עמידה מול קהל

• פותח הנושא gtg
  • פורסם בתאריך

gtg

New member
עמידה מול קהל

שלום לכולכם. לאחרונה קודמתי לעמדת ניהול דבר שמצריך ממני עמידה מול קהל (עובדים לקוחות ומנהלים) והעברת מצגות. בתפקידי הקודם כשלתי במשימה זו ואחת הסיבות שבעטיין לא קודמתי הייתה זו. מה אפשר לעשות כדי להתגבר על הפחד ולהעביר את המצגת ברמה טובה ואנא, בלי עצות לדמיין את הקהל ערום... לא עובד... יותר מביך ורק בשביל שיהיה ברור. זה לא שאין לי ניסיון... יש לי לא מעט ועדיין אני מתבלבלת טועה והורסת את המצגת תודה דבי

פחד במה

זהו פחד שקיים אצל רבים. לפי דברייך, את מודעת שהוא קיים בך ואף מציינת שבעטיו לא קודמת בזמנו, כי כשלת בהעברת מצגת מול קהל. חשוב שתביני שזכרון שלילי זה נחרט בזיכרון המוחי אצלך וגורם לך להתעצמות הפחד. ישנם אנשים שפחד זה אף "משתק" אותם לחלוטין ומונע מהם אפילו ללכת לכיוון של עיסוק בעמידה מול קהל (ישנו זמר שכתוצאה מרישום של תחושת כישלון מול קהל, אף הפסיק לתת הופעות ושר רק מול מצלמות) אך את, מודעת לפחד, לא נכנעת ורוצה להתגבר עליו ובכך כבר כבר עשית ממחצית הדרך לשינוי.כל הכבוד לך!!!!! עכשיו יש צורך להתמיר את רישום תחושת החוויה השלילית ברישום תחושת חוויה חיובית. ומכיוון שהמוח לא מבחין בין מציאות לדמיון,אפשר לנצל עובדה זאת לשם "תיקון" הרישום השלילי בחיובי.(סוג של היפנוזה עצמית) קיימות דרכים רבות לעשות זאת, הנה אחת מהן: את צריכה להשרות תחושת רוגע ובטחון על המוח (בהרצאה מול קהל) כדי לתקן את הרישום. את יכולה לעשות זאת באופן הבא: 1.בחרי חפץ או מפה בצבע שאת אוהבת או כל דבר שגורם לך לתחושה נעימה, מרגיעה ובטוחה. 2.תרגלי בסימולציה לבד בבית אך בקול,ו/או בדמיון (מול קהל לבוש כמובן באותו מקום בו כשלת בהרצאתך ודמייני את החפץ שבחרת) או מול אנשים שבטוח לך במחיצתם (חברים, משפחה וכד'), את הפרזנטציה העיקר שתהיה עם החפץ שבחרת. המוח צריך שהוא יהיה לך פיסית מול העיניים(או בדמיון) כדי שיקלוט אותו במהלך הרצאה. ובאופן הזה הרישום השלילי יותמר לרישום חיובי. תרגלי זאת מס' פעמים. ואז, בזמן אמת, כשאת עם החפץ כמו בסימולציה, המילים יזרמו ותראי שיהיה מוצלח. סמכי על עצמך. בהצלחה חמודה ושנה טובה לך סיון בייבה מרכז המגן 052-2524582

gtg

New member
מעניין... יש עוד?

תודה על העצה... יש לך רעיונות נוספים? למה בעצם כל כך פוחדים. אני מעריכה את עצמי מאוד. יש לי תואר שני ואני עובדת במקביל על הדוקטורט. אני מסתדרת מצוין חברתית ובין אישית ובכל זאת מול קהל כמעט מתמוטטת...

המונשרי

New member
ממליצה

על פורום דמיון מודרך וNLP. בטוחה שהמדריכים המקצועיים שם יוכלו לתת שלל עיצות מועילות ואופרטיביות.

תדמייני שאת מעבירה את המצגת

וההסברים לאנשים שעושים לך טוב, שגורמים לך להירגע. ככה שרדתי את כל ההרצאות שהעברתי כמשקית חינוך בצבא, לפני זה בקושי הצבעתי בכיתה לומר את התשובה מרוב ביישנות ופחד במה...

gtg

New member
איך אפשר

אני רואה את הפנים שלהם ומיד נעלמת לי כל יכולת לדמיין...

אני לא יודעת אם יש הרבה מה לעשות

בפעמים הראשונות... אני זוכרת את עצמי בפעמים הראשונות מרצה אל מול קהל ו/או מנחה ערב מיסטיקה. זה לא היה פשוט כלל וכלל אבל עשיתי את זה. לפני כן עשיתי הכנות. המון הכנות. שיננתי את החומר ,נשמתי, הרגעתי את עצמי, עשיתי מדיטציות כאלה ואחרות. בכל זאת ? התרגשתי נורא ! אז ראשית תמיד אמרתי לקהל שלי שאני מאוד מתרגשת ! פשוט כך, וזה מאוד עזר לי. אמרתי את זה בחיוך מסוים ועם קריצה של צחוק וזה תמיד עבד, הקהל היה כבר לטובתי :) שנית, זכרתי את דבריה של לואיז היי. בפעם הבאה אני אהיה טובה יותר. אף פעם לא הלקתי את עצמי על משהו ששכחתי או שגמגמתי קצת וכיו"ב. תמיד אמרתי לעצמי בסופו של דבר כל הכבוד ו... בפעם הבאה אני אהיה טובה יותר. זה חלק מהניסיון לדעתי אי אפשר להתחמק מזה. ההתרגשות הזו דווקא תורמת והמון ! הנה, אני כבר כמה שנים אחרי... בכלל שכחתי את זה :) שיהיה לך בהצלחה !!

gtg

New member
תודה הילה אבל...

לא קצת הגזמת? ההתרגשות תורמת המון? מה היא תורמת? אני לא מקודמת בעבודה ועושה מעצמי צחוק... עוד תרומה כזאת ואבדתי...

לא. לא הגזמתי כיוון שעבורי זה עבד

ביקשת עצה, וקיבלת. זה עבד בשבילי ואני חולקת מהניסיון שלי. ואם זה לא מוצא חן בעיניך זה לא אומר שזה פסול או מוגזם. אני מצטערת שאת/ה חושב/ת שהעצה שלי היא תרומה שגרום לאבדון שלך... נאמר כי מכל מלמדיי השכלתי קיבלת כאן הצעות שונות ומגוונות - הזכות היא שלך לבחור אם ובכלל, מה נכון לך. בהצלחה.

hayapollak

New member
עמידה מול קהל

מכירה לא מעט מנהלים/ות שלא טובים בזה אבל זה לא עצר אותם בהתקדמותם במידרג הניהולי. זה בעיקר עניין של טכניקה. וחשוב יותר - אם את בעלת ידע בתחום שלך או בתחום אותו את צריכה להעביר ולהרצות - אינני רואה מקום לפחד במה. משום שאנשים מייד יכולים להבחין אם את שולטת בחומר או לא. ואם את כן שולטת הם יקשיבו לך בעניין. מה ניתן לעשות בעניין פחד מעמידה בפני קהל - ראשית, אפשר לשבת.... ברצינות, אני מתכוונת שאת יכולה להתחיל להרצות או להעביר את החומר בישיבה דווקא ולא בעמידה. אם את חייבת לעמוד בגלל כמות אנשים גדולה, באולם גדול - כדאי לחשוב על חלוקת הקהל המאיים הזה לקבוצות קטנות של עד 12 איש, סביב שולחן עגול (אווירה אינטימית יותר ) כשאת יושבת.זה כבר פחות מאיים. שנית - הייתי מתחילה את ההרצאה אם משהו אישי יותר - מביאה משל עם מוסר השכל שיעלה חיוך על פני האנשים, אפילו נותנת זמן קצר לאנשים להביע דעתם וכו'. או מתחילה בלחלק איזו דוגמא, חפץ,אפילו פתק עם משפט מעניין שקשור לנושא אותו את מעבירה (אנשים אוהבים מתנות...) יש המון אפשרויות - אולי תהיי יותר ספציפית ותספרי מהו התחום שאותו את מעבירה בעמידה מול קהל.

כיוון

במקום לראות אותם כקהל תתקשרי עם כל אחד מהם יש שם אדם, ועוד אדם, ועוד אדם. נסי לתקשר עם כל אדם, ולא עם איזה קבוצה דמיונית. ("קהל"). הרי אם היית מתקשרת עם אחד מהם בלבד, היית מרגישה נוח. ברגע שאת שמה לב שאת נלחצת, את יודעת שהפסקת לתקשר עם אדם אחד מהם, או לראות את היחידים, ושאת מתקשרת עם הקבוצה שיצרת במוחך.

לעמוד מול קהל

לגמרי במקרה אני כאן, ובדרך כלל אני ממליץ לא לקבל עצות משוטה אבל הרגשתי חובה לתת לך את עצתי שכן לי זה עזר. לפתוח עם בדיחה או סיפור מצחיק על עצמך או על החברה בה את עובדת ישבור את הקרח לשני הצדדים.

IrisPeleg

New member
הרבה תירגול

מנסיון שלי, התרכזי קודם כל בעצמך ולא בקהל. המצב האופטימלי הוא שמישהו יצלם אותך במצלמת וידאו שוב ושוב. אחרי כל פעם נתחי את עמידתך, תנועותיך וקולך. בפעם הבאה שאת מצטלמת נסי לשפר את שראית שדורש שיפור. שימי לב שאת לא קפואה במקום או זזה יותר מידי דמיני קשר עין עם הקהל, ונתחי את עוצמת הקול ואופיו. אם אין מי שיצלמך, הצטיידי בטייפ ועימדי מול מראה. דברי את מה שאת צריכה להעביר ושימי לב אייך את נראת. ןהקשיבי למה שהקלטת. אחרי שתהיה בטוחה בעצמך, יהיה לך יותר קל להתמודד עם הקהל. נ.ב. קורס הנחיית קבוצות יכול לעזור

מממאיה35

New member
לתרגל לפני

לחברים, למשפחה, לעצמך. כולל תרגול עם מדידת זמנים (יש אופציה כזו בפאואר פוינט). מומלץ גם לתרגל לאנשים שבכלל לא מבינים, אולי ישאלו שאלות שיעזרו לך לשפר את המצגת. הרבה הרבה תרגול, מנסיון שלי, זה לא שכל פעם אני לא מתרגשת או מפחשת מחדש, אבל באמת שככל שמציגים יותר, הבטחון עולה..

gtg

New member
תודה רבה להיה שוטה מיכל איריס מאיה

עזרתן לי מאוד. את רוב עצותייכן התחלתי ליישם ועצם העיסוק בכך כבר עושה לי טוב מהבחינה הרגשית. הילה אני מצטערת אם חשת מותקפת על ידי. התכוונתי להעביר את תחושת מצוקתי ולא לבקר את עצותייך אלא לנסות להכין איך את לוקחת את זה לכיוון החיובי של החויה. ואני מעריכה את עצותייך לא פחות משל האחרו. שוב תודה אשמח לדווח בהמשך על התקדמותי

בהצלחה ../images/Emo24.gif

נשמח מאוד לקרוא על ההתקדמות וכן על מה עבד אצלך ומה חלילה לא...

הפניה לשני מאמרים בנושא

אני מבקרת כאן לעיתים תכופות אבל לא כותבת בדרך-כלל. אבל במקרה הזה חשבתי שאני יודעת על משהו שיכול לסייע אז אזרתי אומץ. לפני כמה זמן קראתי שני מאמרים שעזרו לי לפתוח את הראש בכיוון של להבין מה זה פחד במה ואיך מתמודדים עם זה. אחד נקרא פחד במה 7 מחשבות הרסניות והשני איך לביית פחד במה. גם ראיתי את מי שכתבה אותם בסדנה ויש לה הופעה חזקה ונעימה מאוד באותו זמן וזה הרשים אותי. כדאי לכן להיכנס גם לאתר שלה - יש שם הרבה דברים מעניינים לקרוא. מקווה שעזרתי ותדה שהקשבתן. ארמגדון99

למעלה