ענבל אור - אור בירדן

di9010

New member
ענבל אור - אור בירדן

שלום, מישהו יודע למה המחירים בפרוייקט הזה , די זולים (יחסית)?
איזה סיכונים אני נוטל כשאני משלם בהתחלה 'דמי רצינות ' של 100K שח?
יש לי בעוד כמה ימים פגישה איתם, מה כדאי לשאול?

אשמח למענה !! תודה רבה

פרל דוד

New member
רחוב הירדן 91-93 ברמת גן - מימוש תמ"א 38/2 - התייחסות.

לאור הרפורמה במימוש תמ"א 38/2 לא ברור אם יתאפשר ליזמים לבנות 8 קומות. [זמן מימוש התכנית כ- 5 שנים]

רחוב הירדן 91 ו- 93 ברמת גן - https://www.google.co.il/maps/@32.0...4!1sBQfpPWYCm7JbCpxKsWtYgQ!2e0!7i13312!8i6656

כפי שהבנת בוודאי , מדובר על "פינוי בינוי" המתבסס על תמ"א 38 , בשכונת נווה יהושוע ברמת גן.

ראה כתבה בכלכליסט מחודש מרץ 2015 - http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3653900,00.html
הדיירים לא חתמו, אבל ענבל אור כבר מוכרת דירות בפרויקט תמ"א 38
אור החלה לפעול בתחום ההתחדשות העירונית וביקשה לקדם פרויקט תמ"א 38 ברחוב הירדן ברמת גן; דיירי הפרויקט לא חתמו על הסכם סופי, אך אור כבר החלה לשווק את הדירות; אור: "נחתם עם כל הדיירים הסכם לתקופת ביניים עד לחתימה על הסכם מפורט".

הפרויקט המדובר אמור להיבנות כפרויקט התחדשות עירונית במסגרת תמ"א 38 סעיף 2 (המאפשר להרוס בניין קיים ולבנות תחתיו בניין חדש הכולל תוספת זכויות). במקרה זה מדובר בבתים ישנים בני 2 קומות ברחוב הירדן 93-91 הכולל כיום 8 דיירים (4 דיירים בכל בניין). אור הציעה לדיירים 2 דירות לכל אחד, כלומר 16 דירות מתוך 50 הדירות המתוכננות, הסכם שיותיר בידה 34 דירות.

בשיחה עם "כלכליסט" הכחישה אור בתחילה ואמרה כי כל הדיירים חתמו על הסכם אך לאחר מכן הודתה כי מדובר בהסכם אופציה בלבד אשר מונע מהדיירים להתקשר עם יזמים אחרים לתקופת זמן מוגבלת. עוד אמרה אור כי מטרת המודעה הייתה לבדוק ביקושים לפרויקט והוסיפה, "אין מצב שהם לא יחתמו מאחר והגענו איתם להסכמות. אין בכך כל מחויבות עד שהחברה הציבורית לא חותמת על הסכם ולכן גם לא הוצאנו דיווח מדויק לפרויקט זה לבורסה".

חשוב להבין כי אין שום התחייבות לכך שאור תהיה זו שתבנה את הפרויקט ובמידה והצעתה לא תענה על ציפיות בעלי הדירות זכותם שלא לחתום בתום התקופה וליצור קשר עם יזם אחר. כמו כן, לפחות 3 מבין הדיירים הופתעו היום לשמוע כי אור פרסמה את המודעה למכירת הדירות.....
עד כאן המאמר...

