עמיר בניון = ביאליק?

אתי Z

New member
עמיר בניון = ביאליק?

הדגש|"בשנים האלה פעל עמיר בניון אחד היוצרים הגדולים שלנו אי פעם שעומד לטעמי בשורה אחת עם חיים נחמן ביאליק. בייחוד אחרי יצירתו המופתית "ניצחת איתי הכל" שיצאה ב.2003-לבניון יש אף יתרון על המשורר הלאומי מכיוון שהוא גם מלחין פנטסטי ומבצע מעולה בניגוד לביאליק. אחד כזה מגיע לא פעם בעשור אלא פעם בדור. " מתוך "ישראל היום" של 1.1.2010 http://digital-edition.israelhayom....pageno=OTk.&entity=QXIwOTkwMw..&view=ZW50aXR5

amirfreak

New member
אני ממש חולק על דעתך!

עמיר בניון הוא גם משורר וגם זמר פי אלף יותר טוב מביאליק, אלא, ביאליק לא מתקרב לעמיר, ועמיר, בינינו מצא את האמת שלו, ואילו השני רק ברח ממנה!

odery

New member
תודה אסתר

אני לוידת מי זה החגי הזה-אבל עושה רושם שהוא לא מכיר את חיים נחמן ביאליק בשיט.(לפחות ברמת הניסוח שלו הוא יכל להתאמץ מעט מעט יותר) אני בהחלט מעריכה ואוהבת מאדד את הכתיבה של עמיר אבל מה הקשר להשוות ביניהם?! אי אפשר להשוות בין הז'אנרים ותקופות שונות.נקודה להבדיל... זה כמו שאי אפשר להשוות בין פרשני תורה רש"י כותב יותר טוב מהרמב"ן וכו'

הגורר 98

New member
גם אני בדעה של אודליה

למרות שאני מאד מאד אוהב תשירים של הצדיק צריך ללמוד טוב טוב תהיסטוריה ולהבין יותר נכון מיהו בעצם המשורר הלאומי חיים נחמן ביאליק [לא נחמן מאומן ]ונראה לי שגם הצדיק חושב כך או שאני טועה ובכלל היום זה הכל שונה תקופה אחרת וביאליק זה תקופה אחרת היה מעניין לראות בזמננו אנו מה היה כותב ביאליק עם כל הקידמה והמחשבים המשוכללים זה בטוח היה משהו אחר לגמרי כל סגנון הכתיבה של ביאליק אולי שיבוא המשיח נדע חחח אז כן אני בדעה שלך אודליה את צודקת כי עם שמתעלם מההיסטוריה שלו מתעלם מזהותו וביאליק הוא בטח ובטח חתיכת היסטוריה צריך רק לעלעל בדפי ההיסטוריה וללמוד פשוט עד כאן פינתי בעיניני ביאליק חחח

למעלה