עמותות לרפואה סינית

עמותות לרפואה סינית

(יעל, אם ההודעה הזאת לא שייכת בבקשה למחוק!) שלום לעוסקים ברפואה סינית, ראשית בקשה: אם יעל תחליט לא למחוק, אשמח אם התשובות יהיו לנושא ולא לאנשים. נימוס והתחשבות... ושאלתי: הגיע אלי מכתב מעמותה אחת, המתריע על הסכנה לקידום הרפואה הסינית בארץ, אם אתמוך בעמותה שניה - שעד היום לא ידעתי על קיומה. בשתי העמותות חברים מהבכירים בתחום בארץ. מישהו יכול להסביר, בלי השמצות ועלבונות, מה ההבדלים בין העמותות? האם הבעיה ביניהן היא אישית או עקרונית? ושוב - בנימוס!... עוד מעט יום כיפור... תודה, דוד

avorly

New member
בקשר לעמותות

הויכוח כרגע בין העמותות הוא על יוקרה וכמה אנשים יהיו רשומים אצלהם. אלה ממש ויכוחים פוליטיים. החוק לרפואה משלימה עבר כבר קריאה ראשונה, כמו שאתה יודע. מחר יש בתערוכת אלטרנטיבה דיון לגבי החוק וישומו. שווה ללכת ולשמוע, ואולי נחכים. אני יודעת שמחר יחולק החוק לכולם, כפי שהוא אושר, וכולם יוכלו לעיין בו. בברכת רק בריאות, אורלי שתהיה לכולנו חתימה טובה

קשור ועוד איך קשור..

אני אנני מעורה במתרחש אך אוכל לנסות להסביר לך מה קורה עפ"י הבנתי בלבד. בתחילה היו אגודות רבות - אגודת המדקרים , אגודת האקופנטוריסטים , איגוד הרופאים הסינים , איגוד בוגרי מדיסין וכו´.. לפני כ 5-6 שנים הוחלט לאגד את כל האגודות לאיגוד על שייצג את כולם וישמור על האינטרסים מתוך הנחה שכמות היא כוח.. לפני מס´ חודשים החל סיכסוך בין חלק ממנהלי האגודה כשבסופו אחד מהמנהלים פוטר / התפטר ( תלוי איזה צד שואלים) איתו הלכו עוד מס´ ידועי שם והקימו אגודה משלהם מתוך טענה כי אגודת העל אינה מייצגת את האינטרסים של הרפואה המשלימה . המכתב שקיבלת בא מטעם אגודת העל בבקשה וניסיון לשמור על אחדות ולמנוע פילוג. אני מאמינה כי בימים הקרובים נקבל מכתב מטעם האגודת הפורשים שיגיבו ויסבירו מדוע עלינו להצטרף לשורותיהם.. זה על רגל אחת כל הסיפור , מסתבר שגם על טובי המטפלים וההוליסטים שבינהם לא פסח חטא היהירות והכבוד.. אפרופו יום כיפור... שנה טובה יעל

אדומה2

New member
כן, זה גם מה שאני הבנתי

הבעיה היא שברגע שיש פילוג אז כשמשרד הבריאות ירצה למנות את לשכת האקופונקטורה (או איך שלא יקראו לגוף שיאשר רשיונות לכולנו), הוא יפנה לאגודה אחת ואז האגודה השניה פתצאום תקפוץ ומשרד הבריאות יעצור את הכל שוב ואז ירדו לטימיון שנים של עבודה והתקדמות והכל שוב יעצור. משרד הבריאות יפנה לאגודה עם הכי הרבה חברים בה, אני הבנתי שהאגודה החדשה פונה לציבור המטפלים והסטודנטים ואומרת להם להצטרף אליהם בחינם, כאשר האגודה שכבר קיימת מבקשת דמי חבר על פעילותה. שזה שיקול לא קטן. בקיצור- בלאגן רציני, וזה מעצבן שבגלל כמה בעיות אגו כולנו נידפק מכל הסיפור הזה. אני מקווה שלא כך יהיה המצב.

ואני חשבתי שאני הרשע היחד

שחושב ככה! ורק בשביל להגיש אמרתי לכם, אז שהיה אחד הכנסים הראשונים של אחת האגודות עוד בימי לימודי באותו מוסד (והאדומה יודעת) כבר אז היו הצהרות של פילוג ואנחנו היא ה"אגודה" והאחרת לא ובעצם הם לא בסדר וכו´ בקיצור מה שיקרה זה שהחוק יקח לו קצת זמן לעבור. ודרך אגב משהו שם לב להערות שלי לגבי החוק?!

אדומה2

New member
מספר עדכונים

טוב, הייתי היום בכנס שעשו במסגרת ביה"ס מזרח מערב, והיו בו אולי 30 איש, ביניהם סטודנטים של מזרח מערב, ואנשים שהתעניינו ללמוד דיקור באופן כללי. סליחה רגע שאני מערבת פה את תחושותיי הכנות אבל- חברים, אם לא נהיה הרבה אנשים מטפלים שמסורים ומעורבים בעניינים האלה, לא יקרה כלום בעניין!!! -- ניסיון לעורר עניין אני אשמור להזדמנות אחרת.... :) אז ככה: עמד איש רהוט ומעניין, שלמה שוהם, ודיבר וניסה להאיר לקהל הזעום את שאומרת הצעת החוק ולסיכום העניינים אני אומר כך: א. איך שהחוק מנוסח היום (ושלמה שוהם אמר- שהוא שופט בדימוס ויש לו ניסיון בדברים הללו- שהצעות חוק משתנות בין קריאת חוק האחת לשניה), חולה בא לרופא המשפחה שלו ואומר שהוא רוצה דיקור, הרופא (שאין לו רקע ברפואה סינית) מסביר לו אם זה טוב או לא טוב ואחר כך, לפי החלטתו, כותב הפניה. מיד אתם שמים לב שהסיפור הזה אינו טוב כל כך. אני בדיעה שאשמח לקבל מהרופא המטפל מכתב שמספר על מצבו הרפואי של המטופל קרי מחלות רקע, תלונה עיקרית, בדיקות דם, רנטגן אם צריך וכו´, ממש כמו הפניה לכל רופא מומחה. ב. ענייני ועדה מייעצת: שלמה שוהם הצביע קודם כל על הסמנטיקה של העניין, שוועדה מייעצת כשמה כן היא, אין לה סמכויות אחרות פרט ליעוץ. לפי החוק, יש פירוט שאומר שכמות אנשי המקצוע הרלבנטי (דיקור) שיהיו בוועדה היא במיעוט (3 אנשי מקצוע לעומת 4 על השאר), מה שמאוד בעייתי. אז יש פה שתי בעיות- אנשים בוועדה שאינם יודעים את המקצוע, שמייעצים לאדם (שר הבריאות או המנהל שהוא מנכ"ל משרד הבריאות) שגם הוא אינו מבין במקצוע, וגם הוועדה הזו היא רק על תקן וועדה מייעצת, כלומר האיש המחליט הוא איש שאינו מבין דבר אחד בסיפור הזה שנקרא רפואה סינית. גם הסיפור הזה אינו מבטיח במיוחד. ג. דבר אחד טיפה יותר חיובי אולי- שלמה שוהם עומד היום בראש נציבות שאיני זוכרת את שמה אבל דרכה עוברות כל הצעות החוק החדשות (שקשורות לכל מיני נושאים ומדברים גם על העתיד... אוף, אני ממש לא זוכרת את הכותרת)שגופים שונים רוצים לקדם. הוא תמיד תמך בדיקור, עוד לפני שעמד בראש הנציבות הזו בכנסת, אבל עכשיו יש גוף מתוך הכנסת שתומך בהצעת חוק וגם מייעץ כיצד להביא את החוק למצב שיהיה כמה שיותר בעדנו. שזה דווקא עובד לטובתנו. כדברי סיכום- החוק אומנם עבר קריאה ראשונה אבל זה לא בטוח שבנוסח הזה יש לנו הרבה מה לשמוח. פתאום גם גיליתי שכל המטפלים הללו שמסתובבים עם תואר של Licensed Acupuncturist (או מה שזה לא יהיה), אינם אנשים בעלי רישיון עבודה מטעם מדינה כזו או אחרת (מחוץ לישראל), אלא בעלי אישור כזה מהמוסד בו למדו. אז רגע, למה אנחנו מתעקשים על חוק אם אפשר גם אחרת? אני באופן אישי לא ממש הבנתי אם החוק זה דבר חשוב נורא או שמא אפשר לעשות את הליגליזציה של העניין כמו מקומות אחרים בחו"ל על ידי האישור הזה. אם מישהו יכול להסביר לי את זה אני אשמח. לגבי ענייני העמותות: קודם כל רובניהוד יקר, חשוב להבהיר שאומנם יש דמויות בעמותה שהן אותן דמויות מהמוסד שאתה כל כך לא אוהב,אבל הן לא קשורות. המוסד והעמותה הם שני דברים נפרדים. המוסד תומך בעמותה הזו לא בגלל שדמות כזו או אחרת נמצאת שם, אלא כי מדובר על משהו שחשוב לכל בתי הספר- ויותר מזה, חשוב לסטודנטים ולכל המטפלים שיצאו מכל בתי הספר. לא ממש בטוח שהם- יוצאי העמותה, החליטו עם הקמת עמותה חדשה, אלא הם קוראים לעצמם פורום והם רוצים להקים מין בסיס אינפורמציה שמשותף לכולם. לא היו השמצות לכאן או לכאן, אבל היו רמיזות מסוימות לכיוונים פחות חיוביים, אני אגדיר זאת ככה. אבל זה היה מינורי. יוסי מורגנשטרן אמר דבר אחד חשוב (ובזאת אסיים את הדיווח מהשטח)- קהל המטפלים היום ברפואה סינית אדיש לקידום הדברים. אם אנשים לא מאמינים בדרך- סבבה. אבל אם כן מאמינים וכן רוצים את הדברים וכן תומכים- עליהם להראות תמיכה אקטיבית, לא פאסיבית. לכנסים מסוג זה, שכולל גם קידום מכירות אבל יותר חשוב מזה, מדבר על, בסופו של דבר, העתיד שלנו, חשוב שיהיו יותר מ- 30 איש (או כמה שזה לא היה), צריכים להיות יותר. כאן אדומה2, מרכז הירידים, תל אביב. :)

../images/Emo47.gif הוכתרת ככתבתינו מהשטח

ראשית תודה על העידכון המפורט.. הייתי רוצה רק להגיב על נושא האדישות.. שאני באופו אישית חוטאת בו.. יש לי מן תחושה שכל הזמן מנסים להפחיד אותנו בכל מיני איומים של אם זה לא יעבור בכנסת לא תהיה לי פרנסה .. ואם זה כן יעבור ואני לא אשלם להם 300 ש"ח החוק לא יחול עלי.. וכך או כך ,, בשקט בשקט בלי חוקים וקביעות מבינים כולם כי הרפואה המשלימה חייבת להשתלב מבערך הרפואה הן בקו"פח החולים והן בבתי החולים הן מתוך אמונה ותוצאות טובות והן מתוך צורך של הלקוחות ושל קהל המבוטחים. אין זה אומר שאני נגד , אבל לעניות דעתי ,ובתחושת הבטן שלי אני לא מרגישה שזה יותר מסחרי מהתנדבותי.. מצד שני אולי זה כל זה רק תירוץ לאדישות - מי יודע..

אדומה2

New member
קודם כל- תודה על הכתר :)

אני מאוד מבינה מה שאת אומרת יעל, גם לי יש את התחושה הזו. יחד עם זה ישלי את התחושה שקופות החולים הכניסו את הרפואה המשלימה תחת קורת גגם לא מתוך הבנה שהעניין עובד אלא מתוך אינטרסים לא טהורים מצידם. אבל גם שם יש מיגבלות מגוחכות עבורנו, וזה אבסורד. מה שחסר פה באמת זה גוף שמייצג את מה שרפואה סינית גודלת בו, את העקרונות ואת ההבנה שלא צריך להיות רופא MD כדי לדקור אנשים. הם אפילו לא יודעים להגדיר דיקור כמו שצריך, או רפואה סינית לצורך העניין. באמת שאני מבינה אותך, אבל נראה לי שצריך להתאגד למען הפגנת כוח ציבורי שיעורר עניין ציבורי מעבר לקוריוז של "מגניב, אני הולך למדקר שלי ואני מרגיש את הצ´י זורם לי במרידיאנים", אני חושבת שאת יודעת למה אני מתכוונת. הם אוהבים להפחיד, אני מסכימה, ולפעמים זה יוצא דרמטי מדי, אבל המחשבה שאפשר להגיע לאיזה שהוא מצב שיהיה אפשר לעשות דילול של השרלטנים ולהפוך את התחום למשהו חוקי ומוגן כמו כל תחום אחר מאוד קוסם לי ונראה לי שווה לנסות להשקיע בו.

esunshine

New member
תודה על העדכון../images/Emo65.gif

נשמע בהחלט מעניין, הבעיה כפי שהגדרת אותה היא הפאסיביות של המטפלים. הצורך ברשיון מוכר ארצי ולא בית ספרי לדעתי מאוד חשוב. חשוב שיהיה חוק המסדיר עבודה של רופאים סינים, ואני גם מסכימה איתך שהרופאים הקונבנציונאלים אינם בדיוק רופאים סינים...מכיוון שללמוד את התורה הסינית לא מספיקה שנה...והם יותר טכנאים של השיטה..מה שלא תמיד עושה אותם פחות טובים אך בכל זאת... את צודקת שבחלק מההרצאות בכנס היה קידום מכירות, ולכן לדעתי, לא הייתה היענות רבה.. כמו כן ההרגשה של חוסר האיחוד מונעת ממטפלים להיות פעילים.. לכן בראש ובראשונה יש לדבר על גוף מייצג אחד, ואז אפשר יהיה להיות חלק ממנו.. שבת שלום וגמר חתימה טובה שמש זורחת.. ד"ש לשמש...

אני אישית אינני יודעת,

ולמען האמת זה גם לא מעניין אותי.. בכל פילוג יש קצת אידיאולוגיה והרבה עניין של כבוד..

למעלה