עמית זה בשבילך

i l a n n a

New member
עמית זה בשבילך

היום הייתי אצל הרופא והיו שם סטודנטים לרפואה שעשו ממני מושא מחקר... אחרי שכולם משמשו אותי... הרופא החליט שצריך לעשות אולטראסאונד של בלוטת התריס... ספר לי בבקשה מה זה אומר... רקע: יש לי סכרת עשרה חודשים ככה שלא הגיוני לי שיש סיבוכים אחרי כ"כ מעט זמן...

amitp

New member
שלום ../images/Emo42.gif

היי אילנה אני מקווה שנוכחות הסטודנטים הייתה פחות או יותר נסבלת.. אני יודע שזה לא נוח כשהופכים אותך "למושא מחקר" אבל אנחנו (כסטודנטים) ממש חייבים את זה - חייבים לבדוק כמה שיותר חולים כי רק ככה אפשר ללמוד איך לעשות את זה כמו שצריך ואנחנו מודים לכל חולה שמסכים שנלמד בעזרתו. אני מקווה שיגיע היום שבו נוכל להשתמש בידע הזה כדי לעזור לאותם אלה ש"משמשנו" (חוץ מזה שאולי את בכלל צריכה לקבל את גילוי העניין של הסטודנטים כמחמאה?
) לגבי בלוטת התריס יש שתי אפשרויות שנראות לי סבירות - או שהרופא מישש הגדלה באיזור הבלוטה/בדיקות הדם שלך הראו שינוי בפעילות הבלוטה והרופא רוצה לברר מדוע, או שהרופא רוצה להיות בטוח לגבי הבלוטה מכיוון שמחלות של בלוטת התריס מופיעות בשכיחות גבוהה יותר בסוכרתיים (קשר למחלה אוטואימונית ב-Type I או לגיל מתקדם ב-Type II בד"כ). בטח עזרה לו גם נוכחות הסטודנטים (איתנו עושים הכל "לפי הספר"...
) לגבי תפקוד הבלוטה - הנה הודעה מהפורום שלי. מה שמעניין זה שגם במקרה של תת פעילות וגם במקרה של יתר ניתן לראות הגדלה של הבלוטה. חשוב לראות האם יש הגדלה של הבלוטה, האם של כל הבלוטה או של חלק, הגדלה של בלוטות הפאראתיירואיד (שאחראיות על איזון הסידן בגוף) ומבנים נוספים באיזור. רק בריאות
עמית.

i l a n n a

New member
האמת

נוכחות הסטודנטים גרמה לי להבין שאני יודעת בכל זאת מה אני עושה עם הסכרת שלי כי מצאתי את עצמי מתקנת אותם דיי הרבה... והרופא הסכים איתי... מצאתי את זה די משעשע... תודה על ההסבר

King of pain

New member
תאירואיד ...

שוב - תודה לעמיתפ על ההסברים המקצועיים והבהירים . לי גילו פעילות-יתר של בלוטת התריס ( היפר-תאירואידיזם , עד כמה שאני מצוי בסופרלטיבים ) כארבע שנים טרם פרוץ הסוכרת . בתקופת שירותי הצבאי עברתי טיפול ביוֹד , ונשארתי מאוזן ללא טיפול תרופתי במשך כמה שנים . לאחרונה פיתחתי תת-פעילות , ואני מאוזן ע"י אלטרוקסין ... הבנתי שזהו התהליך הטבעי לאחר טיפול בפעילות-יתר , ושמצב של תת-פעילות הוא הרע במיעוטו , וקל יותר לאיזון ... כך או כך - זה נוטל חלק די זניח בחיי היום-יום בהשוואה לטיפול בסוכרת ... צרות של עשירים , אני מניח ... רק שמזלי לא התמזל כמו אצלך , ואותי לא מיששה אף סטודנטית בשום שלב ( לא לצרכים רפואיים , בכל אופן ... ) . שבת ושלום ...
...

למעלה