עניין במשחק

ר ב

New member
עניין במשחק

שלום לכולם! ביתי בת שלושה חודשים והיא לא מראה סימנים של עניין במשחקים או במובייל שמעל ראשה.(לציין שכשאנחנו מביטים בה מעמדת המובייל היא מחייכת אלינו ומתעלמת לחלוטין מהמובייל.)ישנה התעלמות ממנו גם כשהוא מנעים נעימות ומסתובב ללא נוכחותינו. היא אינה מושיטה ידיים לכיוון המשחקים/מובייל. האם אין לה עניין במשחקים או אולי כל זה מוקדם מידי?

אתליאת

New member
לכל תינוק יש את הקצב שלו...

אל תדאגו- העניין שלה במשחקים עוד יגיע. בכל הספרים כתוב, שה"משחק" שהכי מעניין תינוקות בגיל הזה הוא פנים אנושיים, אז היא בדרך הנכונה. בגיל הזה המיקוד של הראייה שלהם הוא קבוע במרחק של כ- 30 ס"מ והם עוד לא רואים את כל קשת הצבעים, אלא מתמקדים יותר בגבול בין צבעים מנוגדים- בעיקר שחור לבן. נסו לשים לה תמונות בשחור לבן או צעצועים בצבעים בעלי ניגוד גדול, צהוב ואדום למשל.

טאש

New member
3 חודשים זה בכלל לא מוקדם מדיי. האם

היא מביעה עניין בדברים אחרים? האם היא עוקבת אחר תנועה שלכם למשל? האם יש משהו (אפילו הידיים שלכם או השיער....) שהיא מנסה לתפוס ולהכניס לפה? האם כשהיא שוכבת על הבטן היא מסתכלת עם הראש לכיוונים שונים?

ר ב

New member
תגובה לטאש

טאש, היא אכן עוקבת אחרי התנועות אבל כשמציבים מול עיניה חפץ היא יותר מראה עניין בנו ומתעלמת ממנו. היא עדיין לא מחזיקה משהו ביוזמתה אלה רק ש"דוחפים" לה אותו. כשהיא על הבטן היא מסתכלת לסובב אותה(היא מרימה יפה מאוד את ראשה)אבל מהר מידי מתייאשת ומתחילה לבכות.

osnatyD

New member
אני חייבת להרגיע

ביתי בת 4 חודשים. ואני הייתי בדיוק באותו לחץ לפני חודש. מובייל היא מאוד מאוד אהבה אבל זהו. היא לא הייתה מנסה בכלל בכלל לשלוח ידיים. הייתי שמה לה דברים ביד וזה ממש לא עניין אותה. אני (עד היום ) המשחק המועדף עליה. ופתאום היא פשוט התחילה לתפוס דברים ולהכניס אותם לפה ( יעידו מי שראה אותנו אתמול ) היא לא מפסיקה להכניס כל מה שיש לה ביד. היא מנסה להגיע לכל דבר. היא עדין לא משהוא עם בקשר יד עין ולכן שולחת את היד בכלל לא לכיוון של הצעצוע אבל כאשר הוא ביד שלה היא מקרבת את השניה וכו'. בקיצור, כל ההתקדמות הזאת נעשתה רק בגיל שלושה חודשים ושבועיים או שלושה ככה שאני בנתיים לא הייתי דואגת. היא צריכה עד גיל 4 חודשים לנסות להגיע לדברים. אסנת

ממליצה לך על הספר "לשחק עם תינוקות"

שם תוכלי לקבל רעיונות מאד פשוטים של פעילויות משחק איתה בכל שלב של התפתחות.

ר ב

New member
"לשחק עם תינוקות" (רעיונות)../images/Emo63.gif

1בקרוב אמא שיהיה בשעה טובה! אני עם שלושה ילדים שהגדול ביניהם בגיל 10 וקראתי המון ספרים... הספרים לא תמיד משקפים/מסתדרים עם המציאות,אבל היתי מעוניינת לקבל מעט רעיונות או המלצות מתוך הספר.

מה שנכון נכון../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אתמול נועה אכלה לאמא הרבה את האצבעות
ועוד כמה צעצועים

ר ב

New member
רוצה רעיונות מהספרים-1בקרוב אמא

אני מעוניינת בכמה רעיונות לגילאים שבין 3 חודשים עד כשנה לערך. בתודה מראש רב

טאש

New member
אם ככה

אם היא מגיבה למה שקורה סביבה, לרעשים, אליכם, לאחים הגדולים שלה, אז זה בסדר גמור. לא כולם חייבים להתעניין דבר ראשון במובייל או בצעצועים.... ידוע שתינוקות יכולים להבחין בין "חפצים אנושיים" (כלומר, בני אדם) לחפצים אחרים. בחירה שלה להביע עיניין רק מאנשים. כדיי לודא התפתחות מוטורית תקינה, נסו לשחק עם האצבעות שלכם מול עיניה, לראות אם היא שולחת ידיים לאצבעות. לא הייתי נלחצת כרגע אם לא, אבל כדאי לעודד ולעקוב. כמו שכתבו הבנות (ובהיותך אמא ותיקה את כבר יודעת) לכל ילד קצב משלו וסדר שונה לדברים שהוא לומד. ובקשר לשכיבה על הבטן: חשוב להקפיד ולשים אותה על הבטן כמה פעמים ביום, אבל ברגע שנמאס לה: להפוך אותה. לא להשניא עליה את השכיבה על הבטן. מפעם לפעם היא "תסכים" להשאר יותר על הבטן ומשם כבר הכל זורם. בהצלחה

yaelli10

New member
שלום רב

שלושה חודשים אלה הסתכלה רק על אמא ואבא ולא עניין אותה שום דבר. באוניברסיטה היא אהבה לראות איך היצור מתנדנדים ולרוב היא גם אחזה בהם. חכי קצת. אלה התחילה ממש להראות עניין במשחק בין 4-5 משחקים.

למעלה