שיוריד מהמשכורות של מי?
על כמה כסף מדובר? ביבי נתניהו הוא אדם אמיד, אפילו עשיר. מבחינה כלכלית אני לא בטוח אם הוא מרוויח מכהונתו כראש ממשלה. הוא לא בעסק הזה בשביל המשכורת. אגב, גם שר הבטחון שלו אהוד ברק לא ממש נמצא בסיפור בשביל המשכורת. שניהם היו יכולים למצוא ג'ובים טובים במיליוני שקלים לשנה. הממשלה גדולה זה נכון. לפני הרבה שנים היה חוק יסוד הממשלה, החוק אפשר רק 18 חברי ממשלה. ראש הממשלה הנבחר דאז קיים את החוק ואפילו לתקופה קצרה מאוד ניסה לבנות ממשלה מקצועית ללא פוליטיקאים עד שחברי מפלגתו כופפו אותו. היתה לו ממשלה צולעת שזכתה לביקורת מימין ומשמאל ולבסוף הממשלה נפלה לאחר שהימין בקואליציה שלו הצביע להפלת הממשלה. הצעד החוקתי הראשון של ראש הממשלה שנבחר אחריו היה ביטול החוק והקמת ממשלה רחבה של 24 ואח"כ 26 חברים. אותו ראש ממשלה זכה לשבחים רבים בתחילת דרכו וכמעט לא קיבל ביקורת על שינוי החוק. ראש הממשלה הראשון ששמר על החוק היה נתניהו בכהונתו הראשונה, השני שביטל את החוק היה אהוד ברק. מי שמתלונן על הממשלה הענקית, כמוני, צריך גם לתת לממשלה כלים להחזיק את עצמה ולשמור על יציבותה. אין לי תשובה רצינית, אני לא אוהב את הממשלות הענקיות והבזבזניות אבל אם הייתי ראש ממשלה אני מניח שהייתי עושה בדיוק אותו הדבר.