עניין של גזענות

natali li

New member
עניין של גזענות

כשהייתי מאוד צעירה התאהבתי בבחור מוסלמי, הכרנו כששנינו למדנו בארה"ב. שנינו היינו סטודנטים זרים, אני מישראל והוא מטורקיה. הוא היה בן לאב מצרי ולאם ניגרית. הכל קרה מהר מאוד, מגורים משותפים, חתונה, הריון, לידה. אחרי הלידה התחילו הבעיות. המצב הכספי שלנו היה גם ככה על הפנים והנטל הכספי שהביאה איתה התינוקת גרם להמון מתיחות בנינו. גם ההפיכה להורים על כל מה שמשתמע מכך לא עשתה טוב לזוגיות שלנו שכן הבחור רצה להמשיך חיי הוללות חסרי דאגה. כשהתינוקת הייתה בת חודשיים אמא שלו הגיע לביקור מטורקיה ובמשך החודש שהיא הייתה אצלינו היא מאוד עזרה לנו עם התינוקת ונראה היה שהזוגיות שלנו משתפרת. אחרי שאמא שלו חזרה לטורקיה כל שני וחמישי הבחור היה מציע שנשלח אליה את התינוקת שלנו שתגדל אותה לתקופה מסויימת ואנחנו נהיה יותר חופשיים כספית ובכלל. אני הזדעזעתי מהמחשבה לשלוח את התינוקת שלי הרחק ממני לאמא שלו ועוד לטורקיה. במשך חודש בערך רבנו על זה בלי סוף עד שיום אחד כשהילדה הייתה בת 4 חודשים קמתי ולקחתי אותה ועזבתי אותו והוא לא ממש התנגד והתגרשנו מהר מאוד. במשך חודשיים הוא שילם לי מזונות והיה רואה את הילדה על בסיס קבוע. בתקופה הזאת המשפחה שלו גם הגיעה לבקר וראתה את הילדה. חודשיים אחרי שנפרדנו הוא עזב את ארצות הברית וכל קשר בינינו ניתק. לא ידעתי איפה הוא והוא לא התעניין בילדה, לא עזר כספית וגם המשפחה שלו מעולם לא יצרה קשר. בעצם הוא נעלם כשהילדה הייתה בת חצי שנה וכמובן שהיא לא זוכרת לא אותו ולא את המשפחה שלו.

שנה לאחר מכן כשהילדה הייתה בת שנה וחצי חזרתי איתה לארץ. בגלל המצב הפוליטי והדתי המתוח סיפרתי לכולם שהתאהבתי בארהב בסטודנט והתחתנתי איתו ונולדה לי ילדה ואחר כך התגרשנו. אף פעם לא ציינתי שהבחור מוסלמי והיחידים שידעו את זה היו ההורים שלי.

כשהילדה הייתה בת 3 פתאום אחרי שנתיים וחצי של דממה אבא שלה צץ. היו לו את הפרטים ש אבא שלי בארץ כי בזמנו כשהיינו יחד אבא שלי הלווה לו כסף וככה הוא איתר אותי. הוא אמר שהוא רוצה להגיע לכמה ימים לישראל כדי לראות את הבת שלו. הסכמתי מתוך הנחה שלכל ילד צריך להיות אב. הוא הגיע לארץ ובילה יומיים מדהימים עם הילדה שמאוד נהנתה וחשבתי לתומי שהנה מעכשיו יהיה איזשהו קשר בינו לבינה. באותה ההזדמנות הוא גם נתן לי סכום מסויים של כסף עבורה והבטיח להמשיך לעזור כספית. אחרי שהוא הבטיח לה ולי לשמור על קשר הוא שוב נעלם.

