עמלות פייפאל + מע"מ

AnatGreenberg

New member
עמלות פייפאל + מע"מ

היי, ראיתי באתר של פייפאל וגם קראתי בפורום שיש עמלת המרה של 2.5% על עסקאות במט"ח.
רציתי לדעת האם העמלה הזו היא על העסקה, קרי בכל מכירה של מוצר יורדים לי בנוסף לכל העמלות גם 2.5%, או שמא מדובר בעמלת המרה מחשבון הפאיפאל שלי לחשבון בנק בארץ (ואז העמלה היא לא לפי פריט, אלא רק כאשר אבחר למשוך את הכסף אלי לבנק).
זה נראה לי תמוה כי בתאור של העברה לבנק ראיתי שגם משלמים 8 ש"ח עמלה על העברת סכום שמתחת ל1,000 ש"ח.
(לצורך התשובה נניח שהחשבון שלי בפייפאל הוא דולרי וגם המכירות שאבצע הן בדולרים)

בנוסף, אני עוסק פטור. האם אני משלמת מע"מ עבור כל חשבונית שאני מוציאה? האם עבור כל חשבונית שאטסי/פייפאל מוציאים אני גם צריכה להוציא אצלי חשבונית?

תודה!
:)

ענת

RolyzCreations

New member
את מפסידה כ 2.5% כשאת מעבירה כסף לחשבון

בנק שלך. זה לא פר פריט.
עמלת מכירה (פייפאל) לכל פריט זה 3.9% + 1.2 ש"ח.
אם תעבירי מעל 1000 שח אין עמלה של 8 שח.

עוסק פטור לא גובה מע"מ ולא מזדכה על מע"מ.
עבור כל מכירה את צריכה להוציא חשבונית משלך, בלי קשר לחשבונית שיש באטסי ופייפאל.

AnatGreenberg

New member
תודה !

תודה RolyzCreations
:)

אם עוסק פטור לא משלם מע"מ למה הוסבר לי שעל כל חשבונית (לא קבלה, חשבונית) שאני מוציאה אני משלמת?

עוסק פטור לא מוציא חשבונית.

במקום חשבונית הוא יכול להוציא דרישת תשלום, אם צריך כזו.

כל עסק צריך להוציא קבלות.

לא בדיוק מינוח

החשבונית היא דרישת התשלום. הקבלה היא אישור על כך שהתשלום התקבל. בין החשבונית לקבלה יכול לעבור הרבה זמן, למשל אם את עובדת מול, נגיד, גופים ציבוריים בישראל

crit

New member
גופים ציבוריים לא עובדים עם עוסקים זעירים

בגלל שהם, הזעירים, אינם מגישים חשבוניות אלא רק קבלות

עובדים בהחלט עם עוסקים זעירים.

בגלל שאין חשבוניות, הם מאוד אוהבים לדרוש קבלות מראש (ולשלם כמובן שוטף-פלוס-מתישהו), מה שאסור להם לעשות.

מה שצריך לעשות במקרה כזה הוא להבהיר שאת לא מתכוונת לשלוח קבלה מראש, אלא רק אחרי שהכסף ייכנס; לשלוח דרישת תשלום; ובעיקר לוודא שהכול מגובה בתכתובת, כדי שכשיגיע מועד המתישהו לא יגידו לך "אבל לא שלחת חשבונית".

לצערי - כל זה מניסיון מר...

crit

New member
נראה לי מיותר להיות עוסק פטור במדינה כמו שלנו

אבל כל אחד בדרכו...
למיטב ידיעתי החוק שאוסר תשלום שוטף + עדיין לא אושר, או שאני לא מעודכנת?

לא מכירה שום חוק כזה.

בשנה שעברה היה איזה עדכון של החוק שקשור לשוטף+, אבל הוא לא היה רלוונטי לעוסקים פטורים ולכן לא זוכרת מהו... משהו שקשור למע"מ ולאיזו שנת מס הוא משתייך.

בכל אופן, תשלום שוטף+ חוקי לגמרי, למרבה הצער.

... לשאלתך, טרי מהדיונים אתמול בכנסת:

הצעת חוק משותפת של העבודה, ש"ס והליכוד (!) לחייב את המדינה לשלם שוטף+30 לעצמאים באשר הם (במקום שוטף פלוס אולי אף פעם)

טורפדה ע"י יש עתיד.

למעלה