עניין טכני...

ceyal

New member
עניין טכני...../images/Emo98.gif

בוקר טוב לכם! למרות שאני יודע שכל הפקידים כאן יוצאים תיכף לארוחת צהרים...בכל זאת. אז ככה יש לי מד לחץ שמן ברכב. עד לאחרונה הוא היה מגיע לספרה 8 במאמץ(אין לי מושג מה זה 8 אולי BAR) לפני חודש עשיתי שיפוץ לראש המנוע וגם רינגים חדשים מאז לץ השמן ירד והוא עומד על 5-6 (BAR?) יש סיבה? אולי יש פחות לחץ על המנוע אחרי השיפוצים? או שכדאי לבדוק משאבת שמן? תודה

חיים_K

New member
מי פקידים ?

יש פה גם מובטלים
קודם כל תבדוק שיש מספיק שמן, אבל אני מניח שבדקת. כמו כן תבדוק את לא החליפו את שמן לדליל יותר לאחר הטיפול. אולי נסעת קודם עם שמן סמיך במיוחד ("דבש") בכדי לפצות על בעיית הרינגים ? 8 זה אכן 8 באר. יכול להיות שלאחר החלפת רינגים לחץ השמן יורד. כאשר הרינגים בלויים גזים בלחץ גבוה דולפים דרך הטבעות מתא השריפה לתוך עוקת השמן ומעלים את לחץ השמן, לכן יכול להיות שכתוצאה מהחלפת רינגים הלחץ יורד. מצד שני ירידה מ- 8 באר ל 5-6 נשמעת קצת קיצונית. שווה לבדוק את עניין משאבת השמן לדעתי, ובכל מקרה להתייעץ עם מכונאי שמתמחה בשיפוצי מנוע.

ceyal

New member
תוספות והשלמות ../images/Emo98.gif

שמן יש והרבה קודם השתמשתי ב 10W40 חצי סינטטי וגם עכשיו שינוי יחידי שנעשה לאחר השיפוץ - החלפת פלאגים ל BOSCH SUPER4 בנוסף - הלחץ של 6 BAR מגיע בזמן מאמץ(נסיעה מהירה/טורים גבוהים) בעמידה הוא יכול ליפול גם ל 1.5 עד 2 לפני כן זה היה 4 תודה

חיים_K

New member
אם נופל כל כך נמוך, יש לך בעיה

אם בעמידה נופל ל 1.5 - 2, כמעט בטוח שיש בעיה. לא יודע להגיד לך איפה היא, אבל אני מציע שתיגש למוסך בהקדם. סיבות אפשריות - משאבת שמן, בעיה בזרימה, משאבת דלק מקולקלת (מערבבת דלק בשמן וגורמת לדילול של השמן).

ceyal

New member
ועוד משהו קטנטן אבל אולי חשוב

זה קורה רק אחרי שהשמן מתחמם (מעל 70 מעלות לפי המד)

חיים_K

New member
זה הגיוני

כשהשמן קר הוא צמיגי יותר לכן הלחץ שלו גבוה יותר. אם אני זוכר נכון יש לך BX ספורטיבית כלשהי. לי יש ZX ואצלי המד לחץ שמן מקולל זה זמן רב. ב ZX אחרת ראיתי שהוא "בדרך". נראה שזה פריט לא הכי אמין במכוניות האלה. אולי הבעיה היא בכלל במכשיר ולא בלחץ השמן. שווה לבדוק מול מכשיר חיצוני.

ceyal

New member
או כיוון אחר ....

בזמן הטיפול אולי נגעו במגעים של המודד. ואכן BX GTI אבל עד היום לא היו לי שום בעיות חשמל כל שהם טפו טפו טפו (ככה זה תמיד שמדברים על הצרפתיות המתרוממות האלו

itzik93

New member
זה יכול להיות גם פילטר שמן שונה.

יכול להיות שמדובר בפילטר שמן יותר עבה ולכן לחץ השמן הכללי ירד - כמו כן, ייתכן וקודם לכן היה לך שמן יותר צמיגי ולכן הלחץ היה גבוה יותר. אני מציע להשוות נתונים עם אנשים בעלי רכב דומה (בחו"ל - דרך הפורומים/קבוצות-דיון של סיטרואן) ולראות אם הנתונים לגיטימיים למצב הרכב והמנוע או לא. בנוסף לנ"ל - אני מצטרף לדעתו של חיים בנוגע ללחץ השמן הגבוה כשהמנוע היה גמור (בריחה של קומפרסיה לחלל התחתון של המנוע והעלאת לחץ השמן כתוצאה מכך). כמו כן, אני לא שולל את האפשרות שהבעיה היא חשמלית ולווא דווקא מכאנית. בינתיים - סביר להניח שאתה יכול להיות רגוע. איציק

ceyal

New member
תודה אני אבדוק ואם כבר..

אז סתם שאלת נג´ס אם יש בריחת גזים מתוך הצילינדר החוצה אז איך השמן נכנס פנימה?(בדרך כלל בעיות רינגים מתבטאות ב:"אכילת" שמן). כלומר - כמו שלמדתי בפיזיקה בכיתה ד או משהו - לא יכולים להתקיים שני הדברים ביחד - או שהגזים יוצאים או שהשמן נכנס אני צודק או שזה בגלל שבשיעורים האלה הייתי באולמות של המשחקי וידאו? חזרת מהאוכל?

itzik93

New member
זה בדיוק העניין...

אם היתה תצרוכת שמן, הגיוני שמחלל הצילינדר יצא לחץ ובמקומו יכנס שמן. יש מבין ? וכן - חזרתי מהאוכל
איציק

חיים_K

New member
הרחבה נוספת

בפעימת העבודה אולי יש תנועה רבה של גזים מהצלינדרים החוצה, אבל ביתר הפעימות, שבהן אין התפשטות של גזים, הכיוון בהחלט יכול להיות הפוך.

ceyal

New member
בקיצור-מה שנכנס לא תמיד יוצא../images/Emo140.gif

הכל עניין של גומיות טובות

חיים_K

New member
בוא נראה

"פעימות" "גומיות" "שמן סיכה" "עולה ויורד" "יכול להיות הפוך" כן, כן אני מתחיל להבין מאיפה הראש הכחול...

למעלה