עניין של גזענות

peraline

New member
נראה לי הזוי לפרק משפחה בגלל כזה דבר

את איתו 10 שנים מאז הילדה היתה בת 6 ויש לכם עוד שני ילדים משותפים. נראה לי מטורף מבחינתו ללכת ולפרק את החבילה בגלל כזאת סיבה.
אם הזוגיות שלכם היתה מספיק טובה וחזקה לפני זה אין שום סיבה שהוא ירצה בכך.נכון שזכותו להיות מתוסכל. הוא בטוח מרגיש מרומה באופן כלשהו אבל באמת זה לא סוף העולם. בסדר עשית טעות , לא רצחת אף אחד, יצרת חיים ובאת בכוונות טובות. אם הוא לא מוכן לקבל את זה אז הוא יודע איפה הדלת שלום ולהתראות. מספיק סבלת מכל הסיטואציה ולא מגיע לך כל היחס הזה. עם כל הכבוד הוא לא גילה שהיית נערת ליווי ולא סיפרת לו.לא רצחת אף אחד, שייכנס לפרופורציות.תהיי חזקה זה יעבור לו.ואם לא יעבור לו שילך לאכול ראחאת לוקום.

John the Savage

New member
בוא נאמר ככה

לא ניתן לשנות את העובדה שבעלך גזען, לא ניתן לשנות את העובדה שבן הזוג הקודם שלך מוסלמי ושהילדה שלך ממנו, ולא ניתן לשנות את זה שהסתרת את זה ממנו.

באופן אישי, אני מעולם לא הייתי מתחתן עם מישהי עם דיעות גזעניות, אבל אני זה לא את, ואני משוכנע שהיו בבעלך הרבה דברים טובים מבחינתך שהכריעו את הכף וגרמו לך לאהוב אותו ולרצות להתחתן איתו. אתם חיים כבר עשר שנים ביחד. לא כתבת הרבה על היחסים ביניכם עד עכשיו, אבל הרושם שלי מהמעט שכן כתבת זה שהיו ביניכם עד היום יחסים טובים.

לא ניתן לשנות את העבר כרגע. מה השהיה היה. ולגבי העתיד, למרות כל הדברים הנוראים שאמר ועשה מאז שגילה את העניין, נראה לי שלא תרצי לפרק משפחה ולזרוק 10 שנים של חיים משותפים כל עוד יש אפשרות אחרת. כרגע הוא עמוס ברגשות ובתחושות שמתנגשות עם תפיסת עולמו, ומוצף מידי בכדי שתוכלי לעשות עם זה משהו.

הדבר היחיד שאת יכולה לעשות זה לקחת צעד אחורה ולתת לו את הזמן לעכל את העניין. תבהירי לו שאת עדיין אוהבת אותו ולא רוצה לפרק את המשפחה, אבל הכדור בידיים שלו. תני לו את הספייס ואולי אפילו תעברי לישון במקום אחר באופן זמני. שלושה שבועות זה לא הרבה זמן. בהנתן ב"זעזוע" על פי תפיסת עולמו. הוא צריך לחשוב על זה בעצמו, לחשוב על כל מה שהיה לו ועל כל מה שהוא הולך לאבד. את לא צריכה ולא יכול להאבק על שום דבר כרגע. הוא צריך לקבל את ההחלטה. אם אחרי כמה שבועות או חודש הוא יחליט שהוא לא מסוגל להתמודד עם העובדה שהיית עם מוסלמי ומוכן לוותר על כל מה שיש לו ולהתגרש, אין מה לעשות. זה מה שיקרה. אם הוא יחליט שהוא מוכן לתת להמשך היחסים ביניכם צ'אנס, אז יש עוד סיכוי.

קודם כל, המשפט האחרון שלך

אומר שבעלך לא מתכנן ללכת לשום מקום. מה זאת אומרת "אין לה בית לחזור אליו"? זה אומר שהוא מתכנן להישאר, ומתכנן גם להמשיך להיות האבא והבית של הבת שלך.
לדעתי תני לו להירגע, ותמשיכי להתנהג אליו כמו שהיה לפני העניין הזה, ובסופו של דבר כנראה זה יסתדר. עכשיו הוא מגיב באופן שהוא מרגיש שהוא חייב להגיב. נראה לי שעוד מעט הוא יתחיל להגיב באופן שבאמת מבטא את התגובה שלו - שזה אומר, לשמור עלייך ועל המשפחה שלכם.
במקומך גם לא הייתי לוקחת את המילים המגעילות שלו ללב - כאמור, נראה שזה לא הוא מדבר, אלא החינוך שהוא קיבל והסביבה, והוא אומר מה שהוא מרגיש שהוא היה אמור להגיד במצב כזה. לדעתי הוא מבולבל וצריך זמן לעכל ולהבין מה קרה פה. יכול להיות ששווה לך ללכת לקבל ייעוץ מפסיכולוג או משהו לגבי איך בדיוק לדבר איתו בהמשך, בצורה שתעזור לו להירגע ולא תעצבן אותו יותר (לא סגורה על זה שגם פסיכולוג יידע...).