הילדה לקחה את זה כמובן מאוד קשה ולא כל כך הבינה מה קורה. אחרי שנתיים של העלמות הוא צץ שוב. הילדה הייתה בת 5 והוא יצר קשר ואמר שרוצה להגיע לראות אותה. הוא המציא איזשהו תרוץ דפוק ללמה נעלם עד עכשיו. לא יודעת למה אבל החלטתי לתת לו עוד צ'אנס. הוא הגיע לארץ וקבענו בבית קפה ורק נכנסתי עם הילדה לשם והיא ראתה אותו היא ברחה החוצה. בקושי רב שכנעתי אותה לחזור פנימה ואחרי 10 דקות בדיוק היא ברחה שוב ולא הסכימה לחזור. כנראה הייתה מאוד פגועה ממנו. באותה פגישה אם אפשר לקרוא לה ככה הוא לא נתן לי שום כסף עבור הילדה ומאז נעלמו עקבותיו.

כמו שכתבתי בזמנו כשהיינו ביחד אבא שלי הלווה לו כסף. המזונות שהוא שילם לי חודשיים בארה"ב + הכסף שנתן לי כשהילדה הייתה בת 3, הסכום הזה לא מכסה אפילו חצי ממה שאבא שלי הלווה לא בזמנו וכמובן שלא קיבל בחזרה. בכל אופן מאז אותה פגישה כושלת בבית קפה כשהילדה הייתה בת 5 אבד כל קשר איתו. היום הילדה כבר בת 16.5 ומאז מעל לעשור לא היה לי מושג איפה הוא ומה איתו והוא לא התעניין בילדה. אני ידעתי שהמשפחה שלו גרה באיסטנבול אבל לא היה לי מושג מה איתו והאם לבת שלי יש למשל חצי אחים ממנו וכ'ו.

שנה לאחר הביקור הכושל, כשהילדה הייתה בת 6 הכרתי אתמי שלימים הפך לבעלי. בהתחלה סיפרתי לו כמו לכולם שלמדתי בארה"ב והתאהבתי שם במישהו והתתנו ונולדה לנו ילדה ואז התגרשנו. כמובן שלא ציינתי שהאבא הוא מוסלמי. כשהקשר הפך לרציני רציתי לפר לו אבל לא הצלחתי גם כי לא ידעתי איך יקל את העובדה ששיקרתי לו וגם כי הוא ימני שבא ממשפחה מסורתי ואני פחדתי שזה יהרוס את הקשר שלנו. שנה אחרי שהכרנו וכשהילדה שליהייתה בתשבע עברנו לגור ביחד ולאחר מכן התחתנו. בעלי קיבל את הבת שלי כאיו הייתה שלו וכך גם כל המשפחה שלו. היום יש לנו שני ילדים משותפים: ילדה בת שש וחצי וילד בן שלוש וחצי ובחינת בעלי אף פעם לא היה הבדל בן הבת שלי לילדים המשותפים שלנו, כולם היו ילדיו בצורה שווה.

לפני חצי שנה האבא של הילדה איתר אותי בפייסבוק והתחיל להפציץ אותי בהודעות. אמר שהוא רוצה לדבר עם הילדה ושאני אקרא לה למחשב והם ידברו בסקייפ. אמרתי לו שלילדה אין מושג שהוא מוסלמי והוא הסכים לא להגיד לה כלום בשלב הזה. שוחחתי על כך עם הילדה ואמרתי לה שאבא שלה צץ בפייסבוק ורוצה לדבר איתה בסקייפ. אחר כך מסרתי לו ששאלתי אותה והיא אמרה שהיא לא מכירה אותו ואין לה על מה לדרבר איתו והיא לא רוצה שום קשר אליו. פה התחילה חתיכת הפפצה מצידו. משפטים בסגנון של אני אבא שלה ויש לי את הזכות לדבר איתה או אני רוצה להסביר לה מה קרה ולמה נעלמתי וכו'. התחיל לבקש ממני את מספר הטלפון שלי ולבקש ממני שאני אביא את הילדה לטורקיה כדי שהוא יכיר אותה ויבלה איתה קצת. בהתחלה עשיתי לו אנפריינד בפייסבוק אל הוא המשייך לכתוב לי אז נאלצתי לחסום אותו . ביקשתי מאמא שלי שאם הוא יצור איתה קשר שלא תתן לו את המספר שלי.

