עמה שאלות...

• פותח הנושא stac
  • פורסם בתאריך

stac

New member
עמה שאלות...

1. מה ההבדל בין, עתודה, עתידים, שחקים ? 2. אני בדילמה קשה מאוד, יש לי כמה אופציות לעשות עם עצמי לאחר סיום י"ב, א. מסלול עתידים ב. מסלול הנדסאי אלקטרוניה ג. יחידה מסווגת במודעין כתכניתן שאפילו לא מגלים לי את השם שלה לפני שאני יתחיל את הקורס. ד. לשרת בצבא רגיל ולראות לאן ישלחו אותי אני ממש לא מה לעשות עם עצמי ומה יותר טוב אני חושב שאופציה א וג נראות לי סיברות מאוד, אבל עתידים זה עתידים וזה מהנדס, כך שלמרות כל המסווגיות של המודעין מהנדב יותר שווה מתכניתן מה אתם חושבים

הבדלים

עתודה זה תואר. עתידים זה תואר עם תמיכה כלכלית מוגברת מהצבא, מעונות, לפ-טופ ועוד רבים וטובים. מיועד בעיקרון למלש"בים מאיזורי פיתוח. שחקים זה מסלול בחמ"ן. הייתי במיונים של זה ואמרו לנו שם ש"אנחנו לא יכולים להגיד לך על מה אתה חותם שנה קבע, אבל סמוך עלינו, זה מעניין". אני לא סומך עליהם :) שב ותחשוב לך מה אתה רוצה לעשות בחיים. קח בחשבון שעתודה זה המון זמן ובמודיעין אתה צריך לחתום שנה קבע מקסימום... תעשה את השיקולים.

יוסי99

New member
תראה תשמע

1. עתידים - תראה עתודה במדעים מדוייקים זה כידוע לא הלהיט הכי גדול, מאד תלוי בתחום ובמזל. היתרון הגדול - בעתידים מקבלים די הרבה כסף. אם זה פונקציה מבחינתך, אז לך על זה. אם אתה מאמין שתוכל להסתדר גם בלי וללמוד בעתיד, אז לא הייתי ממליץ. 2. מודיעין נשמע לי הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות, הן מבחינת עניין, ידע, שכר בעתיד, וכד´. הבעיה היחידה יכולה להיות אם הם רוצים שתחתום קבע לטווח ארוך, ואז אתה צריך לשקול עלות מול תועלת. יחד עם זאת צריך לזכור שהרבה תכניתנים משלימים בזמן הצבא לפחות חלק מהתואר באוניב´ הפתוחה. 3. עתודה (לא כולל רפואה שזה קצת שונה) = דחיית שירות ללימודים+ מענק 10000 ש"ח לשנה + קבע 3 שנים + קק"צ + סיכוי טוב לשיבוץ חרא + אפשרות ללמוד לתואר שני בצבא בד"כ + 3 שנים במשכורת רעב + 3 שנים במשכורת סבירה ותנאים טובים, אבל בד"כ פחות מאשר באזרחות. פחות או יותר. עתידים = בדיוק כמו עתודה, אבל מקבלים משהו כמו מענק כפול, ועד השנה קיבלו גם מחשב נייד. מיועד לבני עיירות פיתוח וכד´. שחקים = פרוייקט הדגל של חמ"ן. קורס חצי שנה (או במסגרת צבאית או שלא, תלוי בענף). קבע מסוים, רק לבנים. 4 או 5 ענפים של מודיעין, שמטעמי בטו"ש לא נפרט אותם כאן. הרוב בתחום הטכנולוגי, אבל יש גם חקר מודיעין (גזרות, מלחמות, מידע מסווג וכד´). רוב הבוגרים יוצאים ליחידות מובחרות לש חמ"ן, חלק ליח´ הטכנולוגית של 8200, הידועה גם כ "מועדון 8200" שבו חברים כמה וכמה מהישראלים הבכירים והעשירים ביותר. בד"כ בקורסים הטכנולוגיים בכל מחזור אחד מהחבר´ה פותח חברת היי-טק, וכמה אחרים הולכים לעבוד אצלו. בקיצור, שירות מרתק, חבר´ה איכותיים מאד, כסף וידע לא חסר, כל עוד אתה בחלק הטכנולוגי ואתה טוב. המינוסים זה הקבע, וכמובן אם הגעת לתפקיד לא טכנולוגי, הרי שתעסוק בדברים מעניינים אבל באזרחות לא יהיה לך יותר מדי מה לעשות עם זה. בנוסף ישנן שמועות על כך שחלק גדול מהמסיימים מתפקדים כפקידים, ולא עושים שום דבר יותר מדי מרתק.

wiz

New member
טעות בסעיף הראשון...

"עתידים" זה פרוייקט לתלמידים מעיירות פיתוח ומהפריפריה, שמאפשר לימודים לתואר ראשון במקצועות ההנדסה והמדעים המדוייקים. במסגרת התוכנית מקבלים מענק כספי (מעונות, שכר לימוד), לפטופ, ועזרה של חונך מהמוסד בו אתה לומד, שנמצא בשלב יותר מתקדם של הלימודים
. לפי דעתי הפרוייקט ממש טוב (אם אתה רוצה הנדסה או מדעים מדוייקים), וכדאי לא רק בגלל שרוב ההוצאות מכוסות ע"י הצבא, אלא גם בגלל שמציעים לך עזרה בלימודים עצמם. בקשר להנדסאים - אני אישית באותה דילמה... אני חושב שהשנה וחצי האלה הן ממש בזבוז של זמן, מה גם שהשוק של היום דורש הרבה יותר מהנדסאי אלקטרוניקה... מצד שני, אם אתה רוצה ג´וב ושירות קל בצבא, ולא בא לך לחתום קבע ארוך מדי - זה הפתרון. רובם של אלו שאני מכיר שעשו את המסלול הזה יצא מרוצה, אבל שוב - תלוי מה השאיפות שלך, וכמה אתה בטוח שזה התחום בו תרצה לעסוק בהמשך... wiz

odedee

New member
טעית בנושא השכר

העתודאים המאושרים שמשרתית ביחידות "מזכות בדירוג-מחקר" ועומדים בדרישות לקבלת דירוג מחקר, מקבלים שכר גבוה ביותר, שקשה מאד להשיג באזרחות עם גיל וותק דומים. בוודאי במצב השוק הנוכחי שהוא "על הקרשים". סרן/רס"ן בדירוג מחקר "ג" או "ב" יכול לקבל בצבא נטו של 11,000 עד 13,000 ש"ח. קשה מאד לקבל כזה נטו מחוץ לצבא כיום. מי שאין לו דירוג כזה יקבל משכורת נטו בסדר גודל של 7000 עד 9000 ש"ח, בתלות בפרמטרים אישיים שונים. כמה הסתייגויות: 1. ביחידות רבות כלל לא ניתן לקבל את הדירוג הזה. הוא קיים למשל ביחנ"ס של חיל החימוש, ביחידות מודיעין שונות, וביחידות מסוימות של ח"א וח"י. מסיבות מובנות הצבא אינו מביא לידיעת עתודאים צעירים מידע על העניין הזה. רוב העתודאים *אינם* משרתים ביחידה המזכה בדירוג מחקר. מאחר שעתודאי אינו יודע בתחילת לימודיו (בעצם גם לא ממש בסופם...) באיזה יחידה ישרת, הוא עשוי לקבל שכר מעולה או שכר בינוני - תלוי במזל בעיקר. 2. ניתן לקבל את הדירוג רק בתנאי שהמקצוע מזכה, ושלמדתם תואר ארבע שנתי או שיש לכם תואר שני. אם למשל בחרתם ללמוד פיזיקה או כימיה במסלול תלת-שנתי - נדפקתם. לא תקבלו את הדירוג גם אם אתם ביחידה מזכה. שווה לדעת! 3. כדי לקבל את הדירוג נדרש פז"ם מסוים במקצוע (עבור דירוג ג - שלוש וחצי שנים. יותר לדירוג ב, ודירוג א הוא רק לותיקים מאד). קק"צ והשלמה חילית אינם נחשבים לפז"ם במקצוע... משמע, לא ניתן לקבל את הדירוג הזה עד שאתם בקבע לפחות חצי שנה (אם עשיתם קק"צ והשלמה במילואים לפני הגיוס) או שנה (אם עשיתם קק"צ והשלמה רק אחרי הגיוס). במהלך זמן זה תקבלו את השכר הנמוך יותר. אם שנה מתוך שלוש שנות קבע תקבלו שכר בינוני, זה מקטין כמובן את האטרקטיביות. 3. כדי לקבל את הדירוג נדרש גם להגיש תיק עבודות במקצוע. זה כאב ראש לא קטן, צריך רשימת עבודות "מחקר" - מודפסות, כרוכות, מאושרות ע"י סמכות מקצועית (בדרך כלל ראש המדור)... זה שווה את הכסף כמובן, אבל חשוב לזכור שלוקח המון זמן להכין את זה. לכן עדיף לברר מוקדם ככל האפשר את הדרישות מהעבודות האלה ופשוט לייצר כאלה עבודות ממה שאתם ממילא עושים במהלך השירות. אחרת נקלעים למצוקת זמן בתחילת הקבע - כי איחור בהגשת העבודות האלה לוועדת דירוג מחקר משמעו דחייה של תאריך הזכאות לדירוג, ולכן שכר נמוך יותר לאורך תקופה ארוכה יותר. זהו.

Hawk17

New member
שאלות בנושא דרוג מחקר

רציתי לשאול אם כדי שאוכל לקבל דרוג מחקר אני חייב שיהיה לי תואר שני בהנדסה + ממוצע גבוה באוניברסיטה+ תואר קצונה אמיתי מקק"צ ולא קמ"א וקא"ב. תודה.

odedee

New member
דירוג מחקר - תשובות

כאמור קודם, צריך *או* תואר ארבע-שנתי (נניח הנדסה) או תואר שני (במקרה השני לומדים יותר בעצם, לפחות שלוש שנים של תואר תלת-שנתי, נניח פיסיקה, ועוד שנתיים של מאסטר - סה"כ לפחות חמש שנים). כמובן שתואר שני בהנדסה לא מונע את קבלת הדירוג... סביר שהוא אף מעלה במשהו את השכר, אבל אינני בטוח בכך. אין שום קשר לממוצע באוניברסיטה. וועדת דירוג מחקר מחליטה להעניק (ובמקרים נדירים שלא להעניק) את הדירוג אך ורק לפי רמת העבודות בתיק, והעבודות ממילא מבוצעות במהלך הפז"ם, כלומר אחרי האוניברסיטה. בדירוג מחקר אין כמעט הבדל בין דרגת קצונה מקק"צ או קצונה ייצוגית - הדירוג הזה מראה שאתה חוקר טוב, לאו דווקא קצין טוב, כך שזה בכלל לא רלבנטי. מה שכן רלבנטי הוא שהקידום בדרגות קמ"א וקא"ב מוגבל, בעוד שמסגן הופכים לסרן ורס"ן וכו´. גם במסלול דירוג מחקר דרגה גבוהה יותר מעלה מעט את השכר, אבל לא בצורה משמעותית כמו לקצינים שאינם בדירוג זה.

Hawk17

New member
בקשר לפערי השכר...

בקשר לפערי השכר בין קמא"ות וקא"בים לקק"צים, האם הם נשארים בסיבות ה-400 עד 800 שקל לדרגות מקבילות גם בנוגע לדירוג מחקר?

Hawk17

New member
בקשר לפערי השכר...

בקשר לפערי השכר בין קמא"ות וקא"בים לקק"צים, האם הם נשארים בסיבות ה-400 עד 800 שקל לדרגות מקבילות גם בנוגע לדירוג מחקר?

greenguy2002

New member
דבר אחד בטוח

אל תחשוב אפילו על ללכת להנדסאי אלקטרוניקה, אנשים אחרי י"ד יוצאים עם הכשרה אפסית, לימודים ברמה של מגמת אלקטרוניקה בבית ספר, אפילו את הפרוייקט הסופי לא תפתח אלא תקבל הוראות הרכבה ותרכיב אותו... בזבוז של שנתיים...

p0miki

New member
קדחת

י"ד לא שווה, לא מכיר י"ד אחד (והכרתי מעל ל- 20) שהיה מרוצה מהמסלול. ביחוד עם אתה עוד עושה פרויקט במסגרת היחידה שאח"כ מגיסת אותך - מה שמגדיל את הקבע לשנתיים ורבע. מקסימום, לך על י"ג, שנה קבע, אבל לפחות זה מבטיח סיכוי די טוב לשרת במשהוא יותר מענין מלרוץ על גבלאות, ואם קצת מזל, עד שיגיע הקבע שלך, יקצצו תקנים...

blackstars

New member
עוד אופצייה

אם כבר לימודים והשקעה בצבא בתחומי המדעים המדוייקים, אני הייתי (וזה מה שאני עושה) הולך על תלפיות ח"א. הרבה יותר כסף, יותר איכותי, יותר יוקרתי ושווה בטירוף. אבל תמיד אפשר גם להנות במקומות אחרים.

Hawk17

New member
עוד חוזר הניגון.........../images/Emo67.gif../images/Emo67.gif

עוד חוזר הניגון........... תלפיות!!! יוקרתי!!! זה כסף!! יוקרתי!!! זה קול!!!!!! ....... ושאר ההתלהבות שאופיינית לילד בכיתה ח´ מנפצים וזיקוקים ושאינו בשל להחליט עכשיו החלטה גורלית לא לכוון של עתודה וגם לא לכוון של תלפיות (שניהם דברים קריטים לחיים). איפה הנימוקים הרציונלים של - "כי זה מעניין","כי אני אוהב פזיקה ומתמטיקה", "כי זה מעניין אותי התרומה הזו למדינה המיחדת פלוס התואר מלבד ההבטחה....", "כי לא אכפת לי לקרוע תתחת כי זה באמת מה שאני רוצה לעשות בחיים - מדעים מדוייקים", ולא רק היוקרה. אמנם הכסף הוא שיקול טוב וחשוב לשקול אותו, אני לא אומר שלא- חשוב מאוד זה כן, אבל אסור לשכוח שאם זה רק הכסף, אז גם מזנות מרוויחים טוב (אין קשר בין תלפיות וזנות, אני לא משמיץ את כבודם חס ושלום...) אם מישהו לא הבין למה אני מתכוון "למה לא על היוקרה לבדה..." שישאל את כל אלה העתודאים שהתפזזו ורצו(רצו - לרוץ) ללמוד את כל מדעי החשמל והמחשב רק בגלל שזה "יוקרתי!!!!!!, זה הייטק של המחר!" , ואחרי הסמסטרים הראשונים התעופפו ונשרו או עברו פקולטה, וחלקם ממורמרים על הרגע של החלטת הבחירה משיקולי היוקרה, וכל זאת משום שהם הבינו שהם פשוט הם לא מתים על זה, לא אוהבים את זה, על אף שיש כאלה שאמרו לעצמם בהתחלה - "נלמד לאהוב..". אין לי כוונה להשמיץ את אלה בניכם שלומדים את המקצועות האלה. אני מאמין שרבים מפה בניכם הלכו ללמוד מקצועות טובים אלה גם משיקולי רצון והתעניינות אמיתית ולא רק יוקרה ( תקן אותי אם אני טועה, " טכניוני מצוי"), אך אני נגד הילדודס המתלהבים . זה הכל. רות סוף.

עומר ד

New member
ממש עוד אופציה..

BLACKSTARS , "אני הייתי הולך על תלפיות ח"א" - כאילו שהיית מתקבל, וזה רק מקריאה של התגובות הדביליות שלך, כנראה שאו שאין לך מושג מה זה או שלא התקבלת או שאתה מתכנן לנסות להתקבל, ועם הגישה הזו בטוח לא תתקבל. לא פגשתי מעודי תלפיון, או אחד מאלו שהתקבלו השנה שמדבר באופן הזה על הפרוייקט, המטרה של ועדות הקבלה היא די לסנן אנשים עם גישה כמו שלך, זה לא סוג האנשים שיש בפרוייקט.

למעלה