עמותות

ציפי ג

New member
עמותות ../images/Emo104.gif

בימים ההם, בהם יוסאריאןלא היה אורח נוטה לענות, אלא בן בית ממש, הוא שאל שאלה זו: "לפחות פורמאלית, לפי סעיף 33 בחוק העמותות. אבל, אני לא מבין איך קבלת שכר מהעמותה, על ידי חבר עמותה, מתיישבת עם ההגדרה של עמותה, בסעיף 1 בחוק: "שני בני אדם או יותר החפצים להתאגד כתאגיד למטרה חוקית שאינה מכוונת לחלוקת רווחים בין חבריו, רשאים לייסד עמותה; העמותה תיכון עם רישומה בפנקס העמותות.". האם תשלום שכר מהעמותה לחבר עמותה איננה "חלוקת רווחים" בין חברי העמותה?" אתמול שמענו שיש עמותות בהן המשכורות מהוות 80% מההוצאות של העמותה.

עלינא

New member
זה באמת מעניין. אבל נראה לי ש-80%

מהמשכורות הן משכורות הבכירים. ידוע לי על עמותה שבה המנכ"ל מרוויח כ-500,000 שקל בשנה ורוב השכירים בה מקבלים שכר נמוך ואף מורידים להם בשכר "בגלל המצב הכלכלי הקשה...", בחג האחרון העובדים לא קיבלו מתנת חג בכלל (לעומת חגים קודמים שקיבלו תלושי קנייה) ולמנהלים במוסדות העמותה קנו מכוניות חדשות. כן, יש גם כאלה, אם לא רובן...

יפה שעוד זוכרים אותי ...

אבל אני לא בטוח שהשאלה שהעליתי אז קשורה לדו"ח המבקר. השאלה שלי לא היתה בקשר לשכר עובדי עמותה שאינם חברים בעמותה. השאלה שלי התייחסה רק לשאלה אם חבר בעמותה יכול להיות עובד שלה ולקבל ממנה שכר. לדעתי, התשובה צריכה להיות שלילית ולחבר בעמותה אסור לקבל ממנה כל שכר (ולא משנה אם זה שכר גבוה או נמוך).

למעלה