עמידות הקסטה במים

yaronin

New member
עמידות הקסטה במים

הי, יש לי אופניים (ראלי ספרינט) שעדיין באחריות. לפני כשבועיים הלכה לי הקסטה. לאחר בדיקה של חנות שרכשתי בה את האופניים, קבלתי תשובה שאין אחריות על החלק בגלל שהם מצאו בו קורוזיה ומים. אני מודה שרכבתי עם האופניים בתוך מים (חציתי נחל הירקון בחלקו המזרחי כמו הרבה רוכבים אחרים) וגם שטפתי אותם כל שבועיים. האם זה משהו ידוע שקסטות מסויימות לא עמידות במים\לחות? איך אם כך ניתן לשטוף קסטה מבלי לפגוע בה? תודה.

nintense

New member
רוב הקסטות עשויות פלדה...

ולכן אם לא מתחזקים יש חלודה. קסטה שסיימה חייה עקב חלודה תוך שנה מעידה על תחזוקה לקויה מאוד. עם זאת אתה בטוח שאמרו לך שאת הקסטה צריך להחליף ולא חלק אחר?

yaronin

New member
תחזוקה של קסטה

אני בטוח שצריך להחליף קסטה - כשמפדלים, הקסטה מסתובבת אך לא הגלגל.יש מין ניתוק בינהם. אני בטוח שזה לא קרה בגלל חלודה, אבל בחנות לא קיבלו אחריות על הקסטה בגלל החלודה. האופניים ברשותי מאפריל. בערך כל שבועיים עברו שטיפה, לא באמצעות צינור. פעמיים עברתי איתם בתוך מים. אני אשמח אם תוכל להסביר איך לתחזק נכון כדי שזה לא יקרה שוב? תודה.

etal2

New member
זה לא קסטה זה הפריילוף

הקסטה זה סתם אוסף גלגלי השיניים החיצוני שאתה רואה, ניתן לפרק אותו די בקלות,הפריילוף (או freewheel) הוא המנגנון שיושב מתחת לקסטה והוא חלק מהנבה האחורית. המנגנון הזה הוא שאחראי להעברת הכוח מהקסטה לגלגל והוא זה שאצלך התקלקל. ההמלצה הכי טובה היא להמנע כמה שניתן מלעבור במים עמוקים, אפילו אם זה כרוך בלהעמיס את האופניים על הכתף ולהרטיב את הרגליים. אם אין ברירה אז אחרי כל חציית נהר כזו כדאי לטפל באופניים טוב ולוודא שלא נשארו מים באזורים הרגישים שהם שתי הנבות והציר המרכזי. טיפול בנבות ברמה הזאת הוא יחסית מורכב ושונה מדגם לדגם ולכן רוב האנשים ישאירו את הטיפול לחנות, מדובר על פרוק, ניקוי וגרוז מחדש. הנה מאמר על טיפול בנבות, הדגם של הנבה שלך עלול להיות שונה כאמור.

assaf205

New member
יש לו קסטה הברגה

זה אומר שהפריילוף מחובר לקסטה כיחידה אחת ולא ניתן לטיפול או החלפה זה גם חלק מאוד זול כ100 ש"ח להכי איכותי ומאוד לא עמיד למים .

למעלה