בכל התקופה הזאת בעלי ידע מה הולך חוץ כמובן מהקטע שהוא מוסלמי וחוץ מעניין טורקיה. אחרי שחסמתי אותו בפייסבוק הפחד שלי היה שהוא ימצא את הבת שלי בפייסבוק ויספר לה הכל לכן החלטתי לתוח את כל האמת מולה. לספר לה את מה שהיא לא ידעה. שאבא שלה הוא לא סתם סטודנט אמריקאי אלא מוסלמי טורקי. כמובן שלפני שניגשתי לדבר עם הבת שלי דיברתי עם בעי וסיפרתי לו הכל. לבת שלי זה לא שינה כלום. מבחינתה הוא אף אחד ובעלי הוא אבא שלה אבל בעלי ירד לגמרי מהפסים. פתאום מאישה שרק לפני שלושה חודשים הוא עשה לה הפתעה ליום הולדת נסיעה רומנטית לפריז הפכתי זונה מלוכלכת ששוכבת עם ערבים. ולא זה א משנה לו שהוא היה טורקי ושהוא ושזה היה רק איתו ומאהבה ושהתחתנו. פתאום אני שמאלנית מלוכלכת. מאז שזה נודע לו הוא מסרב לגעת בי גם במיטה וגם כלל. הוא שינה את היחס לבת שלי. בינתיים היא מאמינה שאני אומרת לה שזה בגלל שהוא כועס עלי שהסתרתי ממנו דברים אבל לי ברור שהיחס השתנה כי מסתבר שיש לה אבא מוסלמי. ידעתי שהוא ימני אבל לא עד כדי כך.. נפרדתי ממנו לפני יותר מ 16 שנה. אז כן הוא אבא חרא שלא שילם מזונות ונעל לבת שלו אבל יש כאלה בשפע גם יהודים. ולא הוא לא מחבל ועדיין. הצעתי טיפול אבל בעלי אומר ששום דבר לא יכול לשנות שמוסלמי היה בתוכי וסליחה על הפרוט. הוא אמר שאחרי זה הוא מתחלחל מהמחשבה שהילדים שלו יצאו מאותו מקום. אז החלטי לתת ו זמן. אבל כמה זמן זה כבר עוד מעט שלוש שבועות ככה. ועם כל יום שעבר הילדה מרגישה בעוד קצת שינוי ביחס שלו כלפיה... אני יודעת שגם אם כל זה סתדר בסוף המילים שלו שאני זונה מלוכלכת ושטמנתי לו פח כשלא גיליתי לו את האמת מעולם לא יצאו לי מהראש ומהלב. ציפיתי שהוא יכעס שלא סיפרתי אבל בחיים לא חשבתי שהוא יעשה כזה סיפור מהקטע המוסלמי 16 שנה אחרי שזה נגמר.

יש בכלל טעם להאבק על הקשר הזה? הרי ברור שהיחס שלו לבת שלי וכנראה אלי כבר א פעם לא יהיה מה שהיה. וגם אם כן אני בחיים לא אשכח לו אי הוא נרתע ממני ואת כל המילים המגעילות שהוא אמר. אגב כרגע אמרתי לבת שלי שם הוא יפנה אליה בפייס בוק שפשוט תתעלם ממנו אבל אני בכלל מפחדת לחשוב ה תהיה תגובתו של בעלי אם חלילה ביום מן הימים הילדה תרצה להכיר את את אבא שלה. לא שנראה לי שזה יקרה אבל בעלי כבר אמר שאם היא רק תיסע לטורקיה לראות אותו מבחינתו אין לה בית לחזור אליו

