"ענבי זעם", רגעי משבר.

Rivendell

New member
"ענבי זעם", רגעי משבר.

אני יודעת, אמרו על זה כאלה דברים נפלאים, זה זעזע את אמריקה, וכו'. אבל אני בעמוד 80, וכל כך משעמם לי שזה גורם לי לרצות לתקוע מזלג בעין
אני לא חושבת שאיי פעם ראיתי כזו כמות של תיאורים על פני כל כך מעט דפים. יש שם פרק שלם שכולו תיאור של שממה מדברית, ועוד מנקודת מבטו של צב. אולי זה חדשני ומלא רבדים, אבל זה לא עושה לי את זה. מה אתם אומרים? יש טעם לנסות בכל זאת ולהמשיך? זה משתפר? או לפרוש בשיא? (כשהמזלג עדיין במקומו במגירה
). אני תמיד מטיפה לנטוש מה שלא טוב, אבל אם זה משתפר אני מוכנה לחרוג ממנהגי ולתת לזה פוש נוסף.

een ogenblik

New member
טוב, היא הייתה:

אמנם לא קראתי, אך אם המזלג ממש מראה נטיה רצינית ליציאה מן המגרה, והתקדמות לכיוון אחת מעיניך, זו נראית לי נקודה טובה לעצירה. תמיד תוכלי לנסות בפעם אחרת, כאשר מצב רוחך יהיה צָבִּי יותר, לא?

Rivendell

New member
אני לא זוכרת, בכנות, מתי לאחרונה

היה לי כזה מצב רוח. אבל זו ללא ספק יכולה להיות חוויה מרעננת ומרחיבת אופקים!

arandiera

New member
הספרים שלו הצלחתי לגמור, וידוי:

את ענבי זעם עוד לא קראתי אבל דווקא השרשור הזה, באופן פרדוקסלי עשה לי חשק. אבל אם כבר באותו הקשר- זן ואמנות אחזקת האופנוע. התחלתי בגיל צעיר מדי ונטשתי די מהר. התחלתי שוב השנה. בשליש האחרון הבנתי את הקטע, אני אפילו יכולה לומר שאהבתי את הספר ועודני אוהבת אותו הוא ממתין. אבל נהיה לי מייגע משהו, שלא לומר משעמם. הפסקתי ואני לא מגלה לאף אחד חוץ מכם. תאונות - לא יודעת למה. משהו קרה שם בעמודים הראשונים. אין לי שום דבר רע להגיד אבל גם לא שום דבר טוב. גם הוא עוד מחכה. ידיעה על חטיפה (מארקס) - התייאשתי. הוא ליד המיטה אבל אני לא שמה עליו. קראתי קראתי וניסתי שוב אני מאוהבת בג"ג אבל הספר הזה משעמם, כמו כתבת תחקיר אבל יותר גרוע.

Rivendell

New member
אלף סליחות, פאשלה שלי!!!! ../images/Emo24.gif

(עבדתי על כמה חלונות במקביל, עשיתי שטויות, סליחה) תשימי שוב?

גם הנטייה שלי היא להגיד לך: תעזבי

את "ענבי הזעם" לא קראתי אבל אני מכירה את הסגנון המייגע של סטיינבק מהסיפור Flight. למרות שהוא משהו כמו 20 עמודים נורא קשה לסיים אותו בגלל תיאורי הטבע והסגנון הנטורליסטי. נקודת המבט הצבית, אני סתם מנחשת ממה שאני מכירה את סטיינבק, אמורה לסמל את הקשר לאדמה או משהו כזה. דווקא "קדמת עדן" הוא קל מאוד לקריאה (המלצה שלי במאמרים). אפילו מאשימים אותו, ממש שלא בצדק, כספר קליל לבני הנעורים. אז כשיתחשק לך לחזור לסטיינבק, אני הייתי הולכת עליו. לא שזה צריך לשנות לך במשהו אבל "קדמת עדן" עשה קאמבק אדיר בחודשים האחרונים. ככה זה כשאופרה ווינפרי ממליצה על ספר

Crazy_Bitch

New member
היי גם אני שם...

טוב בערך... אני בעמוד מאה ומשהו. אני אוהבת את כל התיאורים ואת צורת הכתיבה... אפילו שהיא איטית. אני לא יודעת איך זה בהמשך, אבל גם איפה שאני נמצאת לא קורה יותר מדי. הכל מתקדם כמו הצב מהפרק ההוא (שאני אישית אהבתי). ובכל זאת אני אמשיך, לפחות עד שימאס לי. עכשיו יש לי שאלה: בתרגום לעברית גם שיבשו את המילים? השאירו אותן שלמות? תהיתי איך יתרגמו את זה...

Mנטה

New member
הי ריוי ../images/Emo13.gif לפני שאני קוראת את כל

התגובות של כולם אני רוצה לענות לך מהמקום שלי
אני קראתי את הספר ומאוד אהבתי אותו, אבל לקח לי המוווון זמן לסיים אותו. דוקא לא בגלל השעמום. לא שעמם לי. אבל היה לי איטי והיה לי מאוד קשה. וזאת הנקודה שאני רוצה להגיד לך: זה ספר קשה. זה ספר קשה כי החוויות הרגשיות שעוברים כשקוראים אותו הן קשות. הוא מתאר דברים קשים בלשון עדינה וטבעית ולא שמים לב שכל כך קשה, אבל אין חשק לחזור לספר והקריאה משתרכת לאיטה (ואולי גם מרגישים שעמום
). בסופו של דבר נלחמתי ונאבקתי עם הספר הזה ואני מאוד שמחה על כך, כי זה ספר מדהים וגדול וכן, הוא משתבח ככל שהוא ממשיך, אבל הוא גם נהיה קשה יותר, כי המצב שם נהיה יותר ויותר קשה. אז אני דוקא ממליצה להילחם בו, אבל במנות קטנות. במקביל תקראי משהו אחר אולי ובספר הזה תתקדמי לאט לאט כמו שאת יכולה. אני חושבת שהוא פשוט ספר ענק שמביא אותך אל הסוף המדהים שלו טיפה אחר טיפה. יש מעט ספרים בעולם שאני חושבת שהרווחתי המון מזה שנאבקתי בהם בקושי רב וזה בהחלט בשלישיה הפותחת.

roni64

New member
טוב שקראתי את התגובה שלך

לפני שכתבתי את שלי. כך אני יכולה בפשטות לחתום על כל מילה, פרט לכך שלא הרגשתי שנאלצתי להאבק עם הספר, למעט בתחילתו. הוא ממריא לאט, ושווה כל רגע.

neta2

New member
אני בעד שתתני פשו נוסף!

אבל לא בכוח.. ובוודאי ללא סכו"ם באזורים הרגישים
אני מודעת להיותו כבד, ולקח לי הממממוווןןן זמן להכנס אליו ולסיימו, בל היה שווה. בהצלחה חביבתי

ועוד משברים-"בית ממכר עתיקות"

התחלתי לקרוא אותו ואני רק בעמוד 30 אבל... הוא נורא מזכיר לי את "דוריט הקטנה" שלא סבלתי. אין לי חשק לעוד סיפור על ילדה קטנה טובה וחסודה שכולם מתנכלים לה והיא משום מה ממשיכה לאהוב את כולם... יש משהו בספר מעבר לזה? שווה קריאה? מותח?

זה צ'רלס דיקנס

אם קראת את אוליבר אין לך למה לצפות. תמיד יהיה את קופרפילד טוויסט או הילדה ההיא מבית ממכר העתיקות שהם יתמומים ויש להם צרות רבות וצרורות..... בלעעעעעעעעע עברתי את עמוד שלושים פעם וממש לא יכולתי להמשיך... ושניה אני מנצלת הת ההודעה: מישהו קרא את ז'אן דה פלורט??? מה דעתכם??

למעלה