עמיר פרץ שר ביטחון?????

עמיר פרץ שר ביטחון?????

מישהו מוכן להסביר לי מה קורה פה?! הגיעו ימות המשיח והסתבר שתיק הבטחון איננו כל כך חשוב??? החמאס הבטיחו לחזור בתשובה ולהיות ממש מקסימים אלינו בשנים הקרובות?? מאיפה בדיוק באה המחשבה המשונה הזאת שאפשר לתת לפרץ את תיק הבטחון שישתפשף קצת בתחום הביטחוני על חשבון כולנו???? אולי הוא ירוויח מכך פוליטית עד הבחירות הבאות ולא יוכלו לטעון נגדו שלא עשה תפקיד ביטחוני אבל מה יהיה עלינו עד אז?! אני בכלל לא בטוח שהחמאס מתכנן לנו גן של שושנים בתקופה הקרובה ואני דווקא חושב שמאוד חשוב שבמשרד הביטחון יישב אדם מנוסה ככל האפשר. אני מאוד מקווה שלא צפויים לנו מינויי שרים מוזרים נוספים מהסוג הזה כי אני מתחיל להרגיש תחושה מוכרת כאילו אנחנו חוזרים לממשלה ה"מופלאה" של ברק שהצליחה להציב בכל משרד את השר הכי לא מתאים(בן-עמי שר פנים,מישהו עוד זוכר?!)

לדעתי הפרה רוצה להניק

יותר משהעגל רוצה לינוק... אולמרט הבין שהוא יהיה חייב לתת לעבודה תיק בכיר והוא מעוניין שלא לתת תיק לשאול מופז, שלא היה עם קדימה ברגעים הקשים. מכיוון שמופז הוא המועמד המוביל לתיק הביטחון (אולי יחד עם דיכטר), יש כאן הזדמנות לאולמרט "לנקום" במופז בצורה אלגנטית. חוץ מזה שסביר להניח ששטרית יהיה מאוד מעוניין באוצר. לדעתי כל האידיאולוגיה של פרץ תלויה בתיק האוצר והוא גם על פניו יותר מבין בזה מאשר בבטחון ולכן תיק האוצר הוא זה שצריך להגיע לפרץ. הקרב הגדול לדעתי הוא על תיק החינוך, גם מפלגת העבודה מאוד רוצה אותו (עבור יולי תמיר) וגם אוריאל רייכמן טוען ששרון הביא אותו לקדימה בשביל התיק הזה והוא לא מוכן לוותר.

דווקא תיק החינוך לא מדאיג אותי

אני חושב שגם רייכמן וגם יולי תמיר שניהם מועמדים ראויים ואין לי ספק שיעשו עבודה טובה יותר מלימור ליבנת שלא היה יום שלא הצטערתי שלא מחזירים אותה להיות שרת תקשורת. לעומת זאת תיק הבטחון הוא תיק חשוב וכל עוד לא מעבירים את כל אזרחי ישראל לגור בשוויץ הוא ימשיך להיות תיק שדורש שר בעל רקע מתאים לתפקיד. בניגוד לאנשים אחרים שאומרים ששר בטחון לא חייב להיות בעל רקע בטחוני אני דווקא חושב שבמדינה כמו שלנו לנוכח המצב הביטחוני הסבוך זה בהחלט כן חשוב.

רק שתדע שרייכמן

מעוניין בהפרטת האוניברסיטאות, הוא טוען שכמות הצעירים שמשפחותיהם יכולות לשלם להם שכר לימוד של 30,000 ש"ח לשנה מספיקה לקיום טוב של המשק הישראלי ואפשר להוציא את הכספים האלה לדברים אחרים... לדבר כזה אתה קורא "ראוי" ?!?

אשרת

New member
מה אתה מצפה ממישהו שניהל

עד לא מזמן את המרכז הבין תחומי?

bhnadav

New member
אני לא בטוח,

שאולמרט באמת רוצה לנקום בשאול מופז. אם כבר, זה שיקול שהיה אפשר אולי לייחס לאריאל שרון אם וכאשר, אבל במקרה של אולמרט - דווקא אצלו יש חשיבות להשארת מופז, דמות ביטחונית בכירה, כאחד שאין לו רקע בטחוני. לאולמרט מאוד ברור שהוא רוצה את תיק האוצר אצלו, קרוב לחזה, וכנראה שהוא יהיה מוכן להקריב את תיק הביטחון על מנת לממש את זה. אני לגמרי לא חושב שאולמרט מרוצה מכך שתיק הביטחון יילקח משאול מופז, ובטח שלא לעמיר פרץ - מה שיכול לקדמו מאוד בפן הבטחוני לקראת התמודדות נוספת על תפקיד ראש ממשלת ישראל.

למה לא?שר ביטחון זה לא רמטכ"ל

אני בעד ששר הביטחון הבא יהיה לא גנרל, שיראה את ביטחון המדינה מנקודת מבט אזרחית. שר הביטחון הוא לא רמטכ"ל על.

אזרחית???

תוכל להסביר לי בבקשה איך נלחמים בחמאס בצורה אזרחית? איך מגיבים נכון לירי קסאמים מנקודת מבט אזרחית? מדבריך נשמע כאילו אנחנו נמצאים בימי שלום ושלווה ואפשר לשלוח את צה"ל שיתחיל לאבטח בתי ספר. נו באמת,יש לנו המון בעיות בטחוניות כבדות משקל ולא ייתכן שהרמטכ"ל יהיה זה שגם יקבע מדיניות לגביהם. אני מאמין שבשביל שיתוף פעולה טוב בין צה"ל לשר הבטחון כדאי שיהיה לו בהחלט נסיון עשיר בתחום הצבאי.

שר הביטחון הוא לא רמטכ"ל על

תפנים:שר הביטחון אינוממונה על סד"ח הכוחות שר הביטחון לאמתכנן מבצעים צבאים לפרטי פרטים, אלא מורה למערכת הביטחון לפעול באופן כולל.

נכון הוא לא זה שמתכנן את הפרטים

אבל בהחלט חשוב שיהיה מעורב ויבין אותם. אם קיים איום כזה או אחר הרמטכ"ל יכול במקרה הטוב להגיש את המלצתו כיצד להתמודד עם האיום הזה אבל שר בטחון שלא יבין דבר או שניים בתחום הצבאי פשוט יילך עיוור אחרי המלצת הרמטכ"ל שמתסכלת על הדברים בעיניים צבאיות בלבד וזאת בשעה ששר הבטחון כחבר ממשלה המבצעת מדיניות צריך לקחת בחשבון גם השלכות נוספות. אני חושב שהוכח היטב גם בעבר שכשר הבטחון מבין בבטחון שיתוף הפעולה עם הרמטכ"ל יכול להיות טוב יותר וגם אם זה לא בהכרח תמיד נכון לפחות יש לנו שר שגם מפקח על הרמטכ"ל והצבא ולא סתם מריונטה המופעלת ע"י צה"ל במקרה הטוב או משתקת ולא נותנת לצה"ל לפעול מתוך בורות במקרה הגרוע.

למעלה