עניין של טעם

Earth Jedi

New member
עניין של טעם ../images/Emo35.gif

למה כולם אומרים שהטרילוגיה הישנה יותר יפה מהחדשה? למה אומרים ששני הפרקים החדשים הם אכזבה ?! לא יודע, תתנפלו עלי אם אתם רוצים, אבל אני יגיד את שלי: ממה שאני ראיתי בטרילוגיה הישנה, ואיך שהבנתי אותה, זה לילדים קטנים. יעני WTF?! מראים לנו איזהשהם בובות דפוקות ואומרים לנו "הנה....חייזר"....או שבונים מסיכה שחורה, שחקן עם קול נמוך ואומרים "הנה....אדון האופל" ..נו באמת....GROW UP ! אני מבין את ג'ורג' לוקאס ואת הרעיון והסיפור שהוא בנה רק מהסרטים החדשים. לדעתי הישנים אכזבה. אפילו שחקנית טובה לא יכלו למצוא. נו באמת, מציגים לנו את קארי פישר בתור נסיכה יפיהפיה! פחח פשוט פ33ה מתקתקת מה אני יגיד לכם ! אבל אולי אני טועה, לא יודע....אני עכשיו יצפה בטרילוגיה הישנה שוב ונראה...אולי אני ישנה את דעתי (?)

Rockamora

New member
תראה...

הסרטים החדשם הם באמת אכזבה! איך אתה מסביר את העובדה שמתקפת המשובטים קיבל 2 פרסי פטל הזהב על משחק (של כריסטן.. איך לא?!) ועל תסריט... אז.. גרוע או לא? המשחק בסרטים החדשים הוא גרוע בצורה נוראית! חוץ מנטלי פורטמן ואובי וואן (שכחתי את השם) והשחקן של פלפאטין.. יש עוד כמה עם משחק טוב אבל יותר מדי עם משחק עלוב! חוץ מזה, שרק שתדע- בטרילוגיה הישנה לוקאס הראה לעולם הקולנוע מזה לעשות סרטים! הוא היה הראשון שהשתמש בצילום שבו התנועה היא של החללית ולא של המצלמה! וזה משנה המון!!!!!! היו לו עוד כמה הברקות כאלה שם..! נכון שהסיפור קצת דבילי והמשחק וכל זה.. אבל אתה לא יכול להשוות בכלל עברו כבר 30 שנה כמעט מהסרט הרביעי.. העולם זז ומתפתח! אתה בשום אופן לא יכול לשוות בין שתי הטרילוגיות

Obi Dan Kenobi

New member
הסתבכת.. ../images/Emo3.gif ../images/Emo71.gif

סתם. אבל לדעתי, הדיעה שלך מאוד מאוד מאוד מאוד מוטעית. את האמת, אני די.. מתעצבן על המשפט: "מראים לנו איזהשהם בובות דפוקות ואומרים לנו "הנה....חייזר"...." אם רק היית רואה את הסרט "אימפרייה של חלומות", היית רואה איך ג'ורג' לוקאס עבד קשה, וטרח על כל פרט ופרט - החל מצילומי החלליות, שהיו עשויות מדגמים אמיתיים, ועד לעיצוב התלבושות. תאמין לי, אתה לא יודע עד כמה אתה טועה. הוא התחיל מכלום, רק תסריט ובלי אמונה אצל אף חברת הפקה. בנוסף, אני רוצה להתייחס לעוד משהו שכתבת - "או שבונים מסיכה שחורה, שחקן עם קול נמוך ואומרים "הנה....אדון האופל" ..נו באמת....". אם אתה אומר שזה כל כך תינוקי, איך אתה מסביר שדארת' ווידר הפך לאחד הנבלים הכי מפורסמים בהיסטוריית הסרטים? חוץ מזה, העניין עם קארי פישר הוא עניין של טעם וריח. וכן, הרוב חושבים שהיא "פ33ה מתקתקת".. עובדה שהיא הפכה בשנות ה-80 לפנטזיה של רוב בני הנוער, והאנשים בארה"ב. אז תן לי להגיד לך משהו - צפה שוב בטרילוגייה הישנה, ו.. "GROW UP !"

כל הוויכוח מיותר מיסודו....

מהסיבה הפשוטה שעבר בערך דור שלם בין הסרטים הישנים לחדשים, לכן אין מקור להשוואה. בשנות ה- 70, היתה עדיין איזשהי תמימות ובתוליות בקולנוע, שעשו אותו לכלכך קסום. מלחמת הכוכבים המקורי היה סרט קסום - סרט תמים ופשוט, שבא לספר אגדה נפלאה - כמו אגדות הילדים. אנשים התחברו לצד הזה שלהם, לתמימות, לילדות, ואהבו את הסרטים כי הם היו קסומים בעינהם - הם חיברו אותם בחזרה לאגדות ולילדות - לתמימות הזאת שהלכה לאיבוד קצת אחרי מלחמת וויאטנעם. סרטי ההמשך עשו בדיוק את אותו דבר, אבל לקראת סוף שנות התשעים התחילה מגמה של אובדן התמימות - בחמש השנים האחרונות, מאז תחילת שנות האלפיים, המוסר התרבותי שלנו עשה סיבוב של 180 מעלות, ומסרטים תמימים פשוטים וכיפיים התחלנו לחפש יצירת אומנות בכל דבר. סרט שלא התמרד נגד המוסכמות לא היה מעניין - סרט שלא הציג לנו דברים שלפני כן אף אחד לא היה מעז להציג היה נופל כנדוש או מיותר, וסרטי אקשן פשוטים סטייל שנות התשעים הפכו לטפשיים, נדושים, ופשוט "גרועים" בעיני הקהל הרחב, שרק חמש שנים לפני כן היה אומר על אותם סרטים שהם נהדרים. שנות התשעים היו תקופת מעבר בין התמימות של שנות השבעים והשמונים ל- 'תיחכום' של שנות האלפיים, ובעיני התחכום הזה שלל מאיתנו כחברה את היכולת להנות מסרטים רק בגלל שהם כיפיים - התחלנו לחפש תיחכום בכל דבר, התחלנו לחפש קצ'ים, התחלנו לחפש מהפכות וסוריאליסטיות - אנשים כבר לא מסוגלים להנות מסרטי הרפתקאות או אקשן פשוטים. אם מלחמת הכוכבים המקורי היה יוצא היום - אנשים היו קוטלים את הסרט בצורה לא רגילה. בגלל שהוא יצא אז - בשנות ה- 70 - אנשים מייחסים לו נוסטלגיה לתקופה של תמימות. אבל הסרט היה מושפע מהתקופה והתקופה היתה מושפעת מהסרט. אי אפשר להשוות את התקופה של אז להיום - ובגלל זה אי אפשר להשוות את הטרילוגיות אחת לשניה בלי לעשות עוול להסטוריה או לסרטים עצמם - שבפני עצמם יכולים להיות נהדרים, אבל פשוט יצאו בזמן הלא נכון, ולא באשמתם או באשמת ג'ורג' לוקאס. אני מסכים אבל שהיה אפשר לעשות עבודה טיפה יותר טובה עם היידן....

Earth Jedi

New member
טוב אז כמה מילים...

כן, זה נכון, אני אחד שאוהב טכנולוגיה חדשה וכו', ויכול להיות שזו הסיבה העיקרית למה אני אוהב יותר את הטרילוגיה החדשה. ולדעתי השחקנים עשו עבודה טובה מאוד בשני הפרקים החדשים !~ אפילו הילד....הקטנצ'יק הזה הראה לכל ילדי העולם איך ילד בן 9 (?) צריך לשחק ! ובקשר ללוקאס...אם הייתי רואה אותו הייתי לוחץ לו את היד ואומר לו "you are genius !" כי באמת כל הכבוד לו ! סיפור [האגדה] של 'מלחמת-הכוכבים' באמת מרשים ! לא הרבה תסריטאים ובמאים לוקחים על עצמם לעשות סרט על 'העתיד' וגלקסיות אחרות או whatever.... אבל ראיתי למשל איך החבר'ה שלו עושים את גנרל גריביוס ופשוט רציתי להחטיף לו ! [ללוקאס] ....אני יספר לכם ככה בקצרה: החבר'ה בונים/מכינים לו יצור חדש....משו מפחיד...ואחרי כל העבודה הקשה שלהם וזה הוא בא, מסתכל...אומר "יופי זה בסדר..ילך....זה....בסדר..." אני במקומו הייתי....לא יודע מה עושה לחבר'ה האלה ! כי באמת הם עשו עבודה מרשימה ביותר ! והוא התייחס אל זה כאילו מה זה כבר...שטויות [או שאולי לא הבנתי אותו נכון...והוא...אחר :S ] טוב...אז...מה אתם חושבים? אני יותר מידי...אממ...מחוץ לשגרה?

Obi Dan Kenobi

New member
מחוץ לשגרה.. ../images/Emo3.gif ../images/Emo71.gif

אתה צריך להבין, שלוקאס נותן את ההנחיות לגבי יצירת הדמויות. מה שמוביל לכך, כשהוא ראה את הדמות, הוא בדק אם הפרטים מתואמים, ואישר את המראה של הדמות. לוקאס לא מתייחס לשום דבר בתור "שטויות". בתור אדם שעבד על חלק אחרי חלק בטרילוגייה הישנה וגם בחדשה, הוא לא ייקח שום דבר, בעיקר את הרשע החדש, בתור "שטויות".

Earth Jedi

New member
Obi Dan Kenobi, כן..אתה צודק

אני ראיתי עכשיו עוד 10 סרטונים של ההכנות של הפרק השלישי והוא עושה באמת עבודה טובה [בתור ה'מנחה'] ...ובנאדם עם חוש הומור, אני חייב לציין [שזה פלוס גדול בשבילי] וואי איזה עבודה הם עושים בשביל הסרט הזה !!!!!!!!!!!!

Obi Dan Kenobi

New member
תקרא לי דן ../images/Emo3.gif ../images/Emo71.gif

ויש אותם באתר הרשמי, בחדות הרבה יותר טובה. כאן יש לך את כולם.

Lu Tze

New member
שני דברים:

א) אתה בן 20 (ואחת? ושתיים? אני עצלן מכדי לפתוח כרטיס אישי) ואם אני זוכר נכון, אתה מעדיף אץ הטרילוגיה המקורית. אם לא אתה, אז אני ו(אני חושב)רוב חברי הפורום, למרות שאנחנו נחשבים ל"זקנים" יותר מהגיל הממוצע פה. מילא היית בן 50 והיית מדבר על נוסטלגיה ותקופה של תמימות, אבל אתה בשנות ה-20 שלך. ב) אתה אומר שאי אפשר להעריך סרט מחוץ לזמן שבו הוא נוצר? אני לא מדבר על כמה הסרט הרוויח, אלא על סרט כיצירה אמנותית. נ.ב. לא כתבתי בפורום בזמן האחרון כי הייתי מרותק לבסיס בזמן האחרון. מה קורה, אנשים?)

אתה מוציא את דבריי מהקשרם בטירוף

א) אני בן 21, אכן, ולא חייתי בשנות ה- 70. אבל לא צריך לחיות בתקופה מסוימת כדי לדעת מה היה שם. מספיקה צפייה מרובה בסרטים, היכרות עם ההסטוריה האמריקאית, והיכרות של שאר הסרטים בתקופה, של האווירה בתקופה, והורים שכן חיו באותה התקופה, בשביל להבין פחות או יותר. חוץ מזה, לא צריך לחיות בתקופה מסוימת בשביל לראות סרטים מהתקופה, ומלחמת הכוכבים הוא לא הסרט היחידי בשנות השבעים. אני מדבר בכלליות על סרטים משנות השבעים, ושנות השמונים, שיש להם נטייה להיות תמימים יותר. במלחמת הכוכבים, פשוט לקחו את זה בצורה המוחצנת ביותר שיש. ב) אני לא אומר שאי אפשר להעריך סרט מחוץ לזמן שבו הוא נוצר - להפך. אני אומר שחלק מהמשוואה שבכל סרט היא הזמן שבו הוא נוצר. לכן סרט שנוצר בשנות השבעים מעריכים ביחס לשנות השבעים, וכשכזה - בנוסטלגיה. אבל אם אותם אנשים היו עובדים על אותו סרט בשנות ה- 00, התוצאה היתה שונה, ואולי ההתייחסות הציבורית בתקופה שבה יצא הסרט היתה שונה - רק בגלל שהציבור הוא שונה כי התקופה היא שונה.

Lu Tze

New member
לא הבנת אותי.

אני לא מדבר על הצלחה כלכלית. אם אתה רוצה להסביר למה הטרילו' המקורית הצליחה בשנות ה-70 ולא הייתה מצליחה היום, ההסבר שלך היה הגיוני. אבל אני מדבר על למה אנשים אוהבים (לשון הווה) את הסרט. וזה לא יכול להיות בגלל שהוא התאים לתקופה, כי גם אנשים מחוץ לתקופה שלו (קרי, אתה ואני) אוהבים את הסרטים האלו.

לא כל האנשים היום אוהבים את הסרט

שים לב - הרוב הגדול של האנשים בגילנו, ותקופתנו, לא אוהב את הסרטים. רוב מי שאוהב את הסרטים זה מי שראה אותם אז. אני התאהבתי בסרטים כשהייתי בן 14, הייתי ילד - תמים, חולם. זאת היתה אגדה מופלאה וקסומה בעיניי. מלחמת הכוכבים זה בשבילי חזרה לתמימות ולקסם של הילדים, וכל פעם כשאני רואה את הסרט - זה מחזיר אותי חזרה לגיל חסר הדאגות הזה. אבל אני מניח שלכל אחד יש את הסיבות האישיות שלו.

../images/Emo27.gifאני יותר אוהב את הישנה אבל..

אני באמת לא מבין למה כולם שונאים את פרק I+II

The Anja

New member
ויידר

כשאתה מדבר ויידר תזכור שעכשיו זה נראה לך ברור שקול נמוך ומסכה שחורה מתקשר עם אדון האופל, אבל יכול להיות שאז זה לא היה כל כך נדוש. בסה"כ, כבר הזכירו פה שהוא אחד הנבלים הכי מוכרים בהסטורית הקולנוע.

MajorWinters

New member
אני לא חושב שלוקאס אי פעם שלל את זה

הסרטים הישנים הם בפירוש סיפור פנטזיה של אור נגד חושך, טוב נגד רע. מהבחינה הזו, אפילו אין בהם טיפת מקוריות- יש טובים, יש רעים ויש מלחמה ביניהם כשיש: יתרון לטובים>התאוששות של רעים>>יתרון לרעין>>נצחון סופי של הטובים (זה ככה על רגל אחת). כך לדוגמא את ג'יימס בונד, במיוחד בסרטים הישנים. יש לך גיבור, והוא יוצא להלחם בכולם (כאשר בסרטים הישנים הרשעים מאוד ברורים, ואפילו גם בחדשים חלקם עשויים כמו רשעים טיפוסיים..) יש לזה קשר חזק עם מה שאלעד אמר על תמימות, חלק מההוואי, חלק מהיופי היה שהחייזרים נראו כמו בני אדם עם מסכות, בדיוק כמו שיש סצינות בסרט שהשחקנים עלו שיכורים- הסרטים הישנים לא לקחו את אצמם כל כך ברצינות, לא התיימרו להיות סרטי עומק, וציירו את הדמויות בצורה סכמטית ופשטנית, ודווקא זה לדעתי, מה שגרם לנו לאהוב אותם כל כך.

Rockamora

New member
../images/Emo45.gif אחלה של נוסח דין.. ../images/Emo3.gif

אני מתחיל לדבר כמו המורה שלי ללשון

ROZELESS

New member
רק הערה אחת כללית ...

הסרטים מהטרילוגיה הראשונה שברו שיאים של אפקטים ויזואלים לעומת היכולות של התקופה שבה הם הופקו ועד היום אף סרט חדש לא שבר את השיאים הנ"ל מה שנראה לך היום כ"בובה" שמוצגת כחייזר זה אך ורק מוכיח שהדור של היום גדל על אפקטים של מחשב שלא תמיד מוכיחים את עצמם כהכי טובים ואל .. אבל אל תעיז ללכלך ככה על הקול שמאחוריי דארט' ויידר כי אין עליו !!! ארל גיימס ג'ונס שולט

Earth Jedi

New member
חחחח טוב טוב

טוב טוב שכנעתם אותי.... כשאני ישמע ת'קול של דארת' ויידר אני יגיד "אימא !" ו...כשאני יראה ת'חייזרים [בובות] אני יבהל ... חח סתם... כן, אתם באמת צודקים ! בשביל הימים ההם זה באמת היה משו !

למעלה