וואו וואו וואו - כמה נמוך בעלך ירד

איזו תגובה קיצונית למצב. ועוד להגיד לך שאת זונה מלוכלכת בגלל ששכבת עם מוסלמי. איזה נמוך מצדו. נשמע הזוי, בעלך לא שפוי.
מצד שני, את בטח מכירה את בעלך וידעת שהוא קיצוני כזה..
אז איך יצא לך להתחתן איתו מלכתחילה??? איך יכולת להכניס את בתך למקום שבו היא בסכנה שאביה ידחה אותה בגלל מוצאה.
זה גם הזוי לי.
&nbsp

כל יום

New member
היא ידעה

מראש שהוא גזעני וזו הסיבה שהסתירה ממנו עד שלא ניתן היה עוד. לו הייתה מגלה לו מראש היה עוזב אותה מייד ואת זה רצתה למנוע.

העצה הראשונית של מריוס, אדירה ונכונה. מסמכי גירושין, ואז נראה אותו גיבור. אם יגיד כן, תידע שבכל מקרה היה קורה, ואם יגיד בואי ננסה, תעמיד אותו במלוא ערוותו ובסופו של דבר דברים יסתדרו. או שלא....

העיצה של מריוס לא כל כך אדירה בעיני. לא קופצים לגט כל כך מהר

ובטח שלא נותנים עיצה כזאת כשלא מכירים את הנפשות הפועלות. גט זה לא מנוף שמשחקים איתו "ואז יצא החתלתול מתוך הנמר" ציטוט מדבריו של מריוס.
לא נשמע לי טוב.

כל יום

New member
אין לה כל כך ברירה

האם להמשיך לחיות עם אדם שמכנה אותה זונה? האפשרות הזו מעמידה אותם בפני החלטה חד משמעית, כן או לא. אין כאן דרכי ביניים. אין אפשר לנהל מו"מ בטוב עם גזען אלא להעמיד אותו בפני הברירה, ואז עליו לבחור, האם לעמוד בגזענותו או להתחיל להבין את עובדות החיים. אם גזענותו גוברת, לא הפסידה הרבה, אם מתחיל להתמתן רק הרוויחה. win win בכל מקרה.

אני לא מצדיקה את הבעל אבל אנשים אומרים הרבה דברים

כשקשה להם וכואב להם. כשיש ילדים לא מתגרשים כל כך מהר גם אם זה הדבר הנכון לעשות מבחינתה בתקופה כזאת.
אבל באמת הבעל יצא אהבל רציני.

כל יום

New member
זה נכון

אבל הצעתו של מריוס מיועדת לחשוף את הבלוף שלו.... ולכך התכוונתי בכך שזו הצעה מנצחת....

אז כמו שאמרתי, גט זה לא משהו לשחק איתו כדי לראות את הבלופ של

מישהו. ברגע שמתחילים לדבר על גט אז מאוד קשה להחזיר את החיים למסלולם. זה נשק מסוכן מאוד למערכת יחסים שכרגע תלוייה על בלימה. לפעמים הרעיונות של מריוס - לפחות אלו שהוא נותן חינם בלי להכיר את כל הפרטים ואת הנפשות הפועלות - צריך לקחת אותן עם הרבה פרשנות אישית ובערבון מוגבל.
&nbsp

בת האש

New member

A לוןA

New member
אני זה לא היא

אני לא הייתי נכנס מלכתחילה למערכת יחסים עם גזען.
ומילים כמו שהוא אמר לה, שהגיעו מתוך המקום הכי עמוק של האני מאמין שלו- לא במהרה אפשר לתקן.
וגם אם, מסיבות שונות של "הילדים", פחד להישאר לבד, אהבה וכל מיני אחרות הם יחליטו להישאר- עמוק אצלו ישאר כלפיה בוז וטינה- גם בגלל ששיקרה לו בעניין מהותי, וגם בגלל שלתפיסתו- היא "זונה מלוכלכת ששוכבת עם ערבים" והעובדה ש"מוסלמי היה בתוכה" מטמאת אותה.
&nbsp
אם היא יכולה לחיות עם זה (בהנחה והוא יסכים בכלל לחיות איתה)- שתישאר.
אני לא הייתי מסוגל לחיות עםן מישהו שאפילו חלק מזערי ממנו חושב שאני טמא.

