עניין למחשבה

alonbb

New member
עניין למחשבה

נכון יש את הקטע ההתחלתי שאתה צריך כל פעם לעשות בדיקת מציאות כדי לזכור לעשות אותה בחלום? אוקי..זה בעצם אומר שאתה עושה את זה כדי להיזכר לעשות את זה גם בחלום ואז אתה תדע שזה בעצם חצלול..כי זה גם הופך להיות כמו סדר יומי שלך. אבל! הרבה אנשים אומרים שזה ביזבוז זמן וזה מעצבן ושאין להם כוח אז אני חשבתי על משהו יפה. אם הם לא יחשבו על בדיקת מציאות ורק ידעו מה זה,אבל יחשבו באופן כללי על האפשרות לחלום חלום צלול,וזה יהפוך להיות הרגל יומי מסויים זה יכול להשפיע גם בחלום לא? זאת אומרת פשוט לחשוב כל הזמן על האפשרות לחלום חלומות צלולים ומה שיודעים על זהואז זה יהפוך להרגל ואפשר יהיה להזכר בזה גם בחלום (כמובן להיות מודעים לזה שצריך לעשות בדיקת מציאות). יכול להיות שלחלקכם כבר יש תשובה לזה אבל לי לא וזה נראה לי מאוד אפשרי.

אלונגו

New member
מה יעזור לך לדעת?

מה יעזור לך לדעת שיש חלומות צלולים, אתה צריך לדעת אם אתה כרגע בחלום צלול, ככה שבלי בדיקת מציאות, העובדה שאתה יודע תמיד על קיומם של חלומות צלולים לא תעזור לך!

The Sandman

New member
תגובה

שאתה בחלום אז אתה לא יודע שאתה בחלום וכמו שקראתי פעם כל דבר לא הגיוני שקורה אתה לא רואה את זה כלא הגיוני כי הצד ה"לוגי" של המוח שלך "ישן". לכן אם אתה הופך את זה להרגל אז גם בחלום אתה פתאום תקלוט את זה. אבל גם לי יש הערה על בדיקות מציאות... לפי דעתי זה לא מספיק שתהפוך להרגל שכל פעם שאתה נכנס/יוצא מחדר תנסה להעביר את היד... אתה צריך "להטיל ספק במציאות" כמו שרשום נהדר באחד האתרים. אתה צריך להאמין שיש סיכוי שברגע זה אתה תוכל להעביר את היד
!| ולא, מה שיקרה לפי דעתי זה שמתי שתגיע לחלום ותבוא להעביר את היד שלך בקיר ולא תאמין שאתה יכול להעביר אותה אז היד שלך תיתקע... דעתכם?

בקשר ליד

אבל אתה תנסה שוב ושוב להעביר את היד כדי לוודא, ותנסה להאמין בראש, שבאמת אתה יכול להעביר את היד ואז תנסה.. חוץ מזה כל אדם צריך להתאים את בדיקת המציאות שהכי מתאימה לו. לי, למשל, הכי מתאים הקטע עם השעונים, כי בכל חדר בבית שלנו יש שעון מחוגים, ואני תמיד מסתכלת עליהם, כי אני תמיד חייבת לדעת מה השעה, ויש לי שעון יד מחוגים, שאני תמיד מסתכלת עליו.

אלונגו

New member
את בודקת איך הגעת לאן שאת כרגע...

את בודקת - האם החל מבדיקת המציאות האחרונה שלך (או מלפני), את זוכרת מה עשית - איך הגעת למקום שאת בו, למה הגעת לשם, והאם זה הגיוני הסיפור הכולל. אם את חולמת - בד"כ את לא יודעת איך הגעת למקום שאת נמצאת בו עכשיו...

y u v

New member
מה שאתה אומר זה נכון וקוראים לזה..

התניות או באנגלית Affirmation, זו מין תפילה/בקשה שאתה מפנה כביכול אל התת מודע שלך, כמו למשל כמו שציינת לומר לעצמך "אני יכול לחלום חלום צלול, הלילה אחלום חלום צלול ושלוט בו.... בלה בלה". אבל זה עדיין לא מחליף את בדיקות המציאות שגם הן בפני עצמן התניות, אבל יותר התניות התהגותיות שהגוף מבצע אותן באופן אוטומטי לאחר שרכש את צורת ההתנהגות הספציפית.

למעלה