ענבליייייייייי

ענבליייייייייי

מה קורה לגבי המפגש? יש חדש?...יאללה לעדכן אותי... מקסימוששששששש(שסופרת עוד 3 ימים ליום הולדתה)....

inbale

New member
יקירתי!!!!

אחותי הסגנית שניה....האם קראתי בפורום אחר שיש לך יומהולדת?????? היתכן??????? לגבי המפגש - האמת שאין הענות. יש פה אוסף של פלאגמטים חסרי עמוד שידרה ואם נחכה להם שיזיזו משהו אנחנו נתפגר. אני אקבע תאריך ואודיע לכולם וזהו. מי שירצה לראות אותי יגיע. (אף אחד הא?)

Idit-Kansas

New member
דוקא נראה לי...

שהרבה חברים יהיו בארץ בינואר אז אולי כדאי בכל זאת לנסות... אפרת אמרה שהיא נוסעת, יניב נוסע וגם אני אהיה מה-13 לינואר עד ה-24. ענבל, הכדור עובר אליך... set the time and the date וננסה לראות אם זה מתאים.

inbale

New member
אז רגע../images/Emo62.gif../images/Emo36.gif

שכל אחד ישרשר את התאריכים שהוא בארץ ואני באמת אגלגל את הכדור...זה מתחיל להשמע באמת כמו מפגש פורום רציני!!!!! איזה כייף!!!!!!

nir2323

New member
מרים את הכפפה, החמין עליי...../images/Emo26.gif../images/Emo36.gif

נו יאלה, סוף סוף יש חיים בפורום, וכדי להוכיח שאני רציני, אפילו מצורף המתכון הטוב ביותר לחמין שעשיתי, תמיד מצליח , אין נפילות ! יוצא שחום וכל מרכיב בנפרד, לא עיסה מעוכה. הצ´ולנט של המילניום/י.אהרוני החומרים:- 1 קג נתחי בקר לבחירה ואפילו לא הכרחי (אני מעדיף בלי!) ½ כוס שמן 4 בצלים גדולים קצוצים 1 כף פלפל שחור גרוס 8-6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים, רצוי אדומים. מושרים בליטר וחצי מים,עם ½ 1 כף מלח, לשעה, שעתיים. 6 ביצים קשות מקולפות 1 כוס שעועית לבנה 1 כוס חומוס יבש יש להשרות את החומוס והשעועית במים , ל 3 שעות לפחות, עדיף ללילה. 1 כף מלח לקרמל: 3 כפות סוכר 4 כפות מים אופן ההכנה:- 1. לטגן בסיר ברזל כבד, שניתן להכניס לתנור, את הבצל, עד שהוא שחום, לאט, לא לשרוף,להוסיף פלפל בסוף. ולכבות את האש. 2. להכין קרמל, מסוכר ומים, במחבת טפלון, ברגע שזהוב , להוסיף לסיר עם הבצל המטוגן,(להיזהר , הקרמל מגיע לטמפ´ אדירה ! לא לגעת, לא לטעום!) 3. להניח על הבצל את הבשר והעצמות הרגל, עליהם את החומוס והשעועית, ומעל תפוחי אדמה וביצים. 4. לכסות במים רותחים עם המלח,להרתיח, לבשל ½ שעה על אש נמוכה. 5. להניח מעל, קישקע (מעיים ממולאים),לדקור במס´ נקודות למניעת פיצוץ. 6. להכניס לתנור, לחום שבת , (מספיק גם 12 שעות ). 7. בבוקר, להוסיף מים רותחים, במידה והנוזלים התייבשו (ובד"כ זה יבש). החמין יוצא מאוד שחום, בשל הבצל המטוגן והקרמל !. מתכון לקוגל (קישקע) ביתי. 3 בצלים גדולים קצוצים מטוגנים עד הזהבה. ½ כוס שמן. 1 כוס קמח תופח, (או רגיל עם ½ כפית אבקת אפייה). 1 ביצה כף אבקת מרק עוף כפית פלפל שחור. אופן ההכנה:- לערבב הכל בקערה , להכניס לשקית אפייה (קוקי) וליצור נקניק, לקשור בחוט תפירה מסביב. לדקור במס´ מקומות, להניח מעל החומרים בסיר, לפני האפייה. (אפשר גם לעטוף בנייר כסף במקום קוקי.

nir2323

New member
והאם אחות הפורום לא יכולה למצוא פתר

פתרון? קרבוקסילן ! וחוץ מזה, תופעות הלוואי הן מאוחרות יותר...

Idit-Kansas

New member
אז ענבל..

אני מגיעה ב-13 ואפרת חוזרת ב- 15 אז מה דעתכם על ה-14 בינואר? צריך רק לבדוק אם יניב יהיה בתאריך הזה.

inbale

New member
אז ככה

אני מבקשת מאנשים כבר כמה פעמים שיכתבו מתי נוח להם והם מתעלמים....מחר אני אעבור במסרים של אנשים ונראה מה ייצא מזה. אני בעד!! לי כל תאריך נוח רק שאני אדע מראש כדי לתת סידור עבודה.

אויייש באמת......

אתם החילונים יודעים לעשות צ´ולנט? הרי זה לא צ´ולנט אמיתי... זה צ´ולנט של מסעדה, זה צ´ולנט מלאכותי.... אבל אנחנו, החרדים, אנחנו יודעים לעשות צ´ולנט אמיתי, אנחנו יודעים מזה צ´ולנט, ותאמינו לי - שלצ´ולנט השבתי החרדי יש טעם מיוחד, טעם שלא תמצאו בשום צ´ולנט חילוני....
לניו יורקים שבינכם, נא למסור ד"ש לקרובי שבוויליאמסבורג ומאנסי....
כל טוב, בתי נייטין, ירושלים עיר הקודש.....

Gefen

New member
חרדים אשכנזים או חרדים ספרדיים?

נראה לי שיש הבדל ע נ ק י בטעם..... האמת...רק השם צ´ולנט מביא לי ת´בחילה מילא חמין..אבל צ´ולנט?? איכסססססס.....
שיהיה לך כל טוב גפן מירושלים עיר הקודש..(במקור..)

אהה באמת?

אמנם יש הבדלים בטעם, אבל חמין או צ´ולנט, ספרדי או אשכנזי, מה שרציתי להגיד זה בסך הכל שלחמין או לצ´ולנט החרדי השבתי, יש טעם אחר לגמרי מהחמין החילוני המודרני של אהרוני.... :))))))))) בכל אופן, היה מעניין אותי לדעת מאיזה שכונה ירושלמית את במקור.... (אני ממא"ש, ואם את יודעת מזה "בתי נייטין" אז זה יוכיח שאת באמת ירושלמית אמיתית)
)))))))))

Gefen

New member
בתי נייטין.....

קבוצת בתים שנבנו במאה התשע עשרה בשכונת מאה שערים...? או שמא הכוונה היא לבתי בת 19 ורצית לאמר ניינטין?? בכל מקרה....עכשיו אני סקרנית אז את חייבת להחזיר תשובה... ולא תאמיני...נולדתי בשכונת גאולה בירושלים!! ממש צמודה אלייך..לכי תדעי אם לא היינו באותו גן ..או אולי זרקת עליי פעם אבנים באיזו הפגנה..
)... כבר בילדותי עברנו לשכונת בר אילן הידועה לשמצה..שהיתה אז סופר חילונית בימיה הטובים..ושם העברתי את מירב שנותיי עד הצבא...בין הפגנה להפגנה ובין אבן ליריקה שרדתי את שכונת בר אילן ומאז החיים לא יכולים עליי..
עכשיו תגידי את אם אני ירושלמית טובה או לא. ולגבי החמין הספרדי-חילוני...אם לא טעמת אותו אז לא טעמת חמין טוב מימייך.. גפן נוסטלגיה ירושלמית..

Gefen

New member
ועוד דבר אחד לבתי בתי בם...

החמין של החילוניים... בעיקר של אהרוני ובעיקר בעיקר של השף ניר שמכין את אהרוני.....- החמין הזה חייב פשוט חייב להיות מוצלח!!
גפן

חחחה....... גפן.....

אכן את ירושלמית אמיתית, אבל חבל שאת לא חרדית.... אני בן... לא בת... ("בטי" כותבים עם טי"ת, לא עם אל"ף...). בכל אופן, אני ממש מצטער שהכרטיס האישי שלי לא מעודכן, פשוט ניקדתי בזמן האחרון את הניק שלי (מה לעשות, כולם לא קראו אותו נכון) ושכחתי לעדכן את הכרטיס האישי החדש... [הניק הקודם שלי זה בתי-נייטין, או בתי נייטין (בלי מכף באמצע), מצאי את הניק הישן ותכנסי לכרטיס האישי שלו (רואה? כבר יש לך מה לעשות)
]. ואגב... לא יתכן שהיינו באותו גן, כי אני רק בן 21 (עוד חודש), ולפי הכרטיס האישי שלך את בערך בת שלושים... (כמעט ויכלת להיות אמא שלי חה חה חה..)
אז בקיצור ירושלמית טובה את בהחלט ירושלמית טובה, אבל בעניין הצ´ולנט החילוני אני לא יכול להסכים איתך בגלל שתי דברים. א. בחיים שלי לא טעמתי צ´ולנט - חילוני - ספרדי (אופס, סליחה, חמין). ב. לא יתכן שחמין ספרדי יהיה טעים יותר מחברו האשכנזי :)))))))) (לא לקחת ל
!!!!!!! (זה בסך הכל עובדה)
טוב... אז בקיצער שיהיה לך שם לילה טוב או בוקר טוב אני ממש לא יודע מה הולך שם עכשיו באמריקה, ו.... אני אישית גר במאה שערים, מה שאומר שאני גם אנטי ציוני (רח"ל) וככזה אני בהחלט סבור שעדיף שהישראלים יגורו בחו"ל, אבל מצד שני זה קצת כואב שהם מתבוללים שם לגמרי, למרות ששמעתי על המון המון שדווקא שם בגלות התקרבו יותר אל היהדות... (לא שכאן בארץ זה לא גלות, רק באמריקה זה גלות אחרת, יותר קלה מכאן). אז לילה טוב
, או בוקר טוב
, ממני בתי נייטין, שכותב מתוך הכוך הקטן שלו במאה שערים... נ.ב אם את ליד ניו יורק, אז תני קפיצה לויליאמסבורג, או למאנסי, תמסרי ד"ש לבני משפחתי הרחוקים שמעבר לים... (רק שהם לא יזכירו לך את גאולה או מאה שערים
) יאללה מאוחר... עפתי לישון, בתי נייטין :))))))))

MARMELAD

New member
../images/Emo12.gif כאילו מה..?

צ´ולנט/חמינדוס? מייאה שעויירים? אהרוני? עיר הקודש? השם ישמור שעה לא הייתי פה והפורום התחרד

Gefen

New member
לבטי נייטין הדוס......./images/Emo136.gif../images/Emo139.gif

ראשית...מזל שלא נולדתי חרדית, כי אז הייתי בטוח נרדפת עד חורמה ע"י משמרת הצניעות שלכם ולבסוף גומרת בפורום חוזרים בשאלה אצל ידידנו אלי.. שנית, אכן לא ייתכן שהיינו באותו גן...אבל על אותו משקל לא ייתכן שהייתי יכולה להיות אמא שלך...לעומת זאת, מאוד מאוד ייתכן, שאכן חטפתי ממך אבן כשהיית ילד קטן באחת מן הפעמים שהעזתי ללכת ברחוב בגופיה קצרה. שלישית, דע לך שבשל קיצוניים דתיים כמוך, רבים מאיתנו מרגישים בחו"ל הרבה הרבה יותר טוב...ומגלים פה את היופי שביהדות דווקא בשל המרחק מהכפיה הדתית שמשתוללת בארץ...אבל צר לי לאכזב אותך...אנחנו חוזרים..בסוף כולם כמעט חוזרים. ואחרון לסיום - אם אתה אכן חרדי טוב כפי שאתה מעיד על עצמך..מה מעשייך בעולם הויטואלי מלא הפיתויים??? ועוד בא לבקר...שומו שמיים..אצל חילוניים מובהקים וכופרים גמורים שכמונו... ואת ויכוח החמין אני מפסיקה כי בא לי כבר להקיא מהמילה.... רק דבר אחד - אם לא טעמת את החמין של ניר...אז אין לך שמץ..
זהו...גרמת לי להקליד פה כבר המון מילים.. שתהיה לך שנה אזרחית טובה... גפן

למעלה