עניין של אמונה

לא אמרתי שצריך להתעלם מהמדע

אבל זה לא אומר שגם מהתורה צריך להתעלם. מה רע בלשלב את שניהם? ואגב.. שוב אתה עושה לי את זה עם המתמטיקה...

neko

New member
הבעיה היחידה עם שילוב

היא שאת לא יכולה להגיע רחוק אם לא תקדישי את כולך (למעט כמובן זמן מנוחה, זמן משפחה, זמן תחביבים וכו') לנושא ספציפי. ומה שהכתות החרדיות עושות הרבה יותר גרוע: הם פשוט מתעלמים מהידע תוך טענה שבתורה יש את כל הידע שקיים! אם זה היה נכון, הייתי מצפה שממציא הרדיו\טלפון\מכונית\מטוס\מחשב\מתמטיקה (
) יהיה חרדי.

חחחחחחחחחחח

כן את זה אני יודעת אבל זה מבחינת נק' המבט שלך.. כי מבחינתי עדיף לשלב את שניהם מאשר לוותר על תורה בכלל...

L7

New member
רחמים יש לי על המתפללים לאלילים

לרוחות אלוהים ושדים פרי דמיונם ההזוי של אנשי דת שרלטנים ומאחזי עיניים.

ארינמל1

New member
אז תני לי להבין

זה עניין של אמונה נטו, או לא? בציפיה לתשובה של כן, אני כבר אשאל : האם אפשר להכיל את העקרון של החלטה על קיומו או אי קיומו של דבר על פי אמונה בלבד גם למשהו חוץ מקיומו של האל? אם כן, איך זה מסתדר עם חיי היום יום, ואם לא, למה?

זה בעיקר.

אמונה זה חלק מהעיניין... אם זה היה רק עיניין של אמונה אנשים היו יכולים להחליט שהם מאמינים שהעולם מרובע ושהאוכלוסיה השולטת על כדוה"א היא אוכ' של חייזרים... אבל זאת לא רק אמונה,אמרתי כבר שישנן כל מיני סיבות מוחשיות שמוכיחות לי כל הזמן מחדש את קיומו של א-לוקים.

ארינמל1

New member
נו אז...

...יש סיבות רציונליות או אין סיבות רציונליות? כל הודעה את כותבת משהו אחר.

חחחחחחחח

עזוב כבר אמרתי שאם תשאלו אני לא אדע לענות. קשה לי להסביר ת'צמי בקטע הזה... יש סיבות... מבחינתי הן רציונליות זהו נראה לי

ארינמל1

New member
ומה אם...

...כל הסיבות הרציונליות שלך יופרכו מעבר לכל ספק מחר בבוקר? האם לדעתך קיימת אפשרות(גם אם היא לא סבירה בעליל) שאת טועה והאל לא קיים?

חח אם כבר אנחנו בקטע של דתיים

וחילוניים ועוסקים ב"אם"...זה מזכיר לי שאני מכירה איזה אחד חילוני... פעם הוא הסתכל עלי כזה ואמר- תגידי אם היית חילונית היית מתחתנת איתי? חחחחחחח אני כזה בשוק עניתי לו- אם היית דתי אז אולי חחח זה מדהים..יש כל כך הרבה זוגות מעורבים מהבחינה הזאת... אלה חיים קשים ביחד...כל כך הרבה דברים לוותר עליהם משני הצדדים. אבל זה כבר דיון אחר...

ארינמל1

New member
זה שקול ל...

...לסתום את האוזניים עם האצבעות ולצעוק "לה לה לה אני לא שומעת".

או קיייי חחחחחחח

אז לשאלתך- לא! אני לא מאמינה שיש אפשרות כזו
(בעצם למה לא עניתי על זה קודם? חחח)

ארינמל1

New member
אני רואה סתירה

אם אין אפשרות כזאת, אז גם כשהסיבות הרציונליות יופרכו מעבר לכל ספק את עדיין תאמיני באל. במקרה זה, דעתך על קיומו תהיה מבוססת על אמונה בלבד, ואם תרשי לי לצטט אותך : "אם זה היה רק עיניין של אמונה אנשים היו יכולים להחליט שהם מאמינים שהעולם מרובע ושהאוכלוסיה השולטת על כדוה"א היא אוכ' של חייזרים..." את רואה את הבעיה? לדעתי תמיד צריך להשאיר מקום לקצת ספק, דלת בריחה קטנה.

למעלה