עמידת ראש

sebastian85

New member
עמידת ראש

עמידת ראש שכל הדם מתרכז בראש זה דבר בריא? לכמה זמן? מסוכן? קצת מידע בבקשה

ריכוז הדם בראש עלול לפגוע בעיניים,

אבל זו בעיה קטנה יחסית לעומס המופעל על חוליות עמוד השדרה הצווארי, שבנויות לשאת את משקל הראש - לא את כל הגוף! לדעתי האישית, עדיף להיתת ממתח עם הראש למטה, כך שהגוף נמתח ואין לחץ על הצוואר. שמעתי שיש מתקנים לזה, אבל אני בד"כ מוצא איזה מתקן-כביסה שכונתי, או מתקן משחקים באיזה גן ילדים

Reign Of Chaos

New member
ובמה זה מועיל?

אני יודע שבן-גוריון היה עושה עמידת ראש כל בוקר ואומרים שבגלל זה הוא זכה לאריכות ימים...
למה זה מועיל בכלל?

bennyTKD

New member
זו ממש שאלה קלה

אם לא תעמוד על הראש, איך תסתדר באוסטרליה, הרי הכל יראה לך הפוך...

אולי הוא היה חי עוד 10 שנים, אילו

לא היה עומד על הראש? קצת קשה להוכיח, לא? כשאני נתלה עם הראש למטה, אני נהנה מהמתיחה של עמוד-השדרה, בכיוון המנוגד למה שאני מכיר רוב היום; ומזרימת הדם והלימפה לחלקו העליון של הגוף, דבר שבדרך-כלל קורה בזכות העבודה הקשה של הלב ושרירי הרגליים. אבל אני אף-פעם לא נשאר עם הראש למטה יותר מדקה או שתיים.

האמת? לא יודע. אני עושה את זה פעם

בשכחתי, כך שלא נראה לי שהנזק המצטבר יגרום לבעיה רצינית... אילו הייתי עושה זאת באופן יומיומי, הייתי בודק יותר.

שי רגב

New member
אנחנו עומדים על הראש בכל אימון...

א. זה מחזק את שרירי הצוואר (חיוני וחשוב בג'ודו ובכלל...). ב. לפי המורה שלנו זה מפחית את היצר המיני(...). לטענתו זה חיוני (אצלי - בטוח!
עמ"נ להגיע לדרגת רוחניות גבוהה יותר. ג. זה חלק מהתרגילים של פלדנקרייס (וזו גם הסיבה שראיתם את ב.ג עושה זאת), והשיטה (פלדנקרייס) ידועה כשיטה בריאה וטובה ונכונה...

SideKick

New member
על איזה ראש צריך לעמוד?...

כדי להפחית את היצר המיני?
רק אני לא הבנתי את הקשר?

SideKick

New member
ולעניין פלדנקרייז...

משה פלדנקרייז אכן עבד עם בנגוריון והעמיד אותו על הראש. אולם לא מדובר בפקודת אימון באמנות לחימה "על הראש עמוד!", אלא בעבודה שונה לגמרי. פלדנקרייז עבד עם בנגוריון במשך חודשים רבים לפני שהעמיד אותו על הראש. במשך זמן רב הוכן הגוף כדי לקבל את העמידה הזו. תרגילי פלדנקרייז רבים שהביאו את חוליות הצוואר למקומן הנכון, כך שיוכלו לתמוך באופן טוב במשקל שאר הגוף, ותרגילים שלימדו את שאר הגוף לא "להפיל את המשקל" על חוליות הצוואר, אלא לתמוך את עצמו כלפי מעלה. ללא עבודה מתאימה והכנה שכזאת, אכן תוספת המשקל של כל הגוף יכולה להחמיר בעיות קיימות באזור הצוואר וחוליות הגב העליונות.

שי רגב

New member
פלדנקרייס

1. עמידת הראש עליה סיפרתי אינה מנותקת מתרגילי פלדנקרייס אחרים, שאנו עושים כחימום שיגרתי לפני כל אימון. 2. אם היית קצת פחות ציני (ולא מנסה להראות "מתוחכם"
) אולי לא היית שואל את השאלה (?) לגבי "יצר מיני ועמידת ראש".

bizhar

New member
מזכיר לי מישהו...

הוא מספר בדיחות מעל החגורה רק כשהוא עומד על הראש.

אנחנו עומדים על הראש בשבתות וחגים

בדרך כלל תוך כדי לעיסת גת, בשביל שהכל יעלה לראש. אחר כך אנחנו הולכים לצוד פרות באחו

bizhar

New member
אוהד, תשמע טוב!

יש לי לדרמן בשבילך. אפילו WAVE . פתח את מקלעת השמש ואח"כ תחזיר לי אותו נקי, אוקיי ?

למעלה