עניין של גזענות

בת האש

New member
למה כל כך קשה לך להשלים עם זה שאנשים לא מסכימים איתך?

זה כל כך נוראי, שאת החייב להאשים את כולם בהתחסדות והתייפיפות?
&nbsp
מה זה משנה מה היו האמונות של מישהו שיותר מעשר שנים לא נמצא איתה בקשר, ואיך זה בדיוק קשור להיותה "זונה של ערבים"?
&nbsp
מה כל כך קשה במציאות שאתה מנסה לברוח ממנה עם טענות לא קשורות, במקום להתמודד עם המציאות?

A לוןA

New member
שאלת- מה הקשר לגזענות

ועל זה עניתי.
אם היא ידעה שהוא ימני בדעותיו וגזען- ובגלל זה לא סיפרה לו- זכותו לכעוס על ההסתרה.
&nbsp
זה לא הופך את הסיבה בגללה הוא כועס- הגזענות- ללגיטימית. הגזענות היא עדיין סיבה מטונפת, וההתנהגות שלו כלפיה, כולל המילים שהשתמש בהם- מטונפות באותה מידה.
&nbsp
ובקשר לאנשים מה"דת ההיא"- לא, כי אנשים מהדת "הזו" הם פשוט נופת צופים. גם משפחות אבו חדיר ודאוובשה יסכימו עם הקביעה הזו.
&nbsp
בוא לא נתגזען, אה?

alongrin

New member
לא חסר חולרות מהדת "הזו"

אבל בסטטיסטיקה עולמית, "הדת ההיא" לוקחת בגדול.
&nbsp
&nbsp

A לוןA

New member
זה רק כי נולדת היום.

אם היית נולד לפני אלף שנים הנוצרים היו הפסיכים
ואם היית נולד לפני 3000 אלו היו היהודים שביצעו טבח ורצח עם ועינויים מטורפים.
אז שחרר אותי מהסטטיסטיקה העולמית, בישראל נרצחות נשים על ידי בני זוגן, ערבים ויהודים- אז נכון ש"אצלם", סטטיסטית זה קורה יותר, אבל מאז 2011 עד היום נרצחו 120 נשים, 40% מהנרצחות היו ערביות. היתר- תתפלא, לא..
&nbsp
אז טול את הקורה הגיזענית מבין עיניך.

אם כבר גזענות,

כמה מה-60% הנותרים היו אתיופיות? או כאלה שעלו לארץ ואולי אפילו היהדות שלהן מוטלת בספק?
אמנם העובדה שלקהילה האתיופית ולעולים החדשים יש קשיים חמורים והמדינה לא משכילה לטפל בהם מוטלת על כתפינו (ותכלס, סביר שזה נכון גם לפחות בחלק מהרציחות במגזר הערבי, שלא בדיוק מלקק דבש פה במדינה) - אבל, עדיין, ההשוואה שעשית בעייתית - כי אם לא היינו כוללים את האוכלוסיות המיוחדות הללו בקרב ה״לא ערבים״, הנתונים היו מאוד שונים. לא שאין כאלה שרוצחים את נשותיהם גם בקרב ה״מגזר״ שלנו - ודאי שיש, אבל פחות ממה שהנתונים שהבאת מראים.

A לוןA

New member
אם ההתפלגות נורא מעניינת אותך

אז מתוך 120 נרצחות מ2011 עד היום:
39% היו ערביות ישראליות
15% יוצאות בריהמ
31% ישראליות "ותיקות"
9% אזרחיות זרות
7% אתיופיות
12% לא ידוע
&nbsp
אז?

מאיפה הנתונים האלה?

אשמח לקישור. כי האחוז של האתיופיות, למשל, נשמע נמוך יחסית למה שקראתי בתקשורת - אבל אין לי נתונים ספציפיים על השנים 2011-2016 דווקא.

כמו כן, האחוזים שנתת מסתכמים ל-113%, ולא ל-100%...

אה, לקחת את זה מהארץ

http://www.haaretz.co.il/st/c/prod/heb/global/homicide/

חשבתי שדיברת על אלה שנרצחו על ידי בן הזוג - פה לא מדובר רק על רצח על ידי בני זוג (מה שדווקא מגדיל את החלק היחסי של הערביות, כי שם רצח על רקע כבוד המשפחה הוא עניין לא מאוד נדיר - והוא מבוצע לרוב על ידי הורים, אחים, וכו' - לא בן זוג).
בכל מקרה, שים לב שהעובדה שהנרצחת ישראלית ותיקה, לא אומרת שהרוצח ישראלי ותיק - ומה שמשנה זו זהות הרוצח ולא הנרצחת (וגם לגבי הנשים האחרות זה נכון). תהילה נגר, למשל, נרצחה על ידי ערבי.

וצריך גם להביא בחשבון (אחרי שמוצאים את הנתונים האמיתיים, שמסתכמים ל-100%) את החלק היחסי אוכלוסייה כזאת מתוך אוכלוסיית ישראל...

A לוןA

New member
אם נחזור לטענה הראשונית של אלונגרין

"ואם כבר מדברים על אנשים מהדת ההיא...
בהרבה מקרים הם באים עם חבילה לא קטנה של בעיות."
&nbsp
אז גם אשכנזים, רוסים, אתיופים <הכנס עדה אחרת כאן> רוצחים- וגם אצלם יש בעייתיים ויש שלא.
&nbsp
זה הכל.

אבל מילת המפתח שלו היא "בהרבה מקרים"

והנתונים שהבאת דווקא די מחזקים את הדברים שלו. אם את אזרחית אשכנזית ותיקה, הסיכוי שלך להירצח על ידי קרוב משפחה נמוך יחסית לסיכוי שלך להירצח על ידי קרוב משפחה אם את אתיופית, רוסייה, ערבייה, וכו' (שכולם מיעוטים - והיהדות של היהודים שבהם "חשודה" בעיני אנשים מסוימים - והאמת שאכן יש לפחות חלק מסוים של העלייה הרוסית שהם לא יהודים...).

כמו שאמרתי, גם לאשכנזים הותיקים יש חלק בעניין הזה, בכך שהתנאים שבהם חיים ערבים, אתיופים, רוסים, וכו' מושפעים גם מהחלטות שהם מקבלים. אבל מבחינת התוצאה שמתקבלת בהיבט של רצח נשים - היא לא ממש מהווה תשובת מחץ לגזענים (שיתעלמו, כמובן, מחלקו של הרוב השולט בתופעות האלה), אלא קצת דווקא להפך...

A לוןA

New member
אז"ש

מכיוון שהנתונים הללו מתבססים על המציאות הישראלית.
יכול להיות שהבחור נמנה על השכבה האשכנזית הטורקית (בהקבלה)- ולכן סיכוייו להפוך לרוצח דווקא נמוכים מסיכוייו של ערבי ישראלי או אפילו אשכנזי ישראלי
&nbsp
אבל העיקר שלא נפריע לגזענות לזרום...

חחח... השכבה האשכנזית הטורקית...

אין לי נתונים על הרציחות בטורקיה, אבל זה בהחלט יכול מעניין - אשמח לקישור (או לאיזושהי התפלגות שמסתכמת לאיזשהו מספר שהוא לאו דווקא 100
מה שיש...).

alongrin

New member
בכל מקרה...

זו הסטטיסטיקה המדווחת ורק של מעשי רצח.
יש במגזר הזה מספיק מקרים שלא מדווחים.
שלא לדבר על אלימות שלא מסתיים במקרה מוות שלא זוכה לטיפול משטרתי.
&nbsp
תקראו לי גזען, אם הייתי בנעליו של אותו בעל,
ממש לא מתחשק לי להיות מאוים על ידי איזה אקס של אשתי.
&nbsp
&nbsp

A לוןA

New member
נכון, ומקושקש

הוא לא הביע בפניה פחד מרציחתה או מאלימות או מכל יתר הבעיות הנניח ראציונליות שאתה מנסה להדביק כאן.
היא טמאה וזונה של ערבים כי היה בתוכה ערבי.
גזענות מטונפת
נקודה.

alongrin

New member
לא לפני 1000 שנים

אלא עד אמצע המאה שעברה הנוצרים הם שהחזיקו בתואר המפוקפק.
את השואה לא עשו המוסלמים, גם לא כל הפרעות שהיו באירופה לפני כן.
בכל מקרה...
כל נושא הדת ממש לא משנה לי.
לא משנה אם נוצרים, יהודים או מוסלמים.
פשוט רוצה לתפוס מרחק מכל מיני אוכלוסיות בעייתיות באשר הן.
ובאותו עניין, ממש לא מציא לך לגור בקרבת אוכלוסיות דתיות/חרדיות משלנו.
&nbsp

A לוןA

New member
אם אתה רוצה לתפוס מרחק מאוכלוסיות בעייתיות, יש לי מקום נהדר

שיתאים בדיוק.
כל יתר המקומות המיושבים ע"י הגזע שאתה נמנה עליו- בעייתיים

למעלה