עניין של צנזורה

dekelsgi

New member
עניין של צנזורה

כידוע אנחנו מתגוררים בקנדה. כשאני משוחח בנושא צנזורה של סרטים עם הורים אחרים מתגבשת אצלי דעה שלמרות שיש לפעמים סרטים המוגדרים מעל לגיל הילדים אז קונוטציה של אלימות או שפה פחות נעימה אינה מטרידה אותם כל כך אך טכנים של סקסואליות שמתקדמת מעבר לגיל הילדים מטרידה אותם. לאחרונה הומלץ לי לצפות בסדרה ישראלית עספור. התחלתי לצפות ואני חייב לציין שאני נהינה - זה אחר מכל מה שהיה בזמנו בישראל. שוחחתי עם ישראלים ושאלתי אם ילדיהם 12-14 צופים בסדרה. התשובה: מה יש שם שהם כבר לא יודעים ובכלל באנטרנט יש דברים הרבה יותר גרועים שהם רואים. ואני חושב : הם השתגעו או שאני הפכתי לצפון אמריקאי שמרן?. הסדרה מלאה ב קללות סקס וסמים. והילדים לא ממש מוגבלים לראות את סדרות האח הגדול הישרדות ועוד סדרות שעלולות ליצור תמונה מעוותת של המציאות ללא הדרכה צמודה. אין של כל דירוג לגבי גיל הצפיה וכו? או שפשוט לאף אחד לא אכפת. ביחוד אני אוהב את התשובה שאני מקבל מחברים ומשפחה:" איך אני יכול למנוע מהם לצפות ? כל שאר הילדים רואים . אני לא רוצה שיהיו לילדים בעיות חברתיות כי הם לא מעודכנים " מעודכנים במה? בזבל ?. אשמח לדעתכם המלומדה.

TamarToronto

New member
לא נראה לי משהו חדש

ש אני הייתי ביסודי כולם אבל כולם ראו דאלאס וההורים שלי לא הרשו לי. מאוד התבאסתי שכולם דיברו על זה ולי לא היה מושג , אבל שרדתי את זה די בקלות. הילדים שלי עוד קטנים(דיסני וטרי הוס) אז אני לא יודעת מה רואים , אבל ראיתי כמה פרקים מעספור וזה לגיל 14 ומעלה במקרה הטוב

WarrenBuffett

New member
כל מה שהילדים נחשפים אליו בידיעתך ועוד יותר

טוב, בנוכחותך, יהי עדיף על חשיפתם אליו בנסיבות אחרות. כלומר, גם בסדרה עספור (ראיתי את העונה הראשונה ונהניתי) על השפה, הסקס והסמים שבה, בקושי תחדש משהו לבני, נניח, 12 ומעלה, כי באמת יש היום הכל באינטרנט, ויותר מכך, בחיים האמיתיים. לכן, אני בעד שבני 12 יראו את עספור ודומותיה בנוכחות הורה שיכול לפרש ולהכניס לפרופורציות את הנעשה על המסך. עם זאת, אני מניח שיש מי שיעדיף לעצום עיניים, להיתמם או להשלות את עצמו, שצנזורה הדוקה תעשה את ילדיו בני אדם טובים וטהורים יותר. זכותו, ולדעתי גם טעותו.

dekelsgi

New member
אף אחד ממכרי לא יושב יחד עם הילדים

הילדים צופים בעצמם ומה בדיוק מבינים שלעשן כל היום לשתות כל הזמן וסקס מזדמן זה אחלה?

WarrenBuffett

New member
לעשן כל היום לשתות כל הזמן וסקס מזדמן זה אחלה

אם זה מה שהם רוצים, יכולים להרשות לעצמם ומודעים למחיר (לווא דווקא הכספי). עדיף שישמעו את זה ממך (בין אם תראה זאת איתם או רק תדע שהם רואים), ואם לא ישמעו ממך, הם יבינו זו בדרך היותר קשה, או שלא. בקיצור, להרשות לצפות, תוך מגבלות גיל הגיוניות ונדיבות-ליברליות ביחס למה שאתה זוכר מהתבגרותך אתה, כי הנוער של היום הרבה יותר חשוף, מודע ומעודכן.

dekelsgi

New member
אני לא מסכים

שהם צריכים ללמוד על זה בצורה מעוותת . יש זמן לכל דבר ולא חייבים לדעת הכל מגיל 12 .יש דרך להסביר לשוחח וזה לא ברגע אחד.

WarrenBuffett

New member
יש לי הרגשה שאנחנו לא כ"כ מבינים אחד את השני.