מריוס זכריה

Member
מנהל
בואי נלך מעבר לגזענות

כי על גזענות אין הרבה מה לומר. זה מה שזה. זה טרנד רע מאוד שעובר על החברה שלנו (לא רק בארץ), שלמרבה הצער הרבה פוליטיקאים בנו עליו קריירה, וקומץ ליברלים שעוד נותר כאן לא ישנה את זה. לצערי הרב מאוד - אבל גם אני מבין שלא זהבה ולא בוג'י ולא ציפי ולא בוגי וגם לא ישנו את זה. גם לא אחינו איימן. אז בטח שלא אני ולא את. like it or not, אנחנו בעידן הטראמפיזם.

נתמקד במישור היחסים:

ובכן בעלך משחק אותה אבו-עלי. הוא עכשיו הגיבור הגדול. בר כוכבא המודרני.
ההצעה שלי אליך היא להפסיק לרדוף אחריו ולשכנע אותו. כי מול אבו עלי יעבוד רק אבו עלי בריבוע.

תגידי לו בסדר, היה בתוכי מוסלמי. סע לשלום. תגישי לו ניירות לגירושין (מבית משפט, לא רבנות), מטעמו של עורך דין כריש (לא סרדין חו"ח).

אני יודע היטב שאת לא רוצה גירושין. אבל אין כל כך ברירה.

אז יקרה אחד משני דברים.

או שהוא יזרום אותך לגירושין - ואז את יכולה להיות בטוחה שזה היה ממילא בלתי נמנע, פשוט תשיגי את זה קצת יותר בתנאים שלך (ולא, למשל, ברבנות).

או שיתגלה החתלתול שבתוך הנמר כביכול. אז אולי יש מצב לפיוס. אבל גם אז - אל תתני לו יותר להיות אבו עלי לעולם.

למה?

כי כשמישהו נוהג בצורה כל כך כוחנית ולא רגישה, זה יהיה טימטום לנהוג איתו בפסיכולוגיה רגישה. לשכנע. להסביר. זה לא עובד ורק מחמיר את המצב.

צר לי מאוד שזה מה שקרה לך, אבל את הנעשה אין להשיב.
במקרה הטוב, בעלך יתקפל ויתנצל. אם זה לא יקרה, אז אין יותר מדי על מה להתאבל.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ולגבי בתך הבכורה

מרגע שהיא הגיעה לגיל 16.5, היא כבר לא זקוקה להגנתך.
היא יכולה להתמודד לבד עם האבא הביולוגי (כי זה מה שהוא, בעצם).
לבתך יש שני אבות. אחד ביולוגי מוסלמי ואחד ימני גזעני. אוקיי.
אבל תאמיני לי: ילדה בת שש עשרה וחצי יכולה להתמודד עם שניים כאלה.
את לא צריכה להגן עליה יותר (למרות שאני מבין את האינסטינקט).
את לא צריכה להגן עליה מפני האמת.
it is what it is
בגיל הזה יש כוחות נפש אדירים.
בשבילך היא תמיד תהיה ילדה.
אבל בגיל הזה ז'אן דארק הובילה מלחמה של הצרפתים באנגלים.
באמת, תני לה לבד.
תהיי שם בשבילה בעזרה, שיחה. אבל אל תיבהלי בשבילה ואת תקחי חסות עליה.

הנושא העיקרי מבחינתה, כרגע, זה לא האבא מטורקיה/פייסבוק, אלא ההוא מכאן.
תני לה להסתדר איתו איך שהיא רוצה ואיך שהיא מבינה.
ועם הפייסבוק, נערות מסתדרות יותר טוב ממך.

בת האש

New member

שםזמני4

New member
יש ספורט לאומי לכנות כל מי שחשובה לו הזהות היהודית כגזען.

אין לי דבר וחצי דבר נגד דתות אחרות,
אבל עדיין חושב כמו (אגב רוב הישראלים) שנישואי תערובת הן דבר שלילי.
מבין לגמרי ללבו של בעלה היהודי, לא הייתי רוצה, או יכול, לחלוק מיטה משותפת
עם אישה שסטתה מהאורך חיים שמאמין בו.

