עמדת הTE

Benmir01

New member
עמדת הTE

היי אנשים, אני משחק באחת הקבוצות של ירושלים בליגת התיכונים (העתידית) של הIFL, וקיבלתי את תפקיד הTE. תוכלו לספר לי עליו קצת, אולי להגיד מה החשיבות שלו לדעתכם? כי האמת, לפי מה שאני הבנתי זה בעצם תפקיד לכל מי שאין לו תפקיד (הוא לא חזק מספיק בשביל ליינמן, ולא תופס טוב מספיק\רץ מהר מספיק בשביל שאר העמדות). תודה, בן.

iflfan

New member
אולי זה מה שאמרו לך אבל זה לא נכון

דווקא TE טוב צריך לשלב תכונות את התכונות האלה (בין השאר) - כוח פיזי ועבודת רגליים טובה כמו ליינמן (הוא למעשה חוסם נוסף בקו ההתקפה), מהירות (יחסית לעמדה כמובן ולזה שרוב הזמן הוא יתמודד מול ליינבקרים שאמורים להיות איטיים ממנו), ידיים טובות, והבנת משחק (כי רוב הזמן הוא יצטרך למצוא את מקומו במרכז המגרש והראוטים שלו יהיו יותר מגוונים מרסיברים). TE שיודע ועושה את תפקידו או לחילופין שימוש נכון ב TE יכול להשפיע משמעותית על המשחק. ראיתי TE שמשחק עם קו התקפה שלא היה מספיק טוב לפתח משחק ריצה אבל הוא היה מספיק טוב שכל מה שהיה צריך זה לרוץ החוצה ומאחוריו ולמרות שההגנה ידעה שזה בא משם - לא עזר להם. שלא יספרו לך שטויות , תעבוד מספיק חזק , תלמד מה אתה צריך לעשות ותעשה את העבודה שלך על המגרש.

Bledsoe

New member
היי בן

עמד הטייט אנד היא אחת החשובות במשחק. מי שמשחק שם חייב להיות מסוגל למעשה למלא 2 תפקידים שלמים: ליינמן שמגן על הק"ב או פותח חורים למשחק הריצה. רסיבר שרץ ראוטים (מסלול לתפיסה) ומהווה איום במשחק המסירה. טייט אנד טוב עושה הבדל מאוד משמעותי בקבוצה בגלל היכולת המגוונת שלו. הייתי אומר שהמבנה גוף האידיאלי לטייט אנד הוא מעט קטן יותר מליינמן, גבוה ככל האפשר ועם מהירות סבירה וידיים מצוינות. בקיצר, אחלה עמדה. אם תהיה במחנה רוקיז של הIFL אשמח להמשיך ולהרחיב איתך על המגרש בנושא. איתי אשכנזי

Benmir01

New member
היי איתי

אני אהיה במחנה, ואני גם אהיה במשחק מחר אז אם תהיה אפשרות, אני אשמח לפגוש אותך שם. (אני בכל משחק של הביג בלו). מי הTE שלכם? עמיחי לא? המימדים שלי הם 1.87-1.89 ושוקל כ85 קילו, איך זה? ויש לך במקרה TEים מהNFL שאתה ממליץ לצפות בהם וללמוד? תודה, בן מירג'ני.

royfr

New member
הוא אומנם פרש

אבל חפש את שנון שארפ, שהיה יותר רסיבר. היום - דאלאס קלארק (אינדי), אנטוניו גייאס (SD), הית' מילר (פיטס), ורנון דיויס (SF), ג'ייסון ויטן (דאלאס) - הם השחקנים שנבחרו השנה לאול סטאר כ-TE.

steeple

New member
וטוני גונזלס לא נכנס?

הבנאדם עומד להיות הTE הראשון עם 1000 תפיסות לקריירה ונחשב להכי טוב שאי-פעם היה במשחק, ואתה לא מכניס אותו לרשימה?

royfr

New member
צודק, איך שכחתי

במיוחד שאחרי הפרישה של שארפ, הייתי תמיד לוקח אותו בפנטסי

Bledsoe

New member
מבחינת

המימדים שלך זה נשמע טוב לגיל ולשלב הזה. כן הטייט אנד שלנו זה עמיחי אבלי יש גם את יונה שהוא טייט אנד מעולה ואור ואהוד שלפעמים עוברים מהרסיבר לטייט אנד. לגבי הNFL יש הרבה מאוד TE מצוינים, גם שם זה מתחלק לכאילו שיותר מצטיינים בחסימות מכל הסוגים ואלו שנחשבים לתופסים טובים יותר. כמובן שההכי טובים עושים את שניהם טוב במידה שווה. הייתי מסתכל על Jason Witten מדאלאס קאובויס ועל Dalas Clark מאינדיאנפוליס קולטס (לא בטוח שהאיות שלי את שמותיהם באנגלית מדויק) נתראה מחר בלי נדר

ofribecker

New member
כשרואים מהכורסה וכשמשחקים על אמת

כשרואים מהכורסה לפעמים נדמה שיש תפקידים לא חשובים בפוטבול. אני נהגתי לחשוב פעם (מאוד מאוד מזמן עוד כשמספרי טלפון היו בני חמש ספרות) שליין התקפה זה תפקיד לא חשוב. למה? כי ככה חשבתי. כי מדובר בשחקנים שאף אחד לא זוכר אפילו את השם שלהם. כך יש אחרים שחושבים שתפקיד אחר הוא לא חשוב... כשמשחקים על אמת, מבינים עד כמה כל תפקיד על המגרש הוא חשוב מאין כמוהו. כל שחקן בכל תפקיד יכול לעצב ולמצב את התפקיד שהוא עושה לרמת חשיבות עצומה. ספציפית טייט אנד טוב, יכול למוטט הגנות. אם יש לו יכולת בלוקינג (חסימה בגופו) טובה והוא לכן לא מאפשר חדירה לעבר הקווטרבק ולכן יש לקווטרבק הרבה זמן למסור לרסיברים, ההתקפה מרויחה הרבה מאוד. אם יש לו ידיים רכות וטובות הוא יכול מדי פעם לצאת ולתפוש כדור כשההגנה לא מוכנה ועם יכולת ריצה לאחר התפישה ומשקל יחסית גדול הוא יכול להשיג בעצמו יארדים חשובים נוספים. זה תפקיד ורסאטילי בגלל ריבוי הפונקציות שהוא יכול לשמש במהלכים שונים. שיהיה בהצלחה בתפקיד!

משתמש30

New member
TE

מה קורה בן? נחמד לשמוע ממך פה.. האמת גם אותי הציבו בעמדה הזאת באימון הראשון שלי כשלא היית, והוא די מתאים לי (בטח שמת לב לתפיסה שלי ולגובה..) אבל בסוף כנראה בונים עליי לליין בהגנה.. שיהיה הרבה בהצלחה אחי ונתראה מחר ובמחנה אימונים, איתמר.

למעלה