אני (לפחות כרגע..) לא מומחה לכרונולוגיות..
וגם לא לשיטתו של וליקובסקי.. (אני עסוק בתיאוריות (מוזרות..) משלי בתחומי גבולות/ערי הארץ .. ועוד..) לפי האתר תקופת החושך ביוון הייתה מאות שנים.. : "..השמטת השנים המיותרות מן הכרונולוגיה המצרית, פותרת גם את הבעיה של מאות שנים "חסרות היסטוריה" ("תקופת חושך"), בכרונולוגיה של יוון, ואכן לספר ”ההיתה תקופת חושך ביוון?“ הוסיף חתן פרס ישראל, פרופסור דוד פלוסר, הקדמה, בה כתב: "האם לא הוּלכנו שולל אחרי כרונולוגיה מצרית כוזבת שהומצאה על ידי פטריוטים מצריים על מנת להוכיח כי בהשוואה למצרים לא היו היוונים אלא ילדים? האם היתה ההיסטוריה של מצרים הרבה יותר קצרה במציאות מאשר סוברים היום? אם ניתן היה להראות זאת, אזי היתה בעיית תקופת החושך ביוון נעלמת. רק מומחים ללא דעה קדומה יכולים לדחות או לקבל את פתרונותיו של וליקובסקי. ”זכותו של הספר שהוא מביא פתרון מקורי לבעיה אמיתית. היהיו מספיק מומחים טובים המוכנים להתמודד עם הפתרון המוצע?" " ועוד.. : (מתוך הקישור המצורף) על סמך לוח הזמנים המצרי הוחדרו ביוון מאות שנות "חושך" (כי התקופה המיקנית ביוון תוארכה בין 1500 ל1200- לפסה"נ, כלומר בין זמנה של חאתשפסות מהשושלת השמונה-עשרה - מאחר שחרפושיות שלה נמצאו בקברים מיקנים - לזמנו של רעמסס השלישי מהשושלת העשרים). בתחילה התנגדו הקלסיקאים לסידור שהחדיר חלל ריק של חמש מאות שנה בין התקופה המיקנית לתקופה ההיסטורית ביוון, שהחלה רק בסביבות 700 לפסה"נ. אך במשך הזמן הם נכנעו וקיבלו את פסק הדין של האגיפטולוגים לפיו ארבע עד חמש מאות שנה בקורות יוון חסרות כל היסטוריה. כתוצאה היתה היכרותו של הומרוס את התקופה המיקנית, 500 עד 1000 שנים לפניו, מאוד מביכה; וכך היתה גם העובדה, שזה מקרוב התבררה, שהכתב המינואי-מיקני הלינארי ב' היה כתוב בשפה היוונית, כלומר שהיוונים ידעו קרוא וכתוב על מנת לשכוח זאת למשך 500 שנה. ) גם אם לא מקבלים את שיטתו.. מצחיקה אותי ההתנגדות האובססית "והזעם הקדוש" של "המדענים" נגדו..