הרפורמה המידתית בביצוע תמ"א 38/2 שתשפיע על האמור :
והפניה לכתבה מה-2 נוב' 2015 בנושא שכתבנו כאן לאחרונה - http://www.calcalist.co.il/real_estate/articles/0,7340,L-3672323,00.html

פשרה בעניין תמ"א 38: גודל הדירות במסלול ההריסה והבנייה בהתאם לגודל הבניין
המועצה הארצית לתכנון ובנייה תדון השבוע בהצעת מינהל התכנון: בבניין קטן שאינו עולה על 2 קומות עם 3 דירות, יתאפשר להרוס ולהוסיף לו 2.5 קומות בגודל הדירות שנהרסו; בבניין מעל 4 דירות ניתן יהיה לבנות דירות גדולות יותר עפ"י התוכנית החלה על המגרש

המשמעות היא כי יותר ליזמים לממש את מלא זכויות הבנייה שהתוכניות החלות על המגרש מקנות, וכן להוסיף את הזכויות שמקנה תמ"א 38. לעומת זאת, במגרש שעליו עומד בניין קטן ובו פחות מ-4 דירות, יחושבו הזכויות על פי פרשנות מצמצמת, כלומר היזמים יוכלו להרוס ולבנות מחדש בניין בגודל דומה בתוספת זכויות הבנייה שמקנה תמ"א 38 בלבד.

בהוראות החדשות נעשתה הפרדה בין מגרשים עליהם עומד בניין קטן שאינו עולה על 2 קומות ובהן עד 3 דירות, לבין מגרשים שבהם בניין גדול יותר (2 קומות, ובהן 4 דירות ומעלה). במקרה שבו על המגרש בניין קטן, יתאפשר להרוס אותו ולהוסיף לו 2.5 קומות, שטח כל קומה זהה לשטח הקומות בבניין שנהרס. אבל, במקרה שבו הבניין גדול יותר יוכלו יזמים לבנות בניין ששטח קומותיו החדשות גדול יותר, על פי המקסימום שהתוכנית החלה על המגרש מאפשרת.

di9010

New member
תודה לכולכם. שאלה לגבי קניה ללא היתר

אני אוהב את הרעיון של קניה ללא היתר מ2 הסיבות הנ"ל:
1. אני משלם רק 30% ואת השאר אני משלם עם קבלת המפתח (דבר שיעזור לי עם המשכנתא, כי בעוד שנתיים ארוויח יותר)
2. דבר שני, כיום יש לי 700K הון, אני לא יכול לקנות עם זה שוב דבר נורמלי בגוש דן.. וככה אני כן אוכל לרכוש.

אז אם כך, מה הסיכון של קניה ללא היתר אך בתהליך קבלת היתר? מה הסיכוי (באחוזים) לאי קבלת היתר ? כמה זה קורה בפועל? נדיר? הרבה פעמים?

דבר נוסף, במידה והחלטתי ללכת על זה, איפה אני רואה פרוייקטים שכאלו שהם יותר זולים יותר ושיהיה להם היתר (בספק) רק בעוד שנה? הכוונה שלי ביניינים שממש רק משווקים ככה שרוב הדירות עוד לא נמכרו
תודה רבה

פרל דוד

New member
משל ונמשל.

אם אתה אוהב אותה [היא זולה] וגם היא אוהבת אותך [או את כספך]...אז תתחתנו...

אבל לאחר החתונה פתאום יתגלו לך פרטים מוכמנים שלא ידעת...פתאום תגלה בת זוג דורסנית,לא מכבדת, האהבה הגדולה פתאום פגה, גילית שהיא בכלל לא מתאימה לך, אבל נשארה כתובה.

אז מתחילים הסכסוכים הכספיים ואחרים , מערבים עו"ד , כולם מפסידים [חוץ מעוה"ד]

מכירה ללא התר בניה.

לא מומלץ לקנות דירה ללא התר בניה?
תבדקו אצל עורכי דין מקצוענים,האם העסקה כדאית לכם.
תגיע לכל עיסקה כזו עם עורכי דין מיקצועיים.

meir112

New member
שאל אם תקבל בחזרה את דמי הרצינות.במקרה.....

למיטב ידיעתי דמי רצינות לא יוחזרו אם תחליט לבטל הרכישה
או אם הפרויקט יפול בדרך.והדרך למימוש ארוכה....

למעלה