עמידת רכיבה

crackduck

New member
עמידת רכיבה

שלום לחברי הפורום.
לקחתי על עצמי לתרגל עמידת סוס (horse stance) בכל מיני וריאציות שלה (גבוהות ונמוכות, מפושקות וצמודות ) באופן פרטי וכשאני מתרגל אותן לאחר כמה דקות הרגליים מתחילות לרעוד ולרקד באופן פראי. האם החזקה של העמדה תוך כדי הרעידות היא מה שמובילה לחיזוק הרגליים ובסופו של דבר להארכת פרק השהות האפשי בעמידה? או שמא מדובר בבעייתיות מסויימת שבגינה לא כדאי לתרגל כך? העניין הוא שתוך כדי ההעמידה יכולת השליטה שלי ברגל ובמרכז הכובד שמועבר דרכה אינו יציב וזה קשור ליכולת שלי להפנות מאמץ יציב ומתמשך לכך. ידוע לי שיש פה גם אלמנט של אימון כוח רצון אז האם כדאי להמשיך ולתרגל ? איך לפרש את הרעידות? איך יודעים מתי מספיק בשביל לגרום חיזוק ? האם צריך לתרגל עד שנופלים ?
מקווה שהייתי ברור. אודה לעיצות ממביני דבר.

yoja kwan

New member
רעידות הן ביטוי של עייפות השריר

באימוני עמידות כח אני מגיעה הרבה פעמים לשלב הרעד בשריר. רק באימונים אינטנסיביים במיוחד עובדת עד מעבר לו (מתישהו מפסיקות הרעידות). אבל אין צורך כל פעם להגיע לנקודה הזו או מעבר לה כדי להישג חיזוק, אימונים מתונים של עמידות כח לפרקי זמן קצרים ומחזוריים (סטים של שלושים שניות) עושה את העבודה טוב מאוד וחוסך את הנזק לסיבי השריר וכאבים אחר כך.
אבל אני מציעה לך לשאול את המאמן שלך בכל מקרה, ואולי למישהו כאן יהיה מידע יותר מקצועי בעניין.

רעידות הן ביטוי למחלה הנקראת:

" חלושס"!!
זה החלק הקל- ההגדרה
הפתרון מורכב
העצה של יוג'ה קוואן טובה
חיזוק של הגוו, חגורת המותניים והבטן גם יעזרו.
אבל לפני כן שאלה:
מדוע בכלל לעשות את זה?

crackduck

New member
תשובה לשאלה

כדי להיות מסוגל להחזיק את עצמי ביציבות ובשליטה בכל מיני מצבים של תנועה וזוויות של כיפוף ברכיים. 70% מהכוח של האגרוף מגיע מהרגליים ולכן רגליים חזקות בשלל זוויות הן פונקציה חיונית בעיני. זה גם לא מזיק לטיפוס על הרים או סתם להתכופף עם המטאטא לנקות איזורים קשים

מה גורם למחשבה

שתרגיל זה הנו היעיל ביותר להשגת מטרות אלה?
מה קו המחשבה שהניע אותך לבחור במשך הזמן שבו אתה מתרגל?
האם יש לך מטרה, מטרות ביניים, כיוון התפתחות ברור?
לאחר כמה זמן מתחילות הרעידות, וכמה זמן אתה מסוגל להחזיק לאחר שהרעידות מתחילות?

הכל תלוי במטרותיך.

קיבלת פה תשובות יפות ואני מקווה שתשיב לשאלותיו של הבן של קנגה, לצורך קבלת התייחסות נוספת.

בסופו של דבר אף אחד לא נמצא "בתוכך" ואם האינטואיציה שלך הוכיחה את עצמה כבריאה, במיוחד בעניינים הקשורים לגוף ולנפש, בהחלט יתכן ששווה לסמוך עליה ולהמשיך לאפשר את הצמיחה המסויימת הזאת שאתה מאפשר לעצמך עכשיו.

כאמור, אם אתה רק רוצה לחזק את השרירים ותו לא - הדרך בה אתה נוקט איננה הכרחית.

וכמובן, בכל מקרה עליך לוודא שכל הסימנים מעידים על כך שאתה פועל נכון. לדוגמה, אתה מרגיש שבריאותך וכושר תנועתך משתפרים כל הזמן, בכל הרבדים. במידה ואתה מקבל סימן בלתי נכון כלשהו (כגון כאב!) מובן לך מאליו, אני מקווה, שעליך להפסיק או לשנות.

כן, יש תרגולים טובים ובריאים שדומים מאד למה שאתה מתאר, אך אף מורה שאני מכיר (כולל אני עצמי) לא ייקח על עצמו להנחותם בהתכתבות מסוג כזה.

חיזוק או נזק!!!

שים לב, לעיתים אתה מתכוון לחזק דבר אחד וגורם נזק לדבר אחר.
יתכן ואתה גורם לעומס יתר על הברכיים, דבר שלבסוף עלול להוביל לנזק בלתי הפיך.
לא מספיק להתאמן חזק - חשוב להתאמן נכון!
את התשובות לשאלות שלך לא תמצא באינטרנט אלא בביתו של מורה רציני.

פיסול לא לומדים בהתכתבות
ריקוד לא לומדים בהתכתבות
ניתוח מוח לא לומדים בהתכתבות
אמנויות הבמה לא לומדים בהתכתבות
ואותו כנ"ל גם לגבי אמנויות לחימה

אינני מעביר ביקורת על השאלה שלך, היא לגיטימית בהחלט.
המדובר בגישה הכללית. מורה טוב יענה לך על כל אותן שאלות תוך כדי לימוד ותרגול.
אגב, את העמידה עליה אתה שואל לא פשוטה בכלל ודורשת הרבה שנות אימון.

בהצלחה!

למעלה