מריוס זכריה

Member
מנהל
זכותך לחלוק מיטה עם מי שאתה רוצה

אבל אם אתה חי עם אישה 10 שנים.

אימצת את הילדה שלה (פורמלית או לא פורמלית), ויש לך עוד שני ילדים איתה (כולם, אגב, יהודים כשרים) - אז אתה זורק אותה כי היא "סטתה" מאורח החיים שאתה מאמין בו?

יעני, דבק בה כתם, להעיף את הזונה ולהביא חדשה?
נשמע לי מאוד יהודי...

אני לגמרי מבין את ההלם של בעלה.
אבל מגיע הרגע שבו אדם צריך לעצור ולחשוב כמו מבוגר, לא בסיסמאות.
נראה לי שבהיותך בעל משפחה, זה זמן לא רע להתחיל לחשוב מחוץ לקופסה.

יש כל מיני הגדרות לגזענות, ולא נראה לי מעניין לעסוק בהן. אבל ברור שלהיות חמום מח וצר אופקים זה בהחלט חלק מהכישורים הנדרשים. וזה מה שבעלה מממש היטב.

אני אגב לא טוען את זה לגביך, כי אתה בסך הכל מביע דיעה [שאני אמנם מתנגד לה], אבל אתה לא מעורב בסיפור בנימי נפשך, ולכן פטור מלעסוק בניואנסים קטנים כמו אהבה, מחויבות או גורל הילדים.

מטפל צריך לשמוע ולהבין דעות קלידוסקופיות אחרות

אתה כותב דברים פוגעים שופט מבלי לנסות להבין שיש אנשים שחושבים שונה ממך.
לא כתבתי "להעיף את הזונה ולהביא חדשה" מאיפה כל הרוע הזה?
לדעתי, ולדעתי בלבד אם הייתה אומרת לו מההתחלה שיש לה ילדה מגבר מוסלמי
הוא לא היה מתחתן איתה, וכאן טמון שורש הבעיה,
חוסר הכנות שלה בתחילת הקשר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אמת ויציב

אכן חוסר הכנות שלה הוא בשורש העניין.
ואם היא הייתה אומרת לו את האמת, והוא היה מחליט לא להתחתן איתה, לא היה לי הרבה מה לומר על זה. אלו חייו האישיים, הוא לא מחוייב אליה יותר מ-X חודשים, וזו זכותו המלאה לבחור לא לחיות איתה ולא לעשות איתה ילדים.

אלא שמרגע שהתחתן, ועשה ילדים, המצב התסבך משמעותית.
וזו בהחלט אחריות שלה, אבל גם שלו.

---

לגבי דברים פוגעים ושופטים שכביכול כתבתי: אני חושב שאתה טועה בכל אחת מהנקודות שעליהן התלוננת:

לא טענתי שאתה אומר "להעיף את הזונה". זה מה שבעלה עושה. לא אתה. אתה פשוט לא חשבת על הסיטואציה עד הסוף, וציינתי במפורש שאין לי ביקורת עליך (למרות שאינני מסכים איתך). נכון או לא?

שנית, אני מבין היטב שיש אנשים שחושבים שונה ממני.
למשל אתה.
ולמשל בעלה.

לגביך כתבתי בנימוס ולא ברוע. קצת ירדתי עליך שאתה לא יורד לניאונסים של המצב, וזו לדעתי ביקורת לגיטימית. אין בה רוע או אי הבנה לדיעות של אחרים.

ולגביו אכן זיקקתי את מה שלדעתי הוא עושה לה. הרוע, אם יש כאן רוע, הוא לא שלי אלא שלו.

אתה לא הוא, ואם אתה בוחר להזדהות איתו ולהיעלב מהעלבון שעלבתי בו כביכול, זה על אחריותך. אני עשיתי הבחנה ברורה בינך לבינו, על המכה הראשונה. לא חיכיתי לתלונה שלך...

לסיכום העניין, כי אני אוהב דרכי שלום ונראה לי שגם אתה:

ההתגייסות שלך להגן על מי שדוגל בדרך היהודית (לפרשנותו כמובן) - מקובלת ומכובדת. עשית זאת ולא ביקרתי אותך על עמדתך. אלא אמרתי רק שיש להעמיק ולחשוב על הסיטואציה.

לעומת זאת בעלה הוא עושה דבר חמור ביותר, ואני מוכן להתערב איתך שרק רבנים קיצוניים מאוד (יד לאחים, כהנא חי וכולי) יתמכו במעשה שלו. 99% מהרבנים, חרדים, חרדלים, חרדקים או איזה סוג שאתה רוצה, יאמרו לו שהוא קידש אישה יהודיה, שלה יש שלושה ילדים יהודים, ואם הוא רואה עצמו כיהודי, כדאי שיחפש מהר שלום בית, ולא ימיט על אשתו לשון הרע ויחרב משפחה יהודית כשרה לכל דבר. ואם אשתו חטאה בעברה, לא עליו המלאכה לענוש. לא ככה?

שילה1

New member
זהות יהודית חשובה בארץ.

הגברת היתה סטודנטית בארה"ב,שם עניין הדת מקבל הדגש אחר. ואם בשם הזהות היהודית היית מנדה אותה ואת בתה-זו זעעהות. אל תשכח ששתיהן יהודיות כמוך.

נישואי תערובת הם דבר נפלא, במיוחד ליהודים שדורות מתחתנים אחד

בתוך השני וכך מצמצמים את המגוון הגנטי עם כל הצרות שזה מביא. נישואי קרובים צעולם לא הביאו לשום דבר חיובי.

John the Savage

New member
כניראה שכל מה שאני אכתוב לא יזיז לך כלום

אבל למען הסדר הטוב ולמען אחרים:
א. כן, התנגדות ל"נישואי תערובת" של אחרים זו גזענות, אפילו בהגדרתה המילונית.
ב. לא כל שכן, התגובה שלו בגלל נישואי תערובת שהיו לפני 16 שנה והתפרקו מזמן.
ג. והבעיה האמיתית זו אפילו לא נישואי התערובת. היא סיפרה לו הרי שהכירה והתחתנה בחור באמריקה. אם אני מבין נכון, היא גם מעולם לא טענה שהוא יהודי. אם זה היה נוצרי אמריקאי, הכל היה סבבה. אבל ברגע שהוא גילה שזה היה מוסלמי, נגרם הפיצוץ. אם זה לא גזענות בצורה ההכי מפורשת שיש, אז מה כן?

בת האש

New member
לשקר אין רגליים

לכל מי שיש לו סוד שגילויו עלול להרוס מערכת יחסים בחיתוליה, יש לפחות שלוש ברירות.
&nbsp
הראשונה היא לספר אותו בהתחלה. האפשרות הזו מונעת הרבה בעיות אחר כך, גם אם במחיר סיכון למערכת היחסים שיכלה להיות.
&nbsp
השנייה היא לספר אותו אחר כך. אחרי תקופת מה של הכרות. כשכבר יש איזשהי היקשרות מינמלית. יש לה כמה יתרונות על פני הברירה הראשונה, ויש מקרים שאני מעדיפה אותה. פה הבחירה היא אמיתית - שני הצדדים כבר מכירים אחד את השני.
&nbsp
האפשרות השלישית היא לא לספר לעולם. הסיכון הוא שהשקר יתגלה. אבל יש עוד סיכוי - לבנות מערכת יחסים חשובה על יסוד רעוע. על שקר. על זה שאם בן הזוג היה יודע מי את באמת, הוא לא היה נכנס למערכת היחסים.
&nbsp
זה מה שאת עשית. זה המחיר. את ידעת שהוא לא ירצה במערכת היחסים הזו. את שיקרת לו כדי שהוא יכנס אליה וחשבת שעם הזמן ההקשרות שלו אלייך תהיה חזקה יותר מהגזענות והשוביניזם שלו. (למה שוביניזם? כי בת של יהודיה היא יהודיה, אבל דווקא ליהודיות שמתחתנות עם גויים היחס שלילי בהרבה מלגברים שעושים אותו הדבר) טעית.
&nbsp
הימרת, והפסדת. אני תומכת בעצה של מריוס. אבל מייעצת לעתיד - אל תכניסי את עצמך למצבים כאלו. את יצרת את המצב מלכתחילה, ובעיני זה לא הוגן כלפי כולם - הבת שלך, שנלקעה למצב מאוד מפוקפק, בן הזוג שלך, הילדים האחרים.
&nbsp
זכותו של בן הזוג לא לרצות להתחתן איתך. את שיקרת לו וטמנת לו פח. לדעתי גזענות זה דבר נפסד וממש לא ברור לי למה החלטת להתחתן עם גזען, וזו שאלה נפרדת. אבל הוא צודק בכך שנהגת כלפיו לא בהוגנות, ויש לו זכות מלאה להחליט שאלו נישואים שמקורם בשקר, שהוא לא היה מתחתן איתך לו היה יודע, ולתקן את הטעות בהקדם.
&nbsp
בפעם הבאה - אם את חוששת שמשהו יהרוס את הקשר קחי בחשבון שלהסתיר את זה זה לבנות בניין על יסוד רעוע. ולדעת כל חייך שאם השקר יחשף יהיה זעזוע גדול ואולי הבניין יתמטט. לא עדיף לטפל בזה מההתחלה? זה היה מקטין משמעותית את הרמיה כלפי בן הזוג ואת הכעס שלו, ולא היה מכניס את הבת למצב כזה.

alongrin

New member
LIKE

שקיפות מלאה זו אבן יסוד של כל מערכת יחסים בריאה.
בן זוגך היה זכאי לדעת איזה שלדים יש לך בארון לפני שהוא נכנס איתך לקשר כמו שאת זכאית לדעת את שלו.
זכותו אחר כך הייתה לבחור אם להכנס איתך לזוגיות או שלא ולא משנה מאיזה שיקולים.
&nbsp
שיקרת לו וטמנת לו פח.
אני במקומו הייתי בוחר לפרק את הזוגיות הזו כי במקום שאין אמון, לא יכולה להתקיים שום מערכת יחסים.
&nbsp

dimonj

New member
העניין לעניות דעתי כאן הוא לא גזענות

או התבוללות כמו שחלק כתבו כאן, עניין הוא שהיא שיקרה לבן הזוג שלה, לשותף שלה שאמור להיות החבר הכי טוב שלה.
שיקרה ובכך עשתה החלטה גורלית בשבילו.
עצתי לך, רוצה להיות בסדר לפחות עכשיו? שחררי את הבן אדם עם גט, אל תקשי עליו לראות ולגדל את הילדיו. כי אם לומר תכלס דפקת לו את החיים.

שילה1

New member
הגזמת....אכן הסתירה

אבל לא מוחקים 10 שנים ושניי ילדים.
שיחות ועוד שיחות ואוליי שיחות עם איש מקצוע.
והכי גרוע-מה אשמה הילדה?מדוע לא להתיחס אליה?
אכזריות.

Acoustic 3

New member
אין לי הרבה מה להגיד. רק דבר אחד:

לא יודע מי האבא, אבל הרבה דברים יכולים להשתנות ב16 שנה.
&nbsp
שלא תעזי לשלוח את הילדה לטורקיה.
היא עלולה לא לחזור משם.

oneofus

New member
תתעלמי,

תבליגי ותני לכעס לעבור.
לא הורסים משפחה כלכך מהר

למעלה