עמלת הפצה - האם לחתום

aharof

New member
עמלת הפצה - האם לחתום

שלום קיבלתי מהבנק בקשה לחתום על עמלת הפצה של קרנות נאמנות. משהו שקשור לרפורמת בכר. מה זה הדבר הזה. והאם לחתום? תודה

ettt

New member
העקרון הוא כזה

יש עמלה חדשה שנגזרת מרפורמת בכר- להלן "עמלת הפצה". מישהו צריך לשלם אותה לבנק- אתה או מנהל קרן הנאמנות. מה שמבקשים מלקוחות לחתום זה שקרנות שלא חתמו על הסכם תשלום עם הבנק- הלקוח ישלם עבורן את העמלה. בתכלס- בכל מקרה אתה כלקוח משלם, בין אם ישירות כשורה שתקרא ,עמלת הפצה" ובין אם תבחר בקרן שחתמה הסכם עם הבנק ובה אתה "משלם" את זה בתשואה/בשער המכירה-קניה וכו'. תפעולית- אם לא חותמים על ההסכם אי אפשר לעסוק בקנייה מכירה של קרנות נאמנות בכלל.

aharof

New member
תודה

עדיין אני לא מבין למה הם רוצים שאחתום אם הם לוקחים כסף בכל מקרה. בסוף מכל הרפורמות הלקוחות הם אלו שמפסידים. כאילו שלבנקים חסר כסף. הכסף שלנו הולך בשביל בונסים לבכירי הבנקים. וגם המיסים הולכים לממשלה מנופחת של 29 שרים. הגיע הזמן לקחת אחריות ולדרוש: מספיק לרכוזיות בבנקים! מספיק עם השחיתות הציבורית!

idoba2

New member
האה..

זו היתה החלטת ממשלה. אולמרט חתום על החוק (בדומה להחלטה על הורדת דמי הקישוריות, לא מן הנמנע שהבומראנג איכשהו יחזור לצרכן). עד כמה שאני יודע, זה לא יורד מהתשואה. מנהל הקרן משלם את זה מאמצעיו. רוב המנהלים חתמו על הסכם עם הבנקים ככה שעבורך זה אמור להיות שקוף. כספים שהופקדו לפני אפריל 06 לא נושאים בעמלה. מדובר בעד 0.8% לשנה. לא מעט..

Nuke1

New member
מסכים איתך אחי תקשיב מה שאני מציע

אל תעסק בכלל על קרנות סתם גנבים במלאה לוקחים עמלת דמי ניהול מה שאני מציע לך לתעסק עם תעודת סל עדיף פחות דמי ניהול

falash

New member
פחות דמי ניהול יותר עמלות ...

לטווח הארוך תעודות הסל עדיפות לרוב, לטווח הקצר הקרנות עדיפות לרוב.

למעלה