alongrin

New member
שימו את עצמכם בנעליים של אותו הגבר

מה הקשר לגזענות?
היא שיקרה לו במצח נחושה.
היא לקחה סיכון גדול בזה שהסתירה את האמת ממנו ועכשיו זה מתפוצץ לה בפנים.
&nbsp
תסתכלו על עצמכם בראי - כמה מכם היו עוברים על מקרה כזה לסדר היום?
ולא משנה אם האבא מוסלמי, נוצרי או בודהיסטי?
&nbsp
ובשורה התחתונה - גילוי נאות וכנות זה אבן יסוד בכל זוגיות.
אם זה לא מתקיים, אז גם לזוגיות כזו אין קיום.
זכותו של כל אחד לדעת איזה "שלדים" מסתיר הצד השני בארון לפני שהוא מתחייב.
וזכותו של כל אחד לבחור איזה ילדים הוא מוכן לגדל (ביחוד אם הם לא שלו).
&nbsp
&nbsp
&nbsp

A לוןA

New member
קשור ועוד איך

שים לב.
הוא ידע שהיא הרתה וילדה ילדה, ואף התייחס לילדה כאל שלו.
הכל היה ידוע לו חוץ מעניין אחד- שהאב מוסלמי.
ההסתרה היא אכן הסתרה, והיא כנראה פוגעת.
אבל אם היה האב אדיש לעניין הדת, הרי שההסתרה הזו לא היתה משנה לו.
הוא הניח (כנראה) שהאב הוא יהודי או נוצרי, והיה סבבה עם זה.
רק כששמע שהאב הוא מוסלמי- הוא התהפך.
גם ההתבטאויות שלו "זונה מלוכלכת ששוכבת עם ערבים" ו-"שום דבר לא יכול לשנות שמוסלמי היה בתוכי" הן אמירות גזעניות.
&nbsp
איפה הלכת לאיבוד?

alongrin

New member
ואיך אתה היית נוהג באותו המקרה?

היית נותן לה פרס? קונה לה כאות הוקרה טבעת יהלום?
מספיק עם הצביעות.
&nbsp
אני לא הלכתי לאיבוד.
רצונו של אדם כבודו.
יש כאלה שלא אוהבים גפילטע פיש, יש כאלה שלא אוהבים חריימה.
באיזה מקום כתוב שאדם מוכרח לאהוב ולקבל את הכל??
&nbsp
אם הכל היה ידוע לו מראש והוא היה פתאום מתהפך עליה,
אז אפשר היה להגיד עליו כל מה שאתה אומר.
&nbsp
כיוון שזה לא המקרה, יש לו את כל הזכות לכעוס ואפילו לפרק את הכל.
&nbsp
במאמר מוסגר, התבטאויות כאלה הן גם לא כוס התה שלי.
אבל התוצאה הסופית הייתה אותו הדבר.
אותה הגברת הייתה מתבקשת בנימוס לארוז את המטלטלים שלה ולחפש מישהו אחר לעבוד עליו.

A לוןA

New member
כנראה שפיספסת פה משהו נורא חשוב

כשהוא חשב שמי שהכניס את אישתו להריון היה לא-ערבי הכל היה בסדר
כשהוא חשב שהילדה שלו היא חצי נוצריה או חצי בודהיסטית או חצי אינדיאנית לא היה לו אכפת
אבל כשגילה את הפרט הזה- פתאום היא טמאה, מלוכלכת, זונה של ערבים והבת שלה מוקצה מחמת מיאוס.
&nbsp
היא לא השתנתה, הילדה בוודאי שלא השתנתה- כל מה שהשתנה הוא היחוס האתני של האבא.
ולזה, חביבי, קוראים גזען מטונף.
&nbsp
אף אחד לא חייב לקבל את הכל או לאהוב את הכל. יש גם גזענים מטונפים וזכותם לדעתם המטונפת (במגבלות החוק)- אבל בוא נקרא לילד בשמו, ולא נתחבא מאחורי ה"הכל אחד זכאי לדעתו" הליברלי כדי להגן על החושך הזה.
&nbsp
אם אתה שואל מה אני הייתי עושה? כלום. כי המוצא האתני או הדתי של מי ששכב עם אישתי לפני שהכרנו חשוב בעיני כקליפת השום. ואם זה משהו שהוא דיל-ברייקר גם מבחינתך- הרי אתה אוחז באותן דעות גזעניות כמוהו.

בת האש

New member

ברור שזו זכותו - בגלל זה היא לא בסדר. כי היא שיקרה ביודעין, כי היא ידעה שיש לו בעיה עם זה.
&nbsp
אבל הסיבה שיש לו בעיה היא כי הוא גזען. וכדאי לקרוא לדברים בשמם.

alongrin

New member
כן הוא גזען...

על זה אין ויכוח.
וזכותו הלגיטימית להחזיק בדעות שלו.
&nbsp
ואם כבר מדברים על אנשים מהדת ההיא...
בהרבה מקרים הם באים עם חבילה לא קטנה של בעיות.
אם זה אותם איומים שהיא מקבלת ממנו.
וזה יכול להיות כל מיני דברים גרועים יותר על רקע של "כבוד המשפחה".
&nbsp
ושוב - בואו לא נתחסד ולא נתייפיף.
&nbsp
&nbsp

למעלה