עניין של כבוד

עניין של כבוד

איך אתם מביעים כבוד לבן/בת זוג שלכם? האם יש דברים שיהרג ובל יעבור בעניין כבוד אצלכם? איזה מקום יש לכבוד ביחסי שולט/ת נשלט/ת? מה דעתכם קוריצות? אתמול קראתי משהו בפורום אחר שמאד נגע בליבי <בהקשר של כבוד במשפחה דווקא> והעלה את השאלות האלה.

Master Stav

New member
כבוד בין בני אדם

מאז ומעולם האמנתי שכבוד הוא עניין של לתת ולקבל מתוך היותך אדם חושב אני לא חשוב שיש קשר לBDSM או לכל מערכת יחסים אלא פשוט להיותינו בני אדם נושא של כבוד לעצמך קודם כל כאדם חושב שמבחין בין העיקר לטפל

G I R L P

New member
YOU KNOW WHAT THEY SAY....

איך שתתיחסי אל עצמך- כך יתיחסו אליך... אז אם תעניקי לעצמך כבוד ותשמרי עליו כך אחרים יכבדו אותך.

לולה 123

New member
זה ממש אלמנטרי

מלבד כל ה"בסיסי" של כבוד לאדם לאדם , מסוג הדברים שהם כלכך בסיסיים שאי אפשר להגדיר אותם בכלל , יש עוד כמה תוספות - 1. הפרטיות שלנו היא קודש. לשתף את מה שביננו זה בעצם לחשוף את הפרטי שלו למישהו אחר בלי רשותו. 2. תקשורת ... את התקשורת שביננו אני לא אחליף במסרים פומביים . אם משהו לא טוב לי בקשר ביננו - הוא המקום הראשון לדבר על זה ולא מסרים בפומבי (תתפלאו כמה מקרים כאלה יש ...). 3. הכבוד שלי אליו הוא קודם על הכבוד שלי לעצמי . להפוך את עצמי לדבר חסר ערך , חסר דיעה , חסר עמוד שדרה - זה לזלזל גם בו . לפתח אישיות זה לא מילת גנאי ולא בא על חשבון כניעות או התמסרות (ותתפלאו כמה מקרים כאלה יש גם כן ...)

זו שאלה שאין לה פתרון בי"ס

ואין ספק שדרך התנהלות של זוג א' לא בהכרח יתאים לזוג ב'. בשליטה ישנו מרכיב של השפלה והוא חייב להיות מתואם עם יכולת הספיגה של הסאבית. (או להפך). אל גבולות הספיגה הללו אפשר להגיע בקלי קלות, אבל מכאן והלאה מה עושים ? עוצרים או ממשיכים כדי לחפש את הגבול העליון הבא ? ואם ממשיכים, צריך לקחת בחשבון שסוף הכבוד ההדדי בקשר יעמוד במבחן ההשרדות, ומה עושים אם יום אחד מגלים שהוא נרמס ללא יכולת לשקם אותו ? השאלה שלך קשה מאד, ולדעתי רק מאסטר עם יכולת שליטה עצמית עליונה יוכל לתת את התשובה עליה, בהנחה שהתשובה קיימת אי שם...

Dan_Kap_

Active member
סימני שאלה

האם פריצת גבולות מתמדת היא הדרך היחידה?
האם במונח "פריצת גבולות" נכללים גם הגבולות של השולט/ת או רק של הנשלט/ת?
האם רק בידי המאסטר התושבה לשאלות על כבוד?

סימני קריאה לדן

פריצת גבולות מתמדת זו דרכם של אלה שלא עוצרים באדום. פריצת הגבולות על פי משנתי היא הדדית ומתואמת ע"י שני בני הזוג ובאותו קצב, כלומר האחד לא יכול להתקדם אם השני נעצר אוו נתקע. לסימן השאלה האחרון שלך התשובה היא חיובית חד משמעית. האחריות על הכבוד מוטלת על החזק מבין השניים, ואוי לו ולערכים שלו אם תוך כדי ריצה קדימה הוא מאבד את האחריות שלו ולא "שומר" על כבודה וערכיה של הסאבית שלו.

P u c h a

New member
וחוץ מזה

בכל מערכת יחסים, האחריות צריכה להתחלק בין שני הצדדים ולא משנה באיזה סוג של קשר מדובר.

G I R L P

New member
פוצ'ה...

עיזבי... באמת... הרוב חושבים ככה, המוביל הוא הקובע בכל, הוא המליט הוא המילה האחרונה ממש דיקטטורה...

Master Stav

New member
למען האמת זו דמוקטטורה .....

אישית אמי מאמין שזה משהו משותף אם למישהו אחר זה עושה נחמד ליגידו לו כל דבר החל מאיזה צבע תחתון לבוש וכלה בכמה אפונים לאכול בצהרים ....( זוכרים את הסרט המזכירה ) מבחינתי זה בסדר נכון לא כוס התה שלי אבל בסדר גמור .

G I R L P

New member
יש לך?

את הסרט? אני ממש רוצה לראות אותו... וברור שאם יש משו שעושה לי טוב וזה בהסכמה.... אז הכל טוב!!!

gidionline80

New member
ברוך הבא

זה יתכן במידה והשפלות קיימות בקשר . לא כל מערכת שליטה כוללת גם השפלה. לעיתים זה רק כאב או רק משמעת או גם קשירות וכל הקומבחנציות האפשריות. אני לא רואה כל הבדל ביחס של כבוד בשליטה לעומת וניל. או שלא הבנתי את ראויה

לדעתי האישית כל מערכת שליטה

מכל סוג שהוא חייבת להיות מושתתת על כבוד, כולל גם מערכת שיש בה השפלות. אסור לדרוך לגמרי על כבודה של בת הזוג, וצריך לזכור שתמיד יש מחר, שבו בת הזוג ממשיכה לחיות את חייה הרגילים, ואסור שהיא תתבייש להתבונן בראי. וניל שמשפיל את זוגתו בלי קשר ליחסי אדון - שיפחה עושה זאת ממניעים אחרים שיאלצו אותה לשמור בעצמה על כבודה, מצב שאינו מתקיים ביחסים כשלנו.

למעלה