עם קצת עזרה מידידי

עם קצת עזרה מידידי

שאלה בעניין קצת אחר. כאנשי העולם אולי תוכלו לעזור לי בענייני מוזיקת עולם. האם מישהו מכיר את יצירותיו של מייק אולדפילד? ראיתי לפני כמה שנים קליפ של יצירה אחת מתוך סדרת ה"פעמונים הצינוריים", ואיני זוכרת את שמה. בקליפ רואים את אולדפילד מנגן וברקע עמוד תווים. ובנוסף,הופיע שם מישהו בעל קול מדהים (שון קונרי? ואם זה אכן הוא, אוי לאותה פאדיחה. איך השארתי אותו רק במצב עמום בזכרון...) שהכריז כל פעם איזה כלי מצטרף לנעימה: Now, two electric guitars Now, the trumpet מתישהו בקליפ רואים את אולדפילד והשני יושבים על פריטים בעמוד התווים: על תו, על מפתח סול. או יושבים על חצוצרה וכו'. זה מה שמצטייר לי בקלאבסה. למישהו זה מתנגן בראש? מה שם היצירה?

נכון. זה שם הטרילוגיה

האם זהו גם שם היצירה הספציפית אותה אני מחפשת? האם זהו אכן קולו של שון?

מיכאל שדה ישן

היצירה הזאת היא ראשונה מבין שלוש: Tubular bells, Ommadawn, Incantations אם אני לא טועה בתקליט המקורי מושמע קולו של מייק אולדפילד עצמו אבל יתכן שלמען הקליפ זה שונה אבל אין לי מושג, בתקליט השלישי משולבים גם קטעי שירה של אחותו סלי אולדפילד, זמרת מחוננת בפני עצמה מדהים לתיין שמייק אוךדפילד ניגן בעצמו ולבדו בטרילוגיה הזאת בעשרות כלי הקשת, נשיפה, הקשה וההקלדה המופיעים בה שחלקם כלים ברוקיים ואתניים שמעטים בעולם מכירים.

Tonjin

New member
אני לא בטוח ששלושת היצירות שהזכרת

מוגדרות כטרילוגייה.. עד כמה שידוע לי:
Tubular bells (1973) Tubular bells II (1992) Tubular bells III (1998)​
נוסף לכך ישנן לפחות עוד שתי הקלטות שאני מכיר של היצירה הראשונה, אחת עם הפילהרמונית של לונדון והשניה אאל"ט היא בהופעה חיה. קיימת גם גרסא נוספת שלא יצא לי לשמוע בשם Tubular bells 2003 ואולי אליה הכוונה. Incantations ו-Ommadawn די עומדות בפני עצמם והוקלטו ב1978 וב1975 בהתאמה. מעניין לציין שOmmadawn הוקלט כאולדפילד היה בן 22 בלבד והוא הקליט הלחין אותו לבדו ואף ניגן בכ-20 מהכלים שמופיעים באלבום...

Tonjin

New member
אה כן...

והקטע שקלה ונחרצה מחפשת הוא לדעתי הקטע השני של Tubular bells הראשון... (זה די קל. אם אני זוכר נכון, יש שם שני קטעים בלבד שנקראים בצורה מפתיעה ומקורית חלק 1 וחלק 2...)

נכון, נכון

אצלי בראש שלושת התקליטים ההם המוקדמים הם יחידה העומדת בפני עצמה, אולי בגלל זה שאחר כך הופיעו Guilty ו-QE2 וכל השאר ואני נותרתי עם התחושה שמיכאל הישן והטוב עזב אותנו לבלי שוב כן, הטרילוגיה היא משהו אחר לגמרי אפרופו, התקליט הראשון שהוא הוציא היה כשהוא היה בשנות העשרה שלו יחד עם אחותו והוא נקרא (אם אני זוכר נכון) harvest ridge אבל נכשל כישלון חרוץ, אחר כך היה Tubular bells שהיה התקליט הראשון הראשון של וירג'ין רקורדס שעשה במכה ענקית גם את החברה וגם את מייק אולדפילד והשאר הוא הסטוריה

Tonjin

New member
../images/Emo13.gif - מבין לגמרי למה אתה מתכוון...

והתקליט הראשון הוא Hergest Ridge שנקרא על-שם איזושהי גבעה ליד ביתם של האולדפילדים....

אוי [אנחה]

פינק פלויד וג'נסיס, אמרסון לייק ופלמר, קאמל, יון אנדרסון, ואנגליס, יס, ריק וייקמן, ג'טרו טול, קינג קרימזון, מייק אולדפילד... אוי [עוד אנחה]

שדה ישן

ככה זה אצל הבריטים - מתלהבים משדה ישן. ואצלנו? זכיתי אמש לעמוד בפקקים עם ב' ישראל שחזרו מטיולי הפריחה... ולענייננו, הלכתי לישון כשכבר כמעט נעלמו להם Moon-light shadows, והנה עם יקיצה זכיתי לתשובות מלומדות. תודה. ובליבי כבר נפרדתי מהשקלים שאנצל בחנות...

למעלה