עניין מול מקצוע

carey1

New member
עניין מול מקצוע

קשה לי לבגוד בעצמי ,קשה לי ללמוד משהו שלא מעניין אותי .עברתי על קורסים מסויימים ומאוד קשה לי ללמוד אותם כלומר גם אם יש בהם מקצוע . החלטתי ללכת על עניין ,שזה אומר אולי BA כללי . כי פשוט הנושאים שיש בהם מקצוע או שיהיה בהם ,אני לא חושבת שיהיה מסוגלת ללמוד אותם.למה לא עשו תוארים מקצועות על פי הבקשות שלי:) למשל מאוד מעניין אותי מדעי הטבע אסטרונומיה אבל מה ניתן לעשות עם זה.אני חייבת להתחיל במשהו וחשבתי לעשות קורס אחד .הרי יש קורסי בחירה נכון? מאוד מעניין אותי הכימיה . עולם הכימיה אבל מתעוררות חששות כי אני די גרועה במתמטיקה אבל אני לא חושבת שיש קשר לקורס אחד . די אני חייבת להחליט מה דעתכם?

דעתי בעניין. רבות נכתב על מה ללמוד-האם ללכת בעקבות רחשי הלב או בעקבות מה שבטוח או שכמעט בטוח יתן לנו פרנסה? הדעה שלי היא חד משמעית-אדם צריך ללכת ללמוד מה שהוא רוצה ללמוד. אדם שהולך ללמוד משהו שהוא לא מאמין שיאהב לעסוק בו, בסופו של דבר או שיפסיק ללמוד או שיבצע הסבת מקצוע בשלב מאוחר יותר (ואולי מאוחר מידי). קיימות לא מעט דוגמאות של אנשים שמצליחים להתפרנס בכבוד מדברים שהם אוהבים לעשות-אסטרונומיה, פיזיקה, ביולוגיה, פילוסופיה, אימון, קריאה בקפה, מיסטיקה וכ"ו. אז אולי הם לא מליונרים, אבל הם לפחות נהנים בחייהם.

למעלה