עמותת משפחה חדשה

עמותת משפחה חדשה

היי כולם, מה שלומכם?

האם אתם מכירים את עמותת משפחה חדשה?
אני לקראת כניסה לכל התהליך שנראה לי מאיים מרגע לרגע של הסדרת מעמד לבת זוגתי, שאנחנו על פי התכנון אמורים להתחתן עוד לפני שנתחיל אותו.

מרוב מידע שקראתי פה בפורום.. אני רק מרגע לרגע לא מבין כלום :). יותר מדי דברים מתבלבלים לי פה.

העמותה הזו עוזרת בהסדרת תעודת זוגיות ומעמד לבת הזוג הזרה.

הם מתחילים בפגישת ייעוץ עם עו"ד שהם ממנים בעצמם - והם גובים 600 שקלים על כך.

מנסיונכם, האם כדאי להזמין פגישת ייעוץ שכזו?
האם העמותה הזו אכן תעזור בתהליך זה?

תודה רבה,
אייל

randyloo

New member
אני לא ממליץ מהסיבות להלן

ראשית, אין כזה דבר תעודת זוגיות. זה מסמך שהם ממציאים ואין לו שום תוקף רשמי. שנית, הסדרת מעמד לבת זוג זרה הינו פרוצדורה מתועדת בנוהל מול משרד הפנים. הוא אמנם מעט מפחיד בהתחלה אבל רבים עוברים אותו בצורה חלקה. מכיוון שאין צורך בסיוע או התדיינות משפטית אין משמעות לעו"ד מלווה. זה כמו שלא לוקחים עו"ד לביטוח לאומי או לקופת חולים. הפורום כאן לכל עזרה או שאלה.

bluetartuga

New member
שלום אייל וברוך הבא

ארגון משפחה חדשה עושה הרבה דברים יפים אך מצד שני עושה הרבה דברים שהוא גובה עליהם כסף ,לעיתים בצורה מוגזמת מאוד! קודם כל אצל רוב עורכי הדין לא נהוג לגבות כסף על פגישת ייעוץ (שלא נאמר בה כלום כמובן כי אחרת....או שהיא נועדה להפחיד את השואל כדי שחלילה לא יחשוב שזה פשוט..)
לטעמי פגישת ייעוץ שכזאת היא שריפת 600 ש"ח לחינם ממש.
ואסביר
רוב, טוב כמעט כל המידע שאתה צריך - נמצא פה לפניך. כן, כן...מצאתי כבר אתרי עו"ד מכובדים שציטטו פוסטים מהפורום (בשינויי עריכה קלים. אתה מקבל פה בחינם ובביטחון שאף אחד לא ירמה אותך (אחרי הכל זה בהתנדבות ומרצון טוב) מספר עורכי דין בכירים בתחום הספציפי הזה גם אם אף אחד לא הסמיך אותנו...או קיי אנחנו לא עורכי דין, כי אסור להתחזור - אבל יש פה מומחים בתחום. מהטובים בארץ!)

רק מה- כדי להגיע למידע צריך להשקיע. אם אתה רוצה שמישהו אחר יעשה לך את העבודה תמורת כסף (והרבה! אם על ייעוץ החצופים לוקחים 600 ש"ח...תחשוב לבד) ואתה סומך עליו - זאת זכותך. ברוב רובם של המקרים לא רק שלא צריך עו"ד אלא הוא יכול גם להרוס (מחוסר ידע, מעצם העובדה שהוא צריך להצדיק בעיניך את הכסף ועושה "רעשי רקע" סתם, מעצם העובדה שמעורב עו"ד - עולות חששות אצל חלק מהפקידים כי לכאורה מדוע צריך אותו אם הכל אותנטי ועומד בקריטריונים וכו')

אני מציע לך - כמו לכל גולש חדש- לעצור לרגע, לכמה ימים ולעשות מחקר רציני- הפלוס- שהכל פה בפורום לא צריך לצאת מהבית.
קרא את *כל* מה שתחת "כלים ומידע" כולל הודעות נבחרות, קישורים, שרשורים נבחרים וכו'.
קרא מה זה ויזת ב1, מה זאת ויזת א5, אילו מסמכים צריך להביא (הכל שם אין צורך לפרט פה שוב) מה זה אפוסטיל, מה ההליך וכו'.

הרץ חיפוש מתקדם בפורום עם דברים שרלוונטיים לגביך (כמו ארץ המוצא של בת הזוג, מעמדה כגון נשואה, גרושה וכו', חתונה וכו')

קרא כמה שיותר עמודים אחורה בפורום. כן, גם עשרות עמודים. חלק מהדיונים לא יהיו רלוונטים לגביך, חלק רלוונטיים להמשך, ובאחרים תמצא מידע חשוב שאיתו תוכל לצעוד בדרך.

אחרי כל זה אם משהו לא ברור, לא הבנת או שלא קיבלת מידע מספיק- נשמח להשיב, בחינם ובשמחה , לכל שאלה שתעלה לך. זאת ההמלצה שלי.
בהצלחה!

bluetartuga

New member
הא כן - וגם המסמך שלהם שווה כמו נייר טואלט

זה עם הכלבלבים (כי הוא עולה הרבה....)
אין לו שום משמעות משפטית ואתה יכול לעשות לך מסמך כזה בעצמך, בניסוח שמתאים לכם ולחתום בפני עו"ד. אתה יכול לחתום בפני עו"ד גם על הצהרת העצמאות של המדינה שהקמת בקומה 6 (חזית עם מעלית, סביבה שקטה) גם לזה אין שום משמעות חוקית. :)

Hadas23091976

New member
שאל בני ונען:)

1 עמותת משפחה חדשה עושה המון דברים מבורכים אבל כפי שכבר ציינו לפני תעודת הזוגיות שלהם לא קבילה מבחינה חוקית ובטח שלא מכירים בה במשרד הפנים, כך שבעניין הזה הם ממש מטעים את הציבור
2 הפורום פה בשבילך לכל שאלה, תנסה לגבש לעצמך שאלות מסודרות בעניין הזוגיות או הנישואין שלך (חשוב לדעת מהיכן מגיעה זוגתך, כמה זמן אתם בקשר, אם יש או אין ילדים)
3 לא צריך עורכי דין באופן כללי, רובנו בפורום נעזרנו בידע מנסיון חברי הפורום והידע הזה לא רק שחוסך לך אלפי שקלים אלא גם זה ידע שבא להרגיע ולכוון אותך ולא ידע שבא להפחיד אותך ולהפוך אותך לנזקק של עורך הדין, עדיף לך לחסוך את מאות ואלפי השקלים הללו ובמקום סתם לשלם לעמותה תשקיע בחיים שלך עם זוגתך כי במהלך השנה הראשונה לפחות כל ההוצאות יהיו עליך, עד שהיא תקבל אשרת ב-1 שמתירה לה לעבוד ועד שתמצא עבודה
4 כל מה שאתה צריך זה להוכיח שהקשר שלך עם זוגתך הוא אמיתי, אז לשם כך שלב ראשון זה לגשת פיזית למשרד הפנים אליו אתה משוייך ולקחת רשימה של המסמכים שהם דורשים לתפיחת תיק לויזה על בסיס חיים משותפים, אם אתה נשוי זה שונה כי צריך להביא תעודת נישואין מחו"ל מקורית עם חותמת אפוסטיל
5 לכו לפי הרשימה - גם אתה וגם זוגתך, שכל אחד מכם יפעל להשגת הנדרש
מסמכים עיקריים הם: תעודת נישואין, תעודת יושר או היעדר עבר פלילי של בת הזוג מהמדינה בה היא הגיעה, אישור על רווקות לפני שהתחתנה איתך - הכל צריך להעביר להחתמה באפוסטיל במדינה שלה ולהכין העתקים, משרד הפנים מקבל מסמכים באנגלית אבל אם זוגתך מגיעה ממדינה שאנגלית אינה השפה הרשמית בה אז צריך להכין תרגום לעברית או אנגלית של כל מסמך ולהחתים את התרגום ע"י נוטריון וגם לעשות העתקים של התרגום
מסמכים נוספים נדרשים: הוכחה על פתיחת חשבון בנק משותף, תשלומים שונים כמו חשבון מים, חשמל וכבלים על שמכם, הצהרה מהעירייה על כך שיודעים שאתם חיים יחד, פירוט שיחות טלפוניות, צילום שיחות סקייפ ותדפיסים מפייסבוק, מכתבים ממשפחה וחברים שמכירים אתכם, תמונות מטיולים וארועים רצוי כאלה עם המשפחות והחברים מישראל - כל אלה לא צריך לתרגם או להחתים באפוסטיל רק לעשות העתקים (2-3 מכל מסמך) ולתת את ההעתקים לפקידה
יש לדאוג שדרכונים של שניכם יהיו תקפים ליותר מ-5 שנים
להביא כל הוכחה שרק אפשר שתשכנע שאתם זוג אמיתי לכל דבר ועניין ומרכז חייכם כאן בישראל

לאחר השגת כל המסמכים הללו יש לתאם פגישה ראשונה במשרד הפנים ולבוא עם כל המסמכים מסודרים בקלסר לפי נושאים
בפגישה תגישו את המסמכים לפקידה, זה קצר וענייני
לא רואה סיבה כלשהי איך עורך דין יכול לתת לכם מידע טוב ויעיל יותר מהחבר'ה המנוסים כאן בפורום, אז יאללה שאל וננסה לענות:)

בנוסף

עו"ד שעוסק בהגירה אמר לי שאם אתה בא למשרד הפנים עם עו"ד, זה מחשיד.
בכלים יש קישורים לנוהל של משרד הפנים, מפורטים שם המסמכים, ומה שאתה לא בטוח - שאל את המומחים בפורום.

למעלה