אני לא מציע שתציע מיוזמתך לבן/ת 12 לצפות בעספור. אתה בהחלט צודק שיש דברים חינוכיים יותר לצפות בהם בגיל הזה. מה שאני מציע זה שאם הם נחשפים לעספור בגיל 12 (מן הסתם דרך חברים או אינטרנט), מוטב לראות איתם או להרשות להם לראות ולהסביר להם שמה שהם רואים הוא לא בהכרח התנהלות נורמטיבית רצויה, אלא הקצנה לצרכים אומנותיים. כי סתם לאסור עליהם את הצפייה לא תהיה אפקטיבית ואף תסקרן אותם עוד יותר לצפות שלא בידיעתך. כמובן שגם לכך יש סייגים גילאיים. דהיינו אם עספור מיועדת לבני 14 ומעלה, צפייה מגיל 12 תהיה עדיין בגבולות ההגיון. צפייה לבני פחות מ-12 תהיה באמת שלא במקום. לזה התכוונתי בהבנה שגילאי היום משיגים אותנו ברמת העדכון והחשיפה. היום מלמדים חינוך מיני בבתי הספר בגילאי 10, לרבות שימוש באמצעי מניעה, בגיל 11 מעשנים סיגריות רגילות, בגיל 12 שותים וודקה, בגיל 13 מעשנים גראס ובגיל 14 מז--נים. לא כולם, לא בהכרח בגיל ובסדר הזה, אבל עקרונית זה המצב. באמת שחסימת עספור לא תמנע זאת.

dekelsgi

New member
אני לא מסביר את עצמי היטב.

מה שמפריע לי הוא שהחיים של הילדים פשוט סובבים סביב סדרות הטלויזיה ומאחר וכולם עסוקים זה נעשה ללא כל פיקוח. כמובן שעל תוכנות פיקוח לילדים הם לא שמעו כלל. וכן אני חושב שצפיה מאסיבית בכל התכנים שיש היום באנטרנט יכולה לדעתי לגרום לבעיות בעתיד. דיברת באחרונה עם ילדי ישראל? מנייק בן זונה וחרא משמשות כמאבני בניין למשפטים שלהם. מצד שני גם כאן אני שומע אנשים מקללים הרבה. השפעת הוליוד ללא ספק. חבל שאנו בתור הורים לא רוצים לעשות כלום בעניין. ד"א כשאני מסתכל על הילדים כאן הם הרבה יותר תמימים ביחס לילדי ישראל מה שמשתנה סביב גיל 13-15 .

ase5118

New member
ראבק

באיזה גיל ראית אסקימו לימון? אני בטוח שזה לא עשה אותך עבריין מין...ילדים מבינים (ברמה שלהם) ורואים דברים גרועים יותר. משחקי המחשב האלימים, גיבורי העל וכו. אני לא חושב שצריך להגזים לא לכאן ולא לכאן.

סתם נקודה למחשבה

מה עם כל אותם קנדים שממש שומרים בקנאות של האזהרות לצפיה בתוכניות כאלו ואחרות בעלות תכנים בלתי הולמים מכל הבחינות אבל כשמגיע הקיץ שולחים את הילדים שלהם למשך חודש חודשיים למחנות קיץ ושמעתי סיפורים על חיי לילה הוללים ששערות ראשי סמרו !!! אנחנו כהורים לא יכולים לשלוט שליטה מלאה במה שהילדים רואים או נחשפים אליו לדעתי חשוב לתת להם חינוך טוב שיבדילו בין טוב לרע ובין התנהגות ראויה ושאינה ראויה ! בעידן האינטרנט כשהכל כלכך זמין וכלכך חשוף הדבר הנכון מבחינתי הוא לתת לילדים את הכלים הנכונים כי מרגע שהילד יוצא בבוקר לבית הספר או הולך לחבר אין לנו שליטה על מה שהוא עושה ולמה הוא נחשף הרצון להגן עליהם הוא רצון מובן אבל צריכים להיות ריאליים ולהבין שהם לא תמימים וילדים בגילאי 10 יודעים היוםדברים שאנחנו ידענו רק בשלב מאוחר יותר של החיים אין טעם לטמון את הראש בחול

ready2jump

New member

shuttles

New member
ערוץ הפורנוגרפיה והאלימות 24/7 - Ynet

פתוח לכולם, בכל גיל, כל יום, 24 שעות ביממה. כל תמונה שם היא תמונה פורנוגרפית. "סקלו את X במצרים באבנים - צפו" - סרטי אלימות ההוליוודיים הולכים להתבייש בפינה. "לא דופקים את השחורים" (כתבה על זיתים - טרי מהיום) שאוסיף שלטי חוצות ופרסומות ישראליים? כבר אין במה לעניין ולרגש את הישראלי. במיוחד את הילד הישראלי. איכס.

למעלה