עמותת דרור - בזבוז זמן
אני מנסה בכל כוחי לא להתעצבן כשמוזכרת ה"עמותה" הזו. תמר דרור היא אשה עם הרבה רצון טוב אבל כמו לא מעט אנשים מסוגה לא מסתדרת עם מסגרות. לפני כ -4 שנים היא הצטרפה לאגודת ה.ל.ל. היה לה חלום לא מציאותי להקים הוסטל לקליטת יוצאים צעירים. בפגישה עם הנהלת ה.ל.ל, בה נכח גם עבדכם הנאמן, היא הציגה את ההצעה הזו וכל הנוכחים כולל היוצאים הבהירו שזה לא מעשי מסיבות כלכליות. בתגובה ,פרשה הגברת הנכבדה והקימה עמותה משלה. העמותה כוללת את תמר דרור, דרור תמר, תמי דרור, הגברת תמר דרור ועוד קומץ קטן של אנשים המתחלפים במהירות רבה.מכיוון שיש לה לא מעט קשרים היא הצליחה פה ושם לסייע במעט לקומץ יוצאים.כמובן שחלום ההוסטל נשכח מזמן. לצערי זהו עוד אחד מאותם מקרים שמעידים שהיהודים (דתיים כחילוניים) הם עם דפוק שעסוק כל הזמן בהתפצלויות. הדבר החכם ביותר לעשותו הוא דווקא לאחד כוחות. אילו הגברת הנכבדה היתה מסוגלת לעבוד בהרמוניה עם אנשים אחרים , היא היתה יכולה לתרום מהמרץ הרב שלה לאגודת ה.ל.ל. אגב, סיפור ההתפצלויות מזכיר לי בדיחה שהיתה נפוצה בחוגי השמאל בשנות ה - 70 וה - 80. טענו אז שהשמאל הקיצוני (מצפן ודומיו) שמנה בשיאו פחות מ - 1000 איש לא יפסיק להתפצל גם כשימנה רק אדם אחד. לימים, לפני כשנתיים פגשתי את אחד מאחרוני המתפצלים והתברר לי שהוא אכן לוקה בפיצול אישיות. בני עצבני, אבל בגלל האחריות שלו כאחד מזקני הפורום, מתאפק. סתאאאם.