עמלות

מצב
הנושא נעול.

Veliky_Magistr

New member
עמלות

עמלות
סליחה עם אני שואל שאלה שנטחנה כבר פעמים רבות, אבל לכל אלה בעלי השחבונות בבתי השקעות, איזו עמלה יש לכם למסחר בני"ע זרים?

Warren Buffett

New member
מסחר בניירות ערך זרים

עמלות
סליחה עם אני שואל שאלה שנטחנה כבר פעמים רבות, אבל לכל אלה בעלי השחבונות בבתי השקעות, איזו עמלה יש לכם למסחר בני"ע זרים?
מסחר בניירות ערך זרים
בניירות ערך זרים סוחרים דרך ברוקר בחו"ל ולא דרך בית השקעות ישראלי, כי: א. העמלות יותר נמוכות. ב. מערכות המסחר יותר נוחות ויעילות. ג. הפיקוח והבטחונות יותר טובים.

Veliky_Magistr

New member
בוא תאיר את עיני...

מסחר בניירות ערך זרים
בניירות ערך זרים סוחרים דרך ברוקר בחו"ל ולא דרך בית השקעות ישראלי, כי: א. העמלות יותר נמוכות. ב. מערכות המסחר יותר נוחות ויעילות. ג. הפיקוח והבטחונות יותר טובים.
בוא תאיר את עיני...
כי אני די מפחד לשלוח את הכסף שלי לחו"ל שיטייל לו שם בנבכי החשבונות הזרים מבלי שיידע את השפה המקומית. אני מרגיש קצת יותר בטוח שהכסף שלי נמצא בארץ בחשבון נאמנות

Warren Buffett

New member
להאיר את עיניך?

בוא תאיר את עיני...
כי אני די מפחד לשלוח את הכסף שלי לחו"ל שיטייל לו שם בנבכי החשבונות הזרים מבלי שיידע את השפה המקומית. אני מרגיש קצת יותר בטוח שהכסף שלי נמצא בארץ בחשבון נאמנות
להאיר את עיניך?
הייתי בודק את InteractiveBrokers ואת MB Trading (יש להם נציגים בארץ). אם יש לך שאלות ספציפיות תרגיש חופשי. הנ"ל לא מהווה ייעוץ או הצעה.

mnakash

New member
איך אתה מעביר להם כסף?

להאיר את עיניך?
הייתי בודק את InteractiveBrokers ואת MB Trading (יש להם נציגים בארץ). אם יש לך שאלות ספציפיות תרגיש חופשי. הנ"ל לא מהווה ייעוץ או הצעה.
איך אתה מעביר להם כסף?
וכמה זה עולה? האמת נראה לי ששאלתי אותך לפחות פעמיים על הנושא וענית לי באדיבות. משהו השתנה? האם יש דרך להעביר סכומים קטנים מבלי להיענש בעמלות בסדרי גודל של עשרות דולרים?

Warren Buffett

New member
מפקידים כסף בהעברה בנקאית

איך אתה מעביר להם כסף?
וכמה זה עולה? האמת נראה לי ששאלתי אותך לפחות פעמיים על הנושא וענית לי באדיבות. משהו השתנה? האם יש דרך להעביר סכומים קטנים מבלי להיענש בעמלות בסדרי גודל של עשרות דולרים?
לא זוכר מה גובה העמלות, מציע שתברר בבנק.

mnakash

New member
20$ ../images/Emo10.gif

לא זוכר מה גובה העמלות, מציע שתברר בבנק.
20$

וזה מה שמונע ממני לעבוד עם MBTRADING בגדול.

mnakash

New member
2000$

איזה סכומים אתה מתכוון להעביר
ש-20$ מהווה עבורך בעיה?
2000$
באופן קבוע פעם בכמה חודשים. אם זה היה חד פעמי זה היה זניח אבל בצורה מחזורית להעביר 2000$ ולשלם 1% רק על ההעברה זה יותר מדי בעיניי. אני מעדיף לשלם לברוקר שלי את ה10$ וה0.15% הנוספים. חשבתי על לחכות חצי שנה ולעשות את זה עם סכום קצת גדול יותר אבל גם במקרה הזה העמלה לא זולה בהרבה מהברוקר שלי אם אני נוקט באותה אסטרטגיה. מכיון שאני קונה ומחזיק ולא עושה פעולות מלבד הקנייה הראשונית (ומכירה בשאיפה כשאפרוש) אין לי טעם בעמלה הנמוכה אם עלות העברת הכסף גדולה מההפרש לברוקר המקומי. ובסכומים שאני עובד זה לא משתלם. אפילו צ'ק שייכתב בדולרים הוא אופציה יקרה עם הבנקים בישראל. אם רק היה איזה קסם להעביר את הכסף לברוקר בלי לשלם. כפר גלובאלי, כפר גלובאלי אבל כפר יקר.

la DVD

New member
אני נתקלתי ב 0.12% + סנט למניה

עמלות
אני נתקלתי ב 0.12% + סנט למניה

mnakash

New member
זה סוד או שאתה יכול לחלוק

זה הרבה
אם אתה עובד עם כמויות גדולות של מניות, אני בבית השקעות שלי אומנם משלם 0.15% אבל זה כל מה שאני משלם
זה סוד או שאתה יכול לחלוק
איפה אתה מקבל 0.15% בלבד?

mnakash

New member
לא מלהיב

יש מינימום
של 15 דולר לעיסקה, וזה לא סוד, זה גאון בית השקעות
לא מלהיב
אני עובד עם מגדל ב 10 דולר מינ' לברוקר האמריקאי +0.15% לישראלי. זה לא להיט היסטרי אבל אם אני קונה תערובת של מניות אז זה יוצא בקירוב 10$ (וסנטים בודדים לפי סנט למניה שונה מהראשונה) +0.15%. כלומר נניח קניתי A ב 1000$ (10 מניות של 100$) ובאותו היום B ב 1000$ (10 מניות של 100 $) על כל טרנזקציה 0.15% לברוקר הישראלי. והאמריקאי הולך כך על A אשלם 10$ מפני שזה המינ'. על B אשלם 0.01*מס' המניות שקניתי כלומר 10 סנט. ובסה"כ 10.1$ +0.15/100 * 2000$ =13.1$. כמובן שמהסיבה הזו אני חוסך וקונה מניות כל כמה חודשים ולא כל חודש. אני מניח ששיטת התעריפים הזו מתאימה למשקיעים בסכומים קטנים ומפוזרים במס' במניות. אני מניח שהיא פחות מתאימה לסוחרים בנפחים גבוהים שעושים טרנזקציות גדולות ורבות בתוך אותו היום. אבל זה מה שהם הציעו לי ,אשמח לדעת אם יש אלטרנטיבות (מחוץ ובתוך מגדל\ישראל).

Veliky_Magistr

New member
זהו

לא מלהיב
אני עובד עם מגדל ב 10 דולר מינ' לברוקר האמריקאי +0.15% לישראלי. זה לא להיט היסטרי אבל אם אני קונה תערובת של מניות אז זה יוצא בקירוב 10$ (וסנטים בודדים לפי סנט למניה שונה מהראשונה) +0.15%. כלומר נניח קניתי A ב 1000$ (10 מניות של 100$) ובאותו היום B ב 1000$ (10 מניות של 100 $) על כל טרנזקציה 0.15% לברוקר הישראלי. והאמריקאי הולך כך על A אשלם 10$ מפני שזה המינ'. על B אשלם 0.01*מס' המניות שקניתי כלומר 10 סנט. ובסה"כ 10.1$ +0.15/100 * 2000$ =13.1$. כמובן שמהסיבה הזו אני חוסך וקונה מניות כל כמה חודשים ולא כל חודש. אני מניח ששיטת התעריפים הזו מתאימה למשקיעים בסכומים קטנים ומפוזרים במס' במניות. אני מניח שהיא פחות מתאימה לסוחרים בנפחים גבוהים שעושים טרנזקציות גדולות ורבות בתוך אותו היום. אבל זה מה שהם הציעו לי ,אשמח לדעת אם יש אלטרנטיבות (מחוץ ובתוך מגדל\ישראל).
זהו
שאני עובד על מרווחי זמן קצרים, ומשום כך מרבה בפעולות ובהיקפים גבוהים, ואם אני אשלם סנט לכל מניה אז אני אשלם יותר

קרלטון

New member
כמה זה היקפים גדולים אצלך?

זהו
שאני עובד על מרווחי זמן קצרים, ומשום כך מרבה בפעולות ובהיקפים גבוהים, ואם אני אשלם סנט לכל מניה אז אני אשלם יותר
כמה זה היקפים גדולים אצלך?
אם מדובר בכמה אלפי דולרים לפעולה, אז הכי זול בשבילך יהיה IB - חצי סנט למנייה, מינימום של דולר אחד לפעולה. רוב הפעולות תעלנה לך דולר כל אחת, אלא אם אתה הולך על מניות זולות מאוד. לדוגמא, אתה קונה מאה יחידות של מניה שעולה 20$, חצי סנט למנייה כפול מאה זה יוצא סה"כ 50 סנט, במקרה זה תשלם את המינימום שהוא דולר אחד. בכל מקרה, לפעילות תכופה (בניגוד למה שעושה mnakash), ההבדל בין ברוקר אמריקאי לישראלי יהיה משמעותי מאוד.

קרלטון

New member
אתה עד כדי כך בטוח

לא מלהיב
אתה עד כדי כך בטוח
שתחזיק את המניות האלה עד לפרישה? אתה יודע מה יקרה עוד שנתיים, חמש שנים, עשר שנים? אם תמכור ותקנה כל מנייה אפילו פעם אחת בלבד עד לפרישה, כבר כל התמונה התהפכה לגמרי.

mnakash

New member
לא אני לא בטוח

אתה עד כדי כך בטוח
שתחזיק את המניות האלה עד לפרישה? אתה יודע מה יקרה עוד שנתיים, חמש שנים, עשר שנים? אם תמכור ותקנה כל מנייה אפילו פעם אחת בלבד עד לפרישה, כבר כל התמונה התהפכה לגמרי.
לא אני לא בטוח
אבל אם אמכור חלק מהמניות (תעודות סל בעיקר) זה יהיה כדי לאזן מחדש את התיק בין רכיבים מנייתיים לסולידיים כך שתהיה רכישה של נירות ערך אחרים (ETF של אג"ח לדוגמא). במקרה שאעשה זאת יותר מפעמיים בתקופת חיים (ואני מתכנן לעשות זאת בערך פעם בחצי שנה) אז אתה צודק בהחלט ונתת לי חומר למחשבה. יש עוד יתרון\חיסרון תלוי בנק' המבט שלך , מגדל נותנים לי שירות מבחינת מס הכנסה ,אני משלם מס במקום. לעומת זאת ברוקר אמריקאי כמו MBTRADING לא מבצע עבורי את הסדרי המס ועלי לטפל בזה בעצמי. מה שהפתיע אותי זה שהוא כן מדווח למס הכנסה האמריקאי וזה לישראלי. ולא אין לי מושג מה יקרה בעוד שנתיים , ייתכן שאשנה את גישת ההשקעות שלי לחלוטין אולם נכון לעכשיו אני צריך לפעול לפי מה שטוב לעתיד הנראה לעין.

קרלטון

New member
אם אתה מאזן כל חצי שנה

לא אני לא בטוח
אבל אם אמכור חלק מהמניות (תעודות סל בעיקר) זה יהיה כדי לאזן מחדש את התיק בין רכיבים מנייתיים לסולידיים כך שתהיה רכישה של נירות ערך אחרים (ETF של אג"ח לדוגמא). במקרה שאעשה זאת יותר מפעמיים בתקופת חיים (ואני מתכנן לעשות זאת בערך פעם בחצי שנה) אז אתה צודק בהחלט ונתת לי חומר למחשבה. יש עוד יתרון\חיסרון תלוי בנק' המבט שלך , מגדל נותנים לי שירות מבחינת מס הכנסה ,אני משלם מס במקום. לעומת זאת ברוקר אמריקאי כמו MBTRADING לא מבצע עבורי את הסדרי המס ועלי לטפל בזה בעצמי. מה שהפתיע אותי זה שהוא כן מדווח למס הכנסה האמריקאי וזה לישראלי. ולא אין לי מושג מה יקרה בעוד שנתיים , ייתכן שאשנה את גישת ההשקעות שלי לחלוטין אולם נכון לעכשיו אני צריך לפעול לפי מה שטוב לעתיד הנראה לעין.
אם אתה מאזן כל חצי שנה
אז העלויות שלך דרך ברוקר בארץ באמת תהיינה יותר גדולות בסופו של דבר. בכל מקרה, מה שלא הזכרתי זה שב-IB יש חיוב של 10 דולר בחודש אם העמלות החודשיות שלך אינן מגיעות ל-30 דולר. אז זה כנראה דווקא לא יתאים לך. נראה לי שב-MBTrading אין חיוב חודשי כזה.

Veliky_Magistr

New member
אלמנט

אם אתה מאזן כל חצי שנה
אז העלויות שלך דרך ברוקר בארץ באמת תהיינה יותר גדולות בסופו של דבר. בכל מקרה, מה שלא הזכרתי זה שב-IB יש חיוב של 10 דולר בחודש אם העמלות החודשיות שלך אינן מגיעות ל-30 דולר. אז זה כנראה דווקא לא יתאים לך. נראה לי שב-MBTrading אין חיוב חודשי כזה.
אלמנט
חשוב זה שבגאון עם החשבון שלי (כ-10000$) אני יכול לעשות עסקאות תוך יומיות, ובMB מחייבים אותי בחשבון מינימום של 25000$

מצב
הנושא נעול.
למעלה