עמית.......

עמית.......

הציעו לי לבוא אלייך בקשר לכדורים..... אממממ איז\ה כדור עוזר לתופעות של ה OCD ? אשמח אם תעזור לי.... לולה.

קורווין

New member
לא התכוונתי לשאלה כזו... :)

הוא עוד יעלב... ;-) עמית יכול לענות לך איך הכדורים עובדים ומה ההבדלים הדקים בין הכדורים, הוא המומחה האמיתי לכל העניין. בכל מקרה, הכדורים שעוזרים הם אלו שמגבירים את ריכוז הסרוטונין במוח. יש גם כאלו שנעזרים בכדורים שמגבירים את ריכוז הדופאמין, אבל הם נדירים יותר בקרבנו. עמית? תרחיב? באמת שזה יותר השטח שלך...

עמית_

New member
היי לולה...

דבר ראשון הבהרה - אני לא איש מקצוע! אני בסה``כ בחור שסובל מהבעיה, וצבר ידע מסויים על הנושא מניסיון אישי ומקריאה באינטרנט. שתביני - זה לא כדורים כמו אקמול שלוקחים ככה סתם. את צריכה ללכת לפסיכיאטר ולספר לו את כל הדברים שסיפרת לנו וגם אחרים אם יש. לפי זה הוא יקבע אם אכן יש לך OCD או בעיה אחרת, ואם יראה צורך בכך ייתן לך תרופה מתאימה. אל תתבייש לשאול אותו שאלות. התרופות מתחילות לעבוד רק אחרי מספר שבועות, וייתכנו תופעות לוואי בתחילת הטיפול (הנפוצה ביותר היא בחילה). הן אולי לא נעימות אך בדר``כ נסבלות. חשוב שתדעי - OCD לא נחשב בקרב אנשי המקצוע ל``שגעון``. אז תתעודדי! אומנם יש לך בעיה, אבל את לא ``משוגעת``. ניתן לטפל בבעיה באמצעות תרופות ו/או באמצעות טיפול פסיכולוגי קצר יחסית (בדר``כ מספר חודשים, לא שנים) - טיפול התנהגותי-קוגניטיבי. טיפול מסוג זה מתרכז בבעיה בהווה, ולא חופר בעבר. בהצלחה!

עמית_

New member
אני כבר מצרף קובץ

שמפרט את התרופות שמקובל לטפל באמצעותן ב-OCD. בכל מקרה - הפסיכיאטר הוא שיקבע, הוא המומחה בתחום, ואמור להיות לו את הידע העדכני ביותר. אני רק אמצא את הקובץ.... עוד מעט...

עמית_

New member
נתקלתי בקשיים טכניים

בצירוף הקובץ- אז אני אכתוב לך פה: אנפרניל (או בשם אחר - מרוניל) פרוזק (או בשמות אחרים: פריזמה, פלוטין, אפקטין) סרוקסט (או פקסט) פבוקסיל לוסטרל ציפרמיל באנגלית: anafranil (או maronil) prozac (או prizma, flutine, affectine) seroxat (או paxxet) favoxil lustral cipramil

למעלה