אם לא אכפת לכם...
אני ארצה לספר קצת על עצמי. *מצב התבכיינות ON* כיום אני בן 17. התחלתי לדבר בגיל 4 חודשים. ידעתי קרוא וכתוב בגיל שלוש. אמא שלי גילתה את הפוטנציאל והחליטה להפוך אותי למעין "יצור מעבדה". היא הכריחה אותי ללמוד בכל הזדמנות, היא ניסתה להפוך אותי לילד המושלם שרצתה. וזה כלל הגבלה על כל דבר שעלול להוות "השפעה שלילית. התוצאה: כיום יש לי ידע שלא יבייש אקדמאים, אני מלחין ומנגן על 4 כלים. הרבה סיכויים שאני הולך לתלפיות בקרוב. אבל...בכל מה שקשור לכישורים חברתיים, דבר שהיום מכנים גם EQ אני אפס. אני לא יכול אפילו לדבר עם בת בלי להסמיק, קשה לי להביע את עצמי בצורה מילולית, מזל שיש לי את המוזיקה שלי. אני שומר על יחסים טובים עם קבוצה מאוד מצומצמת של אנשים...בשורה התחתונה, אני כלוא בתוך הבועה שנבנתה לי מראש. *מצב התבכיינות OFF* כמו שכבר אמרו כאן, הדרך האמצעית היא דרך המלך. תני לו לזרום, רק תדאגי שהזרימה לא תסטה מגבולות ברורים אותם הגדרת קודם. תנסי לגלות את הפוטנציאל האישי שלו. הרבה הורים מתאכזבים כשהילד שלהם הינו מוכשר בדבר שלא ציפו שיגע בו, לפי דעתי זאת אחת הטעויות הגדולות. אחרי שגילית את הנטיות הטבעיות שלו תנסי לפתח אותן בלי ללחוץ עליו, אם הוא יגלה שהוא טוב במוזיקה הוא כבר יתעניין בזה בעצמו. תמיד תנסי למצוא את נקודת הקישור שבין תחומי העניין שלו לתחומי עניין אחרים שיכולים לעזור לו. רק תזכרי, בלי לחץ, תני לו להיות במחיצת כל חבר שירצה...גם אם מדובר ב"השפעה רעה". רק תדאגי שהוא ידע להבחין בעצמו בין טוב לרע, שזה אולי השורש של החשיבה העצמאית שהיא אולי הגביע הקדוש בכל מה שקשור לחינוך ילדים. אם הוא ידע להבחין בהדרגה בין טוב לרע הוא גם יוכל לסנן את ההשפעות השליליות של ערוץ 2.