ענו לי בבקשה!

adi177

New member
ענו לי בבקשה!

שלום לכולם. אשמח לדעת האם לבנות שירות לאומי ישנן מגבלות לאחר שירותן מהבחינות של: 1. קבלה למכינה קדם אקדמאית+אוניברסיטה?. 2. קבלה לעבודה?. 3. זכויות בביטוח לאומי?. 4. האם שירות לאומי נחשב ל"נחות" יותר בהשוואה לשירות צבאי?. שאלה נוספת: יש לי תאריך גיוס לצבא ליולי הקרוב. האם כבר מאוחר מדי לבקש שירות לאומי?. תודה מראש.

הייבי

New member
אם זה עוזר..

לפי החוק לא אמור להיות שום הבדל בין בת שירות לאומי לחיילת משוחררת. קבלה למכינות ואוניברסיטאות נעשית על בסיס ציונים ולא שירות צבאי, בקבלה לעבודה לא אמורה להיות אפליה (אבל אצל מעסיקים פרטיים בדרך כלל אין שום דרך להוכיח זאת) זכויות בביטוח לאומי שוות אצל בת שירות וחיילת (למיטב ידיעתי) בכל מקרה, שירות לאומי אי אפשר לבקש. ברגע שיש בידך פטור מהצבא אז אפשר להירשם לאחת העמותות העוסקות בשירות לאומי ולהתנדב. מקווה שזה עוזר במשהו..

k a r i n1

New member
תשובה

היי !! אני הוצאתי פטור מהצבא 3 חודשים לפני שהתגייסתי אז אני בטוחה שאצלך זה בכלל לא מאוחר

Mיקי_

New member
תשובות:

לבנות שירות לאומי ישנן מגבלות לאחר שירותן מהבחינות של: 1. קבלה למכינה קדם אקדמאית+אוניברסיטה?
לא, ההפך לכל בת/בן שירות שעשתה שירות לפחות שנה יש אפשרות להשתמש בקרן מיוחדת הנקראת "הקרן לסיוע נוסף" שמממנת לימודים ודמי קיום במכינות הקדם אקדמאיות (השלמת בגרות) עפ"י קריטריונים סוציו-אקונומיים. וגם מימון 50% משכר הלימוד בקורסים של משרד הרווחה, וגם מימון 90% משכר לימוד במסלול קדם הנדסאים והנדסאים שנה א' או ב' בכל מוסד/מכללה שהוכר/ה ע"י משרד הרווחה. לאוניברסיטה מתקבלים לפני ציוני בגרות ופסיכומטיר ואין הכרח לשרת את המדינה כלל כדי להתקבל אליהם. לעומת זאת בפרוייקטי מלגות (כמו פר"ח יש עדיפות ליוצאי צבא ושירות לאומי. 2. קבלה לעבודה?
באופן עקרוני אי שירות בצבא יוצר בעיה בקבלת עבודה בשירות המדינה, ובמקומות מיוחדים שיש צורך בניסיון צבאי (כמו מוסד שב"כ וכ"ד) אך אין בעיה כללית למצוא עבודה. יש מקומות שבהחלט יעקמו את הפרצוף. אך לא משהו מוגדל וקבוע בחוק. מה שכן חשוב, במידה ולא עשית 21 חודשים מלאים של שירות *לעולם* לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, אלא רק לדמי קיום (שהם פחותים יותר) 3. זכויות בביטוח לאומי?
כאמור: דמי אבטלה: מתנדב/ת אשר שירת/ה לפחות 21 חודש, זכאי/ת לדמי אבטלה בשנה הראשונה לשחרורו/ה אם יירשם/תירשם כדורש/ת תעסוקה ולא תמצא לו/ה עבודה מתאימה בלשכת שירות התעסוקה. משך תקופת הזכאות עד 70 יום. מס הכנסה: נקודות זיכוי במס הכנסה, זיכוי למשתחרר/ת על הכנסה מגיעה אישית במשך 24 חודשים הראשונים שלאחר חודש שחרורו מן השירות הסדיר. (עפ"י שנת אחת - נקודת זיכוי אחת; שנתיים שירות - 2 נקודות זיכוי) 4. האם שירות לאומי נחשב ל"נחות" יותר בהשוואה לשירות צבאי?
במקומות מסויימים בהחלט. לרוב לא
5. יש לי תאריך גיוס לצבא ליולי הקרוב. האם כבר מאוחר מדי לבקש שירות לאומי?
לא, יש לך עוד הרבה מאד זמן עד יולי 2005, אי אפשר לבקש שירות לאומי, אלא את זקוקה לפטור מהצבא (זה יכול להיות מטעמי: מצפון/ נפש/ בריאות/ דת/ חוסר התאמה) ולאחר שיש לך פטור את יכולה לפנות לאחת מעמותות להכוונה להתנדבות בשירות לאומי. למידע מוסמך נוסף שלא שאלת עליו בנושא זכויותייך את יכולה לפנות ל: היחידה לפיקוח ובקרה על השירות הלאומי; טלפון: 02-6708354/5; רח' יד חרוצים 10 ירושלים 91012.

למעלה