עמלות בחשבון מט"ח

shlomof

New member
עמלות בחשבון מט"ח

שלום , יש לי בבנק לאומי חשבון מט"ח. אני צריך חשבון כזה מכיוון שאני מקבל צ'קים דולריים. כאשר אני מפקיד צק הבנק לוקח עמלה של 3 ומשהו דולר. לאחר מכן אני יכול לבחור אם אני רוצה להשאיר את הכסף בדולרים ( ואז למשוך אותו ולהמיר בצ'יינג' ) או להמיר לשקלים ואז למשוך שקלים כשאני רוצה. אם אני משאיר את הכסף בדולרים אז אני משלם הפרשי שער ( אם מישהו יוכל להסביר מה זה אומר , אני אשמח ) כאשר אני מוציא את הדולרים. אם אני ממיר אז יש המרת מינימום של 6 ומשהו דולר , אבל אז אני מקבל בהמרה שער של הבנק ולא של ציינג' ( מה ההפרש , אגב ? ) . בקיצור אני צריך עכשיו כ-1500 $ מהכסף . אני לא מבין מתי יותר טוב לי להמיר לשקלים בחשבון ומתי כדאי לי למשוך את הכסף בדולרים ולהמיר בציינג'' ? אני אשמח לעזרה , זה דחוף ! תודה , שלמה

shlomof

New member
אני אשמח לתשובה...

שלום , אני אשמח לתשובה. כאמור זה די דחוף...

ettt

New member
הפרשי שער

זה דבר די הגיוני: ססנקים יש מחיר שונה לכל דולר/אירו וכו' אם הוא במזומן או רק נח לו בחשבון עם ערך דולרי. ההבדל הזה נובע מעלויות ההחזקה והאבטחה של כסף מזומן. אם יש לך בחשבון דולרים ואתה רוצה אותם במזומן אתה משלם את ההפרש בין שער ההמחאות לבין שער המזומן לגבי מה עדיף לך- זה מאוד תלוי בשימוש שיש לך בכסף כרגע. אם אתה צריך אותו שיקלי סביר להניח שיהיה לך יותר זול פשוט להמיר לשקלים ולמשוך את הכסף מחשבון עו"ש שקלים שלך. למשוך בדולרים ואח"כ גם ללכת לצ'ינג יהיה לדעתי יותר יקר (משמע- תשאר עם פחות שקלים) כי אמנם בצ'ינג אין עמלות אבל השערים מגלמים בתוכם את העמלות

למעלה