עניין של מבוכה

ב נ ה

New member
עניין של מבוכה

הבת שלי בת 5.5 "עושה עיניים"לגברים,בכל פעם שאנו מתראים עם חברים או אפילו עם סתם מכרים אקראיים בגינה ברגע שחולף זמן קצר היא מוצאת את הדרך להתיישב/להתרפק על בנים...מוטרדת מאד ומובכת. האם יש לכן רעיונות/הסבר לתופעה?

אלדורית

New member
יש כאלה

מה בדיוק מפריע לך? אם את חוששת מפדופיליה--זה ממש לא נראה לי קשור. זו הרי יוזמה שלה. בלי קשר לגישה הידידותית שלה צריך ללמד אותה להיזהר מהתבודדות עם אנשים (בין שהיא מכירה אותם ובין שלא), להתייחס בחשדנות להצעות משונות, ולהדגיש את פרטיותו של הגוף. אם את חשה מבוכה ביחס לגברים שעליהם היא מתרפקת, נראה לי שכדאי לך להתמקד יותר בתגובות שלהם: אם הם נראים נינוחים, עזבי (תתגברי על זה, עוד תמצאי שפע של מצבים שבהם התנהגות של ביתך תביך אותך, מילא); אם נראה לך שהם מרגישים לא נוח בסיטואציה קלפי אותה מהם בעדינות, ממש כפי שהיית עושה לו היא היתה מעיקה עליהם באופן אחר.

טבעי ורגיל וזו סוג של דרך ליצירת

קשר. אלה לא עיניים שאופיינים לגיל מאוחר יותר אלא אימון שהיא עושה. את יכולה לתת מילים למה שהיא עושה משהו כמו: "אני רואה שאת מסתכלת על ... היית רוצה לשחק איתו?" (במידה וזה מישהו מוכר כמובן). חשוב להתחיל את המשפט ב "אני רואה..." כי זה יתן לך פחות רגעי מבוכה ולה תחושה חיובית שאת רואה אותה.

טאשקה

New member
גם אני הייתי ככה בגילאים הללו.

גרמתי לאמא שלי לא מעט רגעי מבוכה שאח"כ הפכו לסיפורים משפחתיים משעשעים. ברור לי שאותך זה מביך. תנסי להסביר לה בעדינות מה הם כללי ההתנהגות וכו'. עם הזמן זה מתמתן ואח"כ פשוט לומדים ומפנימים את כללי ההתנגות בחברה. אגב, עד היום אני מעדיפה חברת גברים על פני חברת נשים.

ב נ ה

New member
תודה../images/Emo140.gif

עשיתי איתה (שוב) שיחת הבהרה עדינה לגבי "כללי התנהגות בחברה",נראה אם יהיה שיפור.

למעלה