחסים. רוצה את המספר טלפון שלו? אם תרצה אשיג לך.
 

עמרי 24

New member
בדרך לאי שפיות...

הגעתי לשם,אמרו לי שאני שפוי לחלוטין וזה שאני לא רוצה לעשות דברים שלא הוכשרתי לעשותם רק מעידה על שפיותי (אכן יש הגיון בצה``ל) אבל הבעיה בעינה עומדת,מה הטלפון של נציב הקבילות?
 

רותי ב.

New member
עמרי, ניסיתי להעביר פעמיים,

ומפלצת ההודעות, אתה יודע... בכל אופן, הנה מה שהצלחתי למצוא: מספרי טלפון דרך סה``ר http://www.sahar.org.il/soldiers.asp מילואים http://www.idf2000.co.il/millaws.htm נציב קבילות http://www.idf2000.co.il/telephone.htm#4
 
למעלה