עניין של גיל

MARCKO POLO

New member
עניין של גיל

האם יכולה להתעורר שאלה של זהות מינית גם בגיל מבוגר יותר כלומר אחרי שנים רבות של זהות מינית ברורה?

bios

New member
לדעתי כן

יש הרבה סיפורים על אנשים שהדחיקו את הנטייה המינית שלהם עד גיל מאוחר, שבו כבר היו נשואים לאישה עם ילדים. הדחקה היא דבר מאוד חזק. מקרים שבהם לא מדובר בהדחקה אלא שהנטייה המינית ממש משתנה אני פחות מכיר, אבל מיניות זה דבר מאוד מורכב ולא הייתי פוסל שום דבר.

bios

New member
מאוד תלוי באדם ובנסיבות

הרבה פעמים ההדחקה מגנה עליך מלהתמודד עם דברים שאתה לא יכול להתמודד איתם כרגע. כשאתה נהיה מודע זה אולי אומר שהגיע הזמן להתמודד. מצד שני היא דורשת השקעה של אנרגיה נפשית שאפשר להשקיע בדברים אחרים. בדרך כלל זה לא בריא לאורך זמן, ומתישהו אי-אפשר להתעלם יותר מהפער בין המציאות הפנימית למציאות החיצונית. לגבי המחיר של שינוי - מצד אחד הוא עשוי להיות גבוה יותר ככל שאתה יותר מבוגר. מצד שני, ככל שאתה דוחה יותר את ההתמודדות, ההחמצה של ההזדמנות לחיות את החיים במלואם ולהיות מי שאתה גדולה יותר.

רסקול

New member
בהחלט

אנשים רבים מדחיקים את המיניות שלהם בעקבות לחץ חברתי או סיבות אחרות, ואז מתעוררים פתאום ומגלים שחיו חיי שקר עם עצמם.

ריק בש

New member
אני אישית לא מאמין במושג הדחקה

לדעתי אין כזה דבר בכלל, או כמעט בכלל. לכל היותר יכול להיות מצב שאדם יהיה מודע לתחושות שלו, אבל יסרב לקרוא להן "הומוסקסואליות". אבל שאדם ממש ידחיק את התחושות שלו? קשה לי להאמין שזה אפשרי. האם נטייה מינית יכולה להשתנות בשנות העשרים - שלושים? זה לא קורה הרבה, אבל שמעתי על כאלו דברים. על שינוי בגיל יותר מאוחר לא שמעתי..

דמדומים

New member
לא הכל זה ענין של הדחקה

לפעמים מתרחשת לה בחירה מודעת הבאה בסתירה ל"נטיה" . בחירה שלעיתים משתנה לה במרוצת השנים.

למעלה