עמותות שירות לאומי

tala8

New member
עמותות שירות לאומי

שלום, רציתי לדעת אם יש עמותות נוספות (חוץ משלומית) לשירות לאומי חילוני שמוכר בחוק. חוץ מזה האם זה באמת נכון ששלומית לא מוכנה לקבל בנות סרבניות? ומה לגבי התחלת שירות באמצע השנה (למשל עכשיו...) זה אפשרי? המון תודה, טל.

תשובות חלקיות.

1. אין אפשרות להתחיל באמצע השנה שירות, בדרך כלל. גם אם דבר כזה יתאפשר, לא שווה לך, כי את תתקעי עם הרבה מאוד שעות להלשים. ההרשמה ל"שלומית" מתחילה בדצמבר, חכי כבר לשנה הבאה, ותירשמי עוד חודשיים. 2. ישנה עמותת "ש"ל", המוכרת בחוק, חפשי בקישורי הפורום. על כל מקרה, "שלומית" היא המבוססת ביותר והמוכרת ביותר. 3. השמועה על אי קבלת בנות סרבניות ל"שלומית" נכונה בערך כמו השמועה שאני דוברת צ'רקסית שוטפת. אל תאמיני לשמועות, אין בזה שמץ או רבב של אמת, כי לפי חוק בטח ובטח אסור לשלומית להפלות על רקע אמונה כלשהי. מי שמע על דבר כזה? כל מקרה בשלומית נבדק לגופו, ויש מספיק בנות שיצאו על מצפון ומשרתות ב"שלומית". לא צריך להיבהל
. מצטערת אם נשמעתי תוקפנית... - נעמה.

Mיקי_

New member
לגבי התשובה השלישית

זה לא נכון שזה שמועה, הייתה על כך כתבה בעיתון הארץ ועל שמועות לא עושים כתבות. ומעבר לזה כמנהלת פורום פציפיזם אני יכולה להבטיח לי שדיברתי עם עמותת שלומית בנושא, ובהחלט קיימת כרגע בעייתיות עם הנושא, אך לפחות כמו שהמצב נראה עכשיו, הם עדיין מקבלים בנות, אך בודקים כל מקרה לגופו.

Mיקי_

New member
זה לא מדוייק

1. של היא גם עמותה חילונית 2. לגבי סרבניות מצפון - כרגע המצב עם שלומית עומד על בדיקת כל מקרה לגופו. 3. יש מקרים שניתן להתחיל גם באמצע שנה, לרוב לא.

בקשר לשרות באמצע שנה.....

דווקא כן אפשר,אני מכירה מישהי שלפני השרות טסה לחו"ל....והתחילה את השרות באמצע שנה ....זה הכל תלוי בעמותה..... I'm being haunted by a whisper A chill comes over me I've been trapped inside this moment I'm not victim, I'm not a freak

Mיקי_

New member
כמו שכתבתי, יש מיקרים שבהם זה אפשרי

לרוב לא. מיקרים משמע מיעוט שכן אפשר להתחיל במהלך השנה.

1477

New member
התחלה באמצע שנה

יש המון מקרים של בנות שעוזבות באמצע או בתחילת שנה... אני קבלתי פטור מצפון ברגע האחרוןוהצלחתי למצוא מקום ולהתחיל ישר... תחשבי שאם תחכי תתחילי עוד שנה את השירות, עדיף לך תמיד לבחון את כל האפשרויות, תבדקי טוב טוב בעמותות השונות... בכול מקום יש תפקידים פנויים... ותמיד יכול להיות שמשהו שתרצי יהיה במקרה פנוי... המון המון בהצלחה

tala8

New member
עוד שאלה קטנה...

מה ההבדל בין ש"ל לשלומית? באיזה עמותה עדיף לשרת? שוב תודה, טל

Ronitka

New member
אני באמת לא מבינה למה...

לפתוח הודעה חדשה באותו נושא שהזכרת קודם ?! חבל מאוד שפתחת שרשור חדש, היית ממשיכה כבר בהודעה הקודמת.

Mיקי_

New member
../images/Emo45.gif

זה כמו לשאול מה ההבדל בין בת עמי לעמיעד, שתיהן עמותות שעובדות עם חילונים. של היא עמותה יותר צעירה ולכן יש לה פחות וותק וניסיון ופחות תקנים, אבל מה שחשוב בעצם זה לחפש את המקום שמתאים עבורך ואם לא תלכי לבדוק את שתיהן לא תדעי מה מתאים לך. ולהבא בהחלט כמו שאמרה רונית'קה ל-ש-ר-ש-ר

מילים כדורבנות!

כפי שהמלצת לבדוק כל עמותה לגופה ולהחליט מה טוב, מיקי, אני חושבת שצריך לעשות אותו הדבר לגבי אותן שמועות-לא שמועות שקשורות לקבלת פצפיסטים ל"שלומית". יכול להיות שאכן אין מדובר בשמועות בלבד, אבל מה שלא יהיה, הנושא הזה עדיין לא תקף באף חוק, ואין שום סיבה לנסות להיות "מקרה לגופו" בעמותת "שלומית". הרי יש מספיק מצפוניסטים שמשרתים דרך "שלומית", לא?

tala8

New member
נו מילא

אני באמת ממש מצטערת על הטעות האיומה. לא התכוונתי. מה לעשות? אני לא כ"כ בקיאה בענייני פורומים. אבל אני לא חושבת שזה כזה נורא ודורש תגובה מיוחדת בנוגע למשהו כ"כ תפל...

למעלה