עמנואל זמיר

עוז מ ה1

New member
הנה הפתרון - עמנואל זמיר

שירת יחד עם ישראל יצחקי בלהקת "השרון" - היא להקתה של חטיבת אלכסנדרוני בתקופת מלחמת השחרור. הידד. עוז

dearj

New member
מגדים - ושלא ייגמר לעולם

היה דיון בענין השיר לפני מספר ימים, ובמיוחד בענין לחנו של עמנואל זמיר. כרגע הושמע ברשת ג´ השיר בלחנו של זמיר בביצועו של דודו אלהרר, במסגרת התכנית המשודרת ברגע זה "שלא ייגמר לעולם" משיריו של עמנואל זמיר.

lexigali

New member
!!!

מה הם שרו? מניין המידע הזה? מי עוד היה בלהקה? פרטים, ומייד!!

עופר ב.ה

New member
עמנואל זמיר

מישהו יכול לתת פרטים עליו? מיהו מהו ומבחר משיריו? תודה.

dearj

New member
מגדים, אך לא אותו אחד...

מתנצל, מה שהושמע הוא "מגדים לרעי בצנעה מי צפן וכו´" ולא "הדודאים נתנו ריחם". שניהם נקראים "מגדים" (ולשניהם, למיטב ידיעתי, לחנים של עמנואל זמיר)

עופר ב.ה

New member
הקשבתי לרוב התוכנית

ואף שאני לא מת על הז´אנר, אף פעם לא מאוחר מידי לשנות אליו יחס מתוך נקודת ראות חדשה, ומלבד זאת, היו מספר שירים בעלי פוטנציאל לא מבוטל להפגנת יכולת קולית בביצועם. במילים אחרות, סקרנותי לקראת המופע של כלף מתגברת

45israel

New member
הדודאים נתנו ריחם- עמנואל זמיר?

DEARJ! האם אתה בטוח שעמנואל זמיר הלחין את "הדודאים נתנו ריחם" ? אני לא מצאת לכך סימוכין

למיטב זיכרוני

בהסתמך על זיכרוני בלבד, יש שיר, ששמו המקובל הוא "הדודאים" ("הדו-דאים נתנו, נתנו ריחם..."), אך שמו המקורי הוא "מגדים". את השיר הזה הלחין נחום היימן, והוא הושמע בראשונה באחד מפסטיבלי הזמר. יש שיר אחר ששמו "מגדים" ("מגדים לרעי בצנעה מי צפן...") ואותו הלחין עמנואל זמיר. אדגיש שוב: האמור כאן לא בדוק, אלא מבוסס על הזיכרון בלבד.

גרי רשף

New member
למה לכתוב אם אפשר להאזין?../images/Emo22.gif

ביום שישי הקרוב ברשת גימל בשעה 20:00 שעה נטו עם שיריו במסגרת התוכנית שלא יגמר לעולם, במלאת 40 שנה למותו. הוא כתב שירי רועים, מה שכונה ´שירי הו-הו´, ורבים זכו לביצועים מחודשים לטובת הטף שלא ידע את עמנואל..

shellyland

New member
למה לכתוב אם אפשר להאזין?

22 ביולי בבית החייל או בבית הלוחם ברמת גן - מופע משירי עמנואל זמיר בביצוע... מי אם לא: עופר כלף. פרטים מדוייקים בהמשך. פלפל... רשמת? תודיע לי אם אתה רוצה הזמנה.

גרי רשף

New member
שלא יגמר לעולם- דיווח../images/Emo22.gif

במשך שעה האזנתי בהנאה רבה לשירי הזמיר, חלקם בביצועים ישנים עם טעם של פעם וחלקם בביצועים מחודשים ומעודכנים. בין לבין פעינו באחו, לחכנו עשב, לגמנו ממי הבאר, רקדנו כאיילים וחוללנו כבני צאן.. לא את כל השירים זיהיתי, ולכן הרשימה שלהלן בערבון מוגבל: באר בשדה (אריק איינשטיין) ערב שח (נתנאלה) שאנו בתוף בכינור ובחליל מגדים לרעי (דודו אלהרר) בבור עתיק יומין (רן ונמה) צליל תופים (רן אלירן) יוטבתה (ישראל יצחקי) על כתף היד מי עולה ? ציל-צילצל (שושנה דמארי) דבקה דלעונה יום פנה והעמק טללים + מגדים לרעי דבקה רפיח (יהודית רביץ) דבקת החמור (העופרים) ? מנחלים נחלנו יגבר דבקת בנות הכפר + דבקת החמור אתקשט לי בעבאייה + באר בשדה + דבקה רפיח השועל הבא מדרך הורה דייגים בשבוע הבא שעה עם אריק סיני שעומד להוציא דיסק חדש. את סיני כבר החזרנו, הבשן מעולם לא היה בידינו, הגולן עדיין כן, מהליטני סילקנו ידינו לפני שנתיים.. הוי ארצי מולדתי!

למעלה