עמוד חשמל

גומיה

New member
עמוד חשמל

אני לא ממש בטוח אם זה המקום הנכון אבל בכל זאת אנסה... במרחק של כמה מטרים (3 ) מפתח בייתי מתנשא עמוד חשמל. מדובר על עמוד מברזל שבו יש כמה "קומות" של חוטי חשמל. שאלתי היא האם יש מישהו שעוסק במדידת כמות קרינה מסוכנת? היכן ניתן למצא את נהלי חברת חשמל בנוגע למרחק בטיחותי מבתים, וכמו כן האם יש מישהו שנתקל בבעיה דומה בעבר. תודה רבה.

fireman

New member
הרגל של העמוד נמצאת 3 מטרים

ממך או שהתילים (הכבלים עצמם) נמצאים במרחק של 3 מטרים מהחלון שלך?

גומיה

New member
הרגל

הרגל של העמוד נמצאת כמה מטרים מן הבית. העמוד מתנשא לגובה של בערך 7-9 מטר. לגרים מעלי המרחק לתילים יותר קרוב. מדובר בבית בעל 2 קומות. אני נמצא בקומה הראשונה.

fireman

New member
יש לך אפשרות להעלות תמונה?

למרות שלפי הגובה שתיארת לא מדובר בעמוד מתח גבוה

wil

New member
רק הערה לגבי ה"קומה" התחתונה

זו עם החוטים שיוצאים לכל ארבעת הכיוונים - מדובר בתשתית טלפון של בזק, ולא בכבלי חשמל. הקרינה מהנ"ל זניחה ביותר. לגבי ה"קומות" העליונות - מתח גבוה (=עמוד חשמל רגיל לגמרי)

singera

New member
מה תשתית של בזק כבר עשרות שנים

שבזק זה תת קרקעי, בקומה התחתונה זה 220V ולמעלה זה כמה אלפי וולטים אולי 10KV איני זוכר

רשר

Well-known member
מנהל
כנס לאתר המשרד לאיכות הסביבה

הזמן אחד הבודקים מהרשימה, או פנה לח"ח שיבדקו את המצב בביתך ובחצר, אם בכלל יש בעיה היא תהיה מהכבלים שיוצאים מהקרקע (באדום) החוטים שיוצאים ל 4 הכיוונים הם כמובן חוטי חשמל במתח נמוך 250/400V

F00D Is G00D

New member
שאגב

סביר מאוד שהכבל הזה הולך לאיזה חדר שנאים קרוב, וזה כבר הרבה יותר מפחיד מבחינת הקרינה...

גומיה

New member
ח"ח...חחח

להזמין את חברת חשמל? אני ממש בספק אם התוצאה שלהם תהיה אובייקטיבית... זה יהיה משהו בסגנון של "אל תדאג", "יהיה בסדר, סמוך עלי"...וכו'. ועוד שאלה. נניח ומישהו חיצוני (מהרשימה של המשרד לאיכות הסביבה) בא ומצא ממצא לא תקין. מי אמור לטפל בזה? האם אני אמור לקחת את תוצאות הבדיקה ולהגיש למישהו? או שבמקרה של ליקוי זה עובר באופן אוטומטי לטיפולו המסור של המשרד לאיכות הסביבה? תודה

רשר

Well-known member
מנהל
כל בודק חייב לתת תשובה במיליגאוס

לאור התשובה תחליט איך להמשיך, מי שמפעיל בח"ח מכשיר בדיקה לא עושה חשבון להנהלה כמה יעלה התיקון אחרת הוא יאבד את רשיון העבודה שלו.

רשר

Well-known member
מנהל
חיפוש בפורום יניב קצת תשובות

כללית אם המתח הוא 250/400V אין כל סכנה ויש לך בתוך הבית קוים יותר קרובים. אם המתח גבוהה: יש לגביו ויכוח בין המומחים בעולם ומחקרים שסותרים אחד את השני. בתמונה עמוד מתח גבוה עם שנאי, דומה לעמוד ליד ביתך?

למעלה