עם שתיים?

שםאנילא

New member
למה נקטת בחרם דרבינו גרשום? לאיזה מגזר הוא

שייך החרם? מה ההגדרות של חרם בתקופתו ובכלל בתקופתינו אנו? יש שמתנגדים? אלף שנה כבר עבר...??? יש עוד דברים מסביב

2ת Wל ר2

New member
הבנתי.

החרם נועד לבני עדות אשכנז. לפי הבנתי המודעה לא פונה אליהם.. אבל לא יזיק לנו לקבל גם עלינו את החרם.. ;) ו.. מנהג ישראל- דין הוא, גם אם עברו אלף שנה..

שםאנילא

New member
זה לא מנהג זה חרם...אתן פשוט מנסות לאחוז בכל

מה שניתן ואפילו אם זה לא נכון...די תרפו מזה כרגע זה לא קיים אבל בע"ה זה יהיה... ומי שהוא אזכנזי שיאכל את הלב...אבל ייתכן שירשו לו לקחת 2 או 3 ספרדיות...זה נקרא בשינוי

2ת Wל ר2

New member
חחחחחחחחחחחח

אין לי בעיה אישית עם זה.. אני לא אסכים שבעלי יקח עוד אישה תחתי אבל אם מישו אחר, מכפת לי? טוב לו? טוב לי..

שםאנילא

New member
נראה לי שזה לא תלוי ברצון האישה הנשואה...לפי

מה שאני זוכר כשהיא מתחתנת איתו זה עם אופציית "הרחבה"...כלומר היא יודעת זאת מראש ולכן אינו חייב הלכתית לשאול לדעתה

2ת Wל ר2

New member
מה? לא מסכמים את זה בפגישות?? ../images/Emo8.gif

לא מסכמים שאין אפשרויות הרחבה ללא רשיון??

שםאנילא

New member
אני מדבר על הלכה כרגע וזה מה שהיה מקובל

זה לא צריך להיות על דעת שהוא יינשא לאחרת זה היה דבר מובן מאליו מה גם שהם היו גרות במקומות שונים חדרים שונים ואם אפשר בדירה שונה אסור להן לגור באותו חדר למשל... כמובן שהוא חייב לעמוד בכתובת שתיהן... זה על פי הכלל שאישה תמיד רוצה להתחתן ולא משנה באיזה מצב והיא מעדיפה זאת מאשר לשבת לבד

שםאנילא

New member
והנה ההלכה

רמב"ם: נושא אדם כמה נשים, אפילו מאה, בין בבת אחת, בין בזו אחר זו; ואין אשתו יכולה לעכב עליו: והוא שיהיה יכול ליתן שאר כסות ועונה, כראוי לכל אחת ואחת. ואינו יכול לכוף אותן לשכון בחצר אחת, אלא כל אחת ואחת לעצמה.

2ת Wל ר2

New member
חיו כך פעם?? חחח יכול בבת אחת..

איך זה היה נראה? הן עמדו בתור?? אגב, תודה על המקורות..

שםאנילא

New member
לא הייתי מנסח את זה כך..היום יש בעיה של פתיחו

פתיחות ופקיחת עיניים ויותר מודעות לעצמיותה של האישה אז זה מפריע להן היום... לא שמעתי על מקרה כזה שזה הפריע.... זה היה מאוד נפוץ בעדות המזרח ובפרט אצל התימנים יש מוזיאון של תימנים בראש העין ותוכלי לבדוק שם
אף אחד לא בא להקים משפחה על מנת לריב... למה אתן חושבות שזה אמור הפריע בכלל לקן המשפחתי? אני אשמח לשמוע מישהי עם טענות כלשהן בנושא ולא סתם מילים מתוך עצבים...

2ת Wל ר2

New member
אומר לך..

הנשים צריכות הגבר יכיר במעלתן, יעזור להן בגידול הילדים ויוקיר את עבודתן. רוב הגברים בקושי עושים זאת עם אישה אחת. קשה למצוא גברים כאלו אז עם שתי נשים??

שםאנילא

New member
אז הגבר הזה מראש בעייתי...אבל היום זה לכאן

ולכאן בין אם זה גבר או אישה הדורות השתנו אולם האופציה נשארה בעינה

לידיעתך

ניתן להתנות בכתובה שלא ייקח אישה נוספת... אז אולי תברר גם אתה את כל ההלכה ...... וסתם שתדע שאצל היהודים מונוגמיה תמיד היתה יותר נפוצה מאשר שאר העמים